Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Underlivet på manlig marmorstaty

Testikelcancer

Vad alla unga män borde känna till.

Provrör med blod.

Labbprov: PSA-suh

P-PSA-suh = förhållandet (suhde, suh) mellan mängden fritt prostataspecifikt antigen (PSA) och den totala mängden PSA i blodplasman (P).

Provrörsbefruktning

Vad gör man om man har svårt att skaffa barn? Hur går en provrörsbefruktning egentligen till? Min Morgon visar ett inslag från ett IVF-laboratorium och docent Viveca Söderström-Anttila besöker studion för att berätta mer om provrörsbefruktning.

Aids-patienten är fortfarande stigmatiserad

I skrivande stund bor det ungefär 2 000 personer i Finland som är hiv-positiva men antalet smittade ökar även här. Under de senaste tjugo åren har den medicinska situationen förbättrats mycket - men en hiv-smittad får fortfarande samma stämpel som förr.

Forskning i prostatacancer

Prostatacancer är vanligare än man tror. Av 60-åriga män har ungefär hälften prostatacancer, men många har inga symptom så den kan vara svår att upptäcka.

Herpes kan ge blåsor kring munnen

Herpes – skillnaden mellan mun- och genital-

Vilken är skillnaden mellan den herpes man får på läppen och den man får i underlivet? Kan herpes på läppen smitta till underlivet vid oralsex och vice versa? Kan man få herpes på t.ex. fingret om man petar på en blåsa?

Skylt i T-sjukhuset vid ÅUCS

Könssjukdomar – varför sköts de av hudläkare?

Syfilis är orsaken till specialistindelningen.

vältränad man i bara kalsonger

Balanit (inflammation i förhuden)

Medelålders man har hela sitt liv med jämna mellanrum lidit av besvär med inflammationer i förhuden. Läkaren har sagt att omskärelse är det enda effektiva botemedlet. Finns det ingenting annat att göra för att slippa detta besvär? Läs kirurgens svar: