Senaste artiklar
Från reservplats till tv-studion – i år tävlar Harriet Järf mot landets bästa amatörbagare
Liljendalbördiga Järf får visa vad hon går för på tv.
Pumpa ger efterrätten en krämig och lyxig konsistens – baka en pepparkaksdoftande pumpapaj och servera med trendig pumpalatte
Här är kockens fem trix för att få till en perfekt paj.
Höstrecept: Paj med havtornscurd och italiensk maräng bjuder på en fulländad sötsyrlig smakkombination
Havtorn är Finlands mest näringsrika bär.
En riktig powertårta som kronas av fräcka bär – sådan är Nicolina Sjöholms kvinnodagstårta
Sönerna ska lära sig inte göra skillnad på kvinnor och män.
Saftiga hembakade kanelbullar – så här får du till cafégoda bullar helt utan mjölk och ägg
Rivet äpple ger bullarna en knäckig smak.
Marina Bergman bakade Pargas bästa pepparkaka
Marina Bergman bakade årets bästa pepparkaka i Pargas och korades till vinnare på lördagseftermiddagen. I tävlingen deltog 23 bidrag som en prisjury hade provsmakat.
– Det var mycket jämnt säger juryns ordförande Magnus Sundman, som delade ut priset vid Gamla malmens julmarknad. Det här var min direkta favorit tack vare kryddningen och sprödheten.
Pepparkakan har långa anor på orten och redan 1918 började Lydia Ekroos baka pepparkakor i Bläsnäs. Den speciella kryddblandningen fick hon, med hjälp av ortens apotekare, från Sverige.
Värm din frusna vintersjäl med ett solgult cornbread – jalapeño ger hetta i både kaka och bröd
Fyra jalapeños och en skvätt marsalavin sätter smaken.
Baka en fransk Quiche Lorraine och en syrlig äppelpaj av samma deg: klassiska pâte brisée
Degen ska arbetas snabbt och vila kallt för extra frasighet.
Grupp med tusen thailändare besöker Borgå – smakar på Runebergstårtor och blåbärssaft
Asiatiska grupper har gjort comeback i Borgå efter pandemin.
Baka falsk banankaka med tosca – palsternacka ger smak åt den saftiga kakan
Riven palsternacka med havremjölk ger banansmak.
Risk för att den legendariska Lovisamunken försvinner i höst: "Den har någonting som ingen annan munk har"
Konditoriet Corints ägare ska gå i pension.
Bullar med solrosfrangipane och krusbär
Recept på bullar med solrosfrangipane och krusbär
Blåbär passar i både söta och salta bakverk – recept på kladdkaka och galette med getost
Karamellkladdkaka och galette med getost.
Chokladcookies med rosenblad till picknickkorgen
Klassiska chokladkex med rosensmak.
Fixa påskens enklaste bakelse – en klassisk rulltårta toppad med apelsin
Strö kardemumma på kakan för en vacker och god twist.
Baka en saftig saffranskladdkaka – det ultimata sättet att njuta av den lyxiga kryddan
Perfekt till luciakaffet eller som dessert på julbordet.
Regina Rehn gör smörgåstårtor för folk och fä – både utseendet och smaken är viktig
Rehn vann tävling i Sverige.
Rabarber till både middag och efterrätt – här bjuder vi på en matig rabarber- och nudelsallad tillsammans med den snabbaste rabarberbakelsen
När du bara kan tänka på rabarber och vill ha den till allt.
Bjud på bakverksklassiker – glutenfri, gul och grymt god
Förbered, frys in och ta fram vid oväntat besök.
Nyfriterade churros med kanel och socker är en frasig höjdare på fikabordet och ett roligt alternativ till munkar
Perfekt efterrätt till valborg eller första maj.
Pasha och kulitj – så här tillreder du det rysk-ortodoxa påskbordets läckerheter
Den ortodoxa påskmåltiden äts på natten efter påskmässan.
