Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Ruisrock publicerar 20 nya artister för sommarens festival

Det finns flera nya namn bland artisterna som uppträder på festivalen Ruisrock på Runsala i Åbo i sommar. Bland annat amerikanska Machine Gun Kelly och brittiska rapparen slowthai kommer att stå på festivalscenen.

Bland de inhemska artisterna finns bekanta namn som Apulanta, BEHM och Vesala, men också nykomlingar som Sexmane, Cledos, Costi och Åborapparen jambo. Också UMK-deltagaren KUUMAA uppträder.

En lista på alla artister som publicerats hittills hittar du här. Arrangörerna publicerar flera artistnamn under vintern. Ruisrock ordnas den 7 till 9 juli.

Ari Lahti kandiderar till posten som viceordförande i Fifa

Bollförbundets ordförande Ari Lahti siktar på en toppost inom internationella fotbollsförbundet Fifa. Han kommer att ställa upp i viceordförande-valet på Uefas kvot.

– För att kunna påverka framtiden för fotbollen både i Europa och globalt måste vi stå i samtalets centrum och leda det. Vi har färska minnen från VM som nyligen avslutades och diskussionerna som fördes.

– Jag tror att jag som medlem i Fifas styrelse har de bästa möjligheterna att främja förändring och stärka fotbollens etiska värderingar, säger Lahti i ett pressmeddelande.

Sándor Csányi från Ungern är Lahtis konkurrent i valet som arrangeras i början av april. Mandatperioden för en viceordförande är fyra år.

Fifas styrelse har 37 ledamöter och består av ordförande, åtta viceordföranden och 28 medlemmar. De nordiska länderna har för närvarade ingen representant i Fifas styrelse.

Pelés begravning präglades av Fifa-basen Infantinos selfie vid kistan

Brasilianska fotbollslegendaren Pelé begravdes på tisdagen på hans hemort Santos.

Pelés kista fördes i en procession genom staden till en privat minnesstund. Man passerade också huset där Pelés 100-åriga mamma bor.

Innan processionen var Pelé framlagd i ett dygns tid på hans tidigare klubb FC Santos hemmastadion, där enligt uppgift 230 000 personer lämnade farväl till honom.

Gianni Infantino, ordförande för det internationella fotbollsförbundet Fifa, väckte uppmärksamhet genom att ta en selfie vid den öppna kistan på måndagen.

– Pelés lagkamrater bad om en gruppselfie. Men de visste inte hur man tar en sådan. Jag ville vara hjälpsam, tog telefonen av en av dem och tog en gemensam bild på oss alla åt honom, förklarade Gianni Infantino sig på tisdagen på Instagram.

Pelé avled förra torsdagen som följd av en långvarig sjukdom. Han blev 82 år gammal.

Pelé har ofta nämnts som den bästa fotbollsspelaren genom tiderna, och han är den enda som är trefaldig världsmästare i grenen.

Fifas förslag för att hedra avlidne Pelé – vill att alla länder ska namnge arena efter Brasiliens legendar

Förra veckan fick fotbollsvärlden ett sorgebesked då brasilianske legendaren Pelé dog. Han ska begravas under tisdagen.

Fifas ordförande Gianni Infantino är i Brasilien för att hedra Pelé. Han skickar en önskan till hela världen.

– Vi kommer att be alla länder i världen att namnge en arena efter Pelé, säger Infantino enligt AFP.

Just nu är Pelés kista på innerplanen vid Santos hemmaarena. Pelé spelade största delen av sin karriär i den brasilianska klubben och vann under sin tid som spelare tre VM-guld.

Ryssland ansöker inte om medlemskap till AFC - tills vidare

Det ryska fotbollsförbundet meddelade på fredagen att de tills vidare inte har för avsikt att ansöka om medlemskap till det asiatiska fotbollsförbundet AFC. Ryssland är avstängt från Uefa:s och FIFA:s tävlingsarrangemang på grund av anfallskriget i Ukraina.

På grund av avstängningen hade det ryska idrottsförbundet övervägt möjligheten att ansluta sig till det asiatiska fotbollsförbundet så att landet kunde få spela internationella matcher.

Ryