Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Ett kollage med olika nyhetsbilder samt Yle Nyhetsskolans logo.

Nyhetsquiz: Arktisk olja, fotboll och smog i Indien

En frågesport för dig som vill testa din nyhetskunskap.

Facebook- och Whatsappiokoner.

Vuxna behövs på Whatsapp

Skolan kan inte blunda för det som händer på barnens fritid, säger läraren Anna Schultz. Barnen chattar och umgås på nätet utanför skoltid och de konflikter som blossar upp där följer med in i klassrummet.

Närbild på en mobiltelefon som ett barn håller i.

Minderårigas Instagram-konton stängs

Många 9-10-åringar använder Instagram varje dag trots att åldergränsen är 13 år. En del Instagram-konton har nu spärrats.

Yle Nyhetsskolans logo

De unga sätter nyhetsagendan

Tänk dig att nyhetschefen är 16 år och gymnasist, vad händer med rapporteringen då? Följ med Yle Nyhetsskolans webbsida och ta reda på! I dag inleds ett nytt projekt i mediefostran där ungdomar själva gör nyheterna.

Lovisa Gymnasium också representerat

Svenska Yles kurs i mediefostran för gymnasier har även nått Lovisa, som representeras av sju duktiga skribenter. Man har vid Lovisa Gymnasium väntat på en möjlighet som den här i flera år.

När skoltrötthet tar över

Paus i väntan på Yle Nyhetsskolan

Veckans skola tar jullov. Sex flitiga gymnasieskolor har under hösten skrivit, fotograferat och filmat för Veckans skola. Sammanlagt har runt 100 artiklar från elevernas skolvardag och fritid publicerats. I vår återvänder de unga skribenterna och då inom det nya projektet Yle Nyhetsskolan.

Nyhetsskolan

Yle Nyhetsskolan startar

Yle inleder ett stort projekt inom mediefostran tillsammans med skolorna. Projektet Yle Nyhetsskolan främjar de ungas mediekompetens och målet är att öka skolelevernas intresse för aktuella frågor och samhället överlag.

Nyhetsskolan

Nyhetsskolan - för elever med journalistiska ambitioner

Skulle du vilja ha mera att säga till om i nyhetsvärlden? Har du idéer kring vad man borde rapportera om? Tycker du om att jobba med text, ljud och bild? Yle lanserar nu Nyhetsskolan för elever som vill testa på hur det är att jobba som journalister, på riktigt.

Åbo förbättrar mediefostran för barn i förskoleåldern

De svenskspråkiga daghemmen i Åbo har riktlinjer för hur medier ska bearbetas men klara direktiv saknas.