Gör brödbaket till en fest – baka en äkta fransk brioche Nanterre med surdeg som grund
Gästbagare fransmannen Julien Huéber.
Förskolebarn tog sig till finalen i tävlingen om Borgås bästa Runebergstårta: "Det roligaste var att knäcka ägg och att krossa pepparkakor"
Av tävlingens 28 bidrag valdes det ut sju finalister.
Runebergstårtan – historien om Johan Ludvig Runebergs favoritbakelse
Det finns många myter om Runebergstårtan.
En solgul söt saffranspaj är lätt att laga och passar utmärkt som dessert på julen
Servera i små portioner med syrliga bär.
Gunilla Norrlin valde chokladen och sovmorgnarna: "Att se någon njuta av mina praliner är allt"
Att göra chokladpraliner kan ta tre dagar.
Här är chokladälskarens bästa kladdkaka – servera med syrliga lingon och salt kolaglass
Strömsös kladdkaka är fri från både gluten och laktos.
Barnpanelen avslöjar: "Runeberg var inte den första människan"
Barnpanelen pratar om veckans händelser.
Läsk blir mat för Borgåfrassarna, bullar för Lovisatassarna - yrkesinstitutet Careerias lärare och elever samlar pantflaskor för Tolkis katthus
Redan i år har pantflaskorna betalat kattmat för 180 euro.
Runeberginfluencern Kasper Strömman: "Jag representerar Runebergstårtornas högerfalang"
Den traditionella tårtan är bäst, enligt Strömman.
Julrusch i bagerierna – i Ekenäs bakas tusentals julstjärnor
Trots att många bakar själva säljs det massor av julbakverk.
Julkaka på två sätt - en söt och en salt
Med samma fruktkompott som fyllning.
Chokladterrin med tre sorters choklad
Enkelt men lyxigt, serverat med havtornssås.
Cupcakes med söt och salt topping
Två koppkakor som passar perfekt till glögg.
Småstadsbon sökte äventyr i New York och fann kärleken i en belgisk chokladbod – i dag är Anna Kekki en framgångsrik chokladmästare
Anna Kekki förälskade sig i choklad av en ren slump.
5 tips på hur du lyckas med choklad – slå alla med häpnad och gör din egen Strömsökonfekt
Choklad ska inte förvaras i kylskåp.
Tomatpaj med hemlagad tomatsås och smakrik ost
Perfekt som tillbehör till kräftfesten.
Baka muffins och bröd på grillen
Brödet kallas ficelle och är en lång, smal baguett.
Sjundeå ska få en egen bakelse – nu efterlyses förslag
Alla får baka och delta i tävlingen.
Det stora tårtbygget - baka en tårta på höjden
Hur du undviker att baka en sned tårta med grynig frosting.
Ingen kan väl tröttna på fastlagsbullar, men charlottentårtan är ett hett alternativ, som gömmer både grädde och mandelmassa
Gör du dessutom mandelmassan själv är succèn given.
Borgås bästa Runebergstårta ser ut som ett muffins
Runerådet valde bästa tårtan i Borgå.
Baka frasigt glutenfritt knäckebröd och servera med hemmagjort gräddsmör
Gott och lättbakat knäckebröd.
Gör en skåprensning och baka klassikern Key lime pie på rester
Pajbotten kan göras på kex- och brödrester.
Baka frasiga och kryddiga maränger utan ägg – använd kikärtsspad istället
Marängerna kan bjudas åt både veganer och äggallergiker.
Rabarberglasstårta med maräng – både syrlig och söt
När du behöver något friskt och fräscht på kalaset.
Fazer gör Runebergstårtorna i Lettland – Facket: Underlig present till 100-åriga Finland
Fazer tillverkar sina Runebergstårtor i Lettland.
H.C. Andersens sagor som bakverk
Bakexpert och sagoberättare skapar julstämning tillsammans.
Mumsiga munkar med traditionellt fett
Första maj närmar sig!
Vete - världens viktigaste brödsäd
"Vete finns överallt, även där du inte vill."