Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Harri Heliövaara och Lloyd Glasspool avancerade i Adelaide

Harri Heliövaara har tillsammans med sin brittiske dubbelpartner Lloyd Glasspool avancerat till tredje omgången i tennisens ATP250-turnering i Adelaide.

Heliövaara och Glasspool som inledde turneringen i den andra omgången vann över paret Mackenzie McDonald och Marcelo Melo med siffrorna 7–6 (7–3), 6–3.

Matchen var över på en timme och nio minuter. Heliövaara/Glasspool var bättre framför allt i servereturer. Heliövaara och Glasspool är fjärdeseedade i turneringen.

Heliövaara och Glasspool har inlett tennisåret fint. Förra veckan vann paret en annan ATP-turnering i Adelaide, och segern lyfte Heliövaara till nionde plats på världsrankningen för dubbelspelare.

I nästa omgång ställs Heliövaara och Glasspool mot paret Nicolas Mahut/Tim Pütz.

Ruusuvuori utslagen för andra gången under det pågående året

Tennisspelaren Emil Ruusuvuori blev utslagen i första omgången av en ATP-turnering i australiska Adelaide. Ruusuvuori förlorade mot Sveriges Mikael Ymer med 4–6, 6–4, 3–6 efter en jämn kamp som varade i nästan två och en halv timme.

På världsrankningen är Ruusuvuori på 46:e plats och Ymer på 77:e plats. Spelarna har mött varandra totalt fyra gånger, och bägge av dem har två segrar från dessa duster.

Ruusuvuori har haft en knagglig start på det nya kalenderåret. Före förlusten i Adelaide blev Ruusuvuori utslagen i första omgången av en ATP-turnering i Indien. Då blev han överlistad av franska Benjamin Bonzi.

Nästa utmaning för Ruusuvuori är årets första grand slam-turnering Australian Open som inleds nästa vecka.

Ett brandhärjat hus i närheten av Adelaide.

Husdjur brann inne - branden rasar på i Australien

De häftiga markbränderna i södra Australien rasar vidare för tredje dagen. Närmare tusen brandmän kämpar för att få bukt med elden. Tiotals katter och hundar omkom när ett semesterhem för husdjur förstördes i lågorna.

Skogsbrand

Jättebrand rasar i Australien

Tusentals australier har tvingats fly sina hem på grund av häftiga markbränder. Hård vind hotar sprida bränderna.