Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Lik bärgas från en massgrav i Slovjansk i östra Ukraina.

Massgrav hittades i Slovjansk

Myndigheterna i Ukraina utreder bakgrunden till en massgrav med åtminstone åtta kroppar som på torsdagen hittades i det forna rebellfästet Slovjansk i östra Ukraina.

Ukrainska soldater jublar efter återerövringen av Slovjansk.

Aaltola: Att tiga är guld

Ryssland kräver en utredning av Finland om ett påstående i italienska medier där det sägs att finländska legosoldater krigar på den ukrainska regimens sida. Det kan vara klokast att inte bemöta dylika utlåtanden, säger Mika Aaltola på Utrikespolitiska institutet.

Proryska demonstranter.

Striden om Donetsk kan bli svår

De ukrainska regeringsstyrkorna inleder nu en belägring av städerna Donetsk och Luhansk, huvudstäder för de två "folkrepubliker" som de proryska separatisterna har utropat. Många bedömare varnar ändå för att striden om Donetsk kan bli svår.

Ukrainska arméns pansarvagn.

Rebellerna har förlorat Slovjansk

Det bekräftas nu från flera håll att de proryska rebellerna har tvingats lämna staden Slovjansk - deras viktigaste militära fäste i östra Ukraina. Det är ett stort nederlag för rebellerna och en lika stor seger för den ukrainska regeringen.

Proryska milismän i Slovjansk.

Rebeller påstås lämna Slovjansk

Ukrainas inrikesminister påstod på lördag morgon att en stor del av de proryska rebellerna har flytt sitt viktiga fäste, staden Slovjansk, i östra Ukraina. Rebellerna förnekar att de skulle ha lämnat staden.

En prorysk militant nära Donetsk i Ukraina.

Häftiga strider kring Slovjansk

Häftiga strider rasar för andra dagen i följd kring staden Slovjansk i östra Ukraina. Samtidigt diskuterar Putin och Porosjenko en fredsplan.

Karta över städer i Ukraina.

Ukrainskt militärflygplan nedskjutet

Pro-ryska separatister har skjutit ner ett ukrainsk militärflygplan och intagit en gränsstation. Enligt uppgift var flygplanet på väg med humanitär hjälp åt invånarna i östra Ukraina.

Ukrainska flygvapnets Mi-8-helikopter

Ukrainsk helikopter nedskjuten - 14 döda

Proryska rebeller har skjutit ned en ukrainsk militärhelikopter i närheten av Slovjansk. Enligt tf president Oleksandr Turtjynov dödades 14 soldater. Ryssland kräver att Ukrainas regering upphör med sina operationer.

Det ordnades en folkomröstning i regionerna Donetsk och Luhansk om huruvida man vill ha självstyre i folkrepubliken Donetsk/ folkrepubliken Luhansk.

Ryssland respekterar folkomröstning

Ryssland säger att man kommer att respektera folkomröstningens resultat i Donetsk och Luhansk och att resultaten bör tillämpas på ett fredlig sätt. Strider pågår i Slovjansk.

Ukrainska säkerhetsstyrkor har skärpt säkerheten i Kiev inför firandet av Segerdagen den 9 maj 2014.

Separatister i Ukraina genomför folkomröstning

De proryska separatisterna i östra Ukraina tänker inte följa den ryske presidenten Vladimir Putins uppmaning om att skjuta upp den planerade folkomröstningen om autonomi. Ukrainska myndigheter har samtidigt skärpt säkerheten inför befarade våldsamheter i dag då Segerdagen firas.

Ukrainas inrikesminister Arsen Avakov.

Över 30 separatister dödades i Slovjansk

Över 30 pro-ryska separatister dödades i staden Slovjansk på måndagen medan tiotals separatister sårades, uppger Ukrainas inrikesminister Arsen Avakov.

Proryska aktivister släcker brinnande däck utanför Slovjansk, Ukraina.

Häftiga strider i Slovjansk i östra Ukraina

I östra Ukraina rapporteras det om häftiga strider kring staden Slovjansk som kontrolleras av beväpnade pro-ryska separatister.

En kvinna för en blomsterhälsning till offer i brand i Odessa

Aggressiv stämning i Odessa

Polisen i Ukraina släppte 67 personer i Odessa på söndagen, som greps efter våldsamheterna i fredags. Det skedde efter att hundra proryska aktivister på söndagseftermiddagen trängde in på polishögkvarteret i staden med krav på att deras kamrater släpps.

Den svenske observatören Thomas Johansson (i mitten) eskorteras bort från Slovjansk.

En observatör frigavs i Slovjansk

De proryska rebellerna i Slovjansk sade sig på söndagen ha frigett en av de tillfångatagna utländska militärobservatörerna. Den frigivne är svensk medborgare och han frigavs på medicinska grunder, uppgav en talesperson för rebellerna. Gisslan visades upp för pressen tidigare på söndagen.

Ukrainska styrkor intar Slovjansk

Ukrainska styrkor slog till mot Slovjansk

Den ukrainska armén har drabbat samman med beväpnade pro-ryska styrkor i östra Ukraina. Putin fördömer Ukrainas agerande och har inlett militärövningar vid gränsen. Den ukrainska regeringen kräver en förklaring av Ryssland inom 48 timmar.