Senaste artiklar
MT-gallup: Två av tre föredrar nedskärningar framför skattehöjningar
Två av tre skulle hellre ta till nedskärningar än till skattehöjningar för att balansera statsbudgeten, visar en gallup gjord av tidningen Maaseudun Tulevaisuus.
I undersökningen frågades vad som i första hand borde göras för att få budgeten i balans: skära i utgifterna eller höja skatterna. 64 procent av de som svarade skulle skära i utgifterna medan 18 procent skulle höja skatterna.
Vilka nedskärningarna skulle vara specificerades inte.
Undersökningen genomfördes av Kantar TNS Agri och felmarginalen är tre procent i vardera riktningen.
SDP är för en sänkning av beskattningen på arbete – men köper inte Centerns förslag att särbehandla vissa geografiska områden
Sänkningar i inkomstskatten kan bli aktuella under hösten.
Riksdagsledamoten Elina Valtonen hade över 100 000 euro på konto på Jersey
Valtonen säger att hon inte har fifflat med skatterna.
Stora ekonomiska morötter ska locka fler till landsbygden – påslag på lönen och avdrag på lånet kan bli verklighet
Lockbete: Lönetillägg, lägre skatter, studielån med mera.
Trenden som skjutit i höjden: 2020 är elcyklarnas rekordår – och nästa år förväntas bli bättre
Uppskattningen för årets försäljning: 31 000 elcyklar.
Petteri Orpo beskyller regeringen för önsketänkande i fråga om ekonomin - Sannfinländarna befarar att köpkraften drabbas
Han befarar att skatten på arbete kommer att skärpas.
Den australiska drömmen: Billigare el och lägre skatter
Australierna har fått stora vallöften inför parlamentsvalet
Enkät: Färre än var tredje amerikan stöder Trumps skattereform
56 procent av republikanerna ställer sig bakom planen.
President Trump önskar "God jul och glad skatteåterbäring"
Skattereform ska ge amerikanen 4 000 dollar mer i handen.
Orpo vill vänta med nya skattelättnader
Finansministern vill först utreda, sedan fatta beslut.
Konkurrenskraftsavtalet undertecknades
Avtalet omfattar mellan 85 och 87 procent av arbetstagarna.
Eftersnack frågar: Rätt att sänka skatterna?
Lägre skatter vill väl alla ha. Eller?
Regeringen lovar skattesänkningar nästa år
Lättanderna beror på hur konkurenskraftsavtalet lyckas.
FFC och EK vädjar om fortsatta förhandlingar
Flera branscher saknar förhandlingsresultat.
Sipilä: Nu har regeringen tid att göra annat
"FFC gav ett lugnande besked"
Fiat och Starbucks krävs på återbetalning
Företagen måste betala tillbaka EU-pengar.
Minimala lönepåslag att vänta
Facket och arbetsgivarna förhandlar vidare på söndag kväll.
De långa arbetsresorna blir dyra för staten
Arbetsplatserna har koncentrerats till städerna.
Ekonomin repar sig i Spanien
Stora ekonomiska reformer, sjunkande oljepriser och rekordstora turistströmmar har fått Spaniens ekonomiska situation att ljusna. Förra året gick arbetslöshetsgraden ner med två procentenheter.
Obama talar för medelklassen
I sitt årliga State of the Union-tal fokuserade president Barack Obama på USA:s växande ekonomi. Han efterlyste högre skatt för de mycket rika, skattelättnader för medelklassen och en höjning av minimilönerna.
KL: Skattebjörnen vill slopa lunchsedlarna
Arbetstagarnas luncher stöds med uppemot 30 miljoner euro årligen genom olika skattelättnader. Nu kan det bli ändring på det. Skatteförvaltningens överdirektör Pekka Ruuhonen säger till tidningen Kauppalehti att lunchsedlarna inte längre behövs. Då minskar jobben, kontrar restaurangbranschen.
Sipilä föreslår skattelättnader för uppsagda
Oppositionspartiet Centerns ordförande Juha Sipilä föreslår att uppsägningsersättningen inte beskattas som förvärvsinkomst, i fall de investeras i ett nytt företag.
Lönestöd för arbetslösa unga och äldre
I den ekonomiska regionen Raseborg, dit förutom Raseborg också Hangö och Ingå hör, finns idag 2034 personer som inte har något arbete. Lönestöd till företag som anställer en ungdom eller en person över 30 delas nu generöst ut av arbets- och näringsbyrån i Karis.
Blandade reaktioner på rambeslut
Regeringens beslut om budgetramarna väcker reaktioner bland arbetsmarknadsparterna. Arbetsgivarorganisationen inom hälsovårdstjänster är missnöjd, men FFC berömmer satsningen på trafikprojekt.
FFC och FTFC redo att förhanda på vissa villkor
Både fackcentralen FFC och Tjänstemannacentralen FTFC är redo att förhandla om ett centralt arbetsmarknadsavtal, men ställer som villkor löneförhöjningar i reda pengar. Arbetsgivarsidan håller fast vid nollinjen. Förhandlingarna fortsätter på tisdag.
Soininvaara vill ha låglönejobb
De grönas riksdagsledamot Osmo Soininvaara försvarar förslaget om lägre lön för unga personer. Förslaget ingår i en rapport - tanken är att de unga kunde få en femtedel mindre lön än andra anställda och i gengäld beskattas lindrigare.
EK: Nytt förslag om skolningsdagar
Finlands Näringsliv EK kommer med ett nytt förslag för att lösa tvistefrågan om utbildningsledighet. I stället för tre dagars utbildningsledighet per år föreslår EK:s arbetsmarknadschef Lasse Laatunen att utbildning som arbetsgivaren ordnar skulle vara skattefri.
Obama vädjar till representanthuset
USA:s president Barack Obama uppmanar representanthuset att godkänna den budgetöverenskommelse som senaten tidigt i morse klubbade igenom. Godkänns överenskommelsen, sätter den stopp för de automatiska skattehöjningar och nedskärningar i statens utgifter som kongressen godkänt tidigare.
Dragkamp om finansstup fortsätter
I USA fortsätter den politiska dragkampen mellan demokraterna och republikanerna om hur landet skall undvika att hamna i det så kallade finansstupet. President Barack Obama försöker på rebuplikanerna att gå med på en kompromiss.
Businessänglar ska få skattelindring
Regeringen planerar stora skattelättnader för så kallade businessänglar, det vill säga privata investerare som satsar pengar på småföretag. Skattelättnaderna skulle gälla dem som gör placeringar i företag med färre än 50 anställda och som har en omsättning på högst 10 miljoner euro.
Urpilainen berömmer Greklandsstöd
Finansminister Jutta Urpilainen (SDP) är nöjd över att eurogruppen och Internationella valutafonden, IMF, nått en kompromiss om att stöda Grekland. Urpilainen hoppas ändå att skattelättnader av den här typen inte kommer att beviljas till andra krisländer.
Puheloinen: Skattelättnader efter armén
De som har slutfört sin militärtjänstgöring kunde belönas med skattelättnader, anser försvarsmaktens kommendör Ari Puheloinen. Enligt Puheloinen borde samhället stöda beväringarna mer också efter hemförlovningen.
Skatterna höjs för mycket
Skattebetalarnas centralförbund är missnöjt med budgeten. Budgeten innehåller för många skatteskärpningar. Verkställande direktören Teemu Lehtinen anser att man mera hade kunnat betona att spara in i utgifterna.
Hollandes lön sänks
Det franska parlamentet har beslutit att sänka lönerna för den politiska toppen. Det innebär att president François Hollande och hans ministrar får sina löner sänkta med 30 procent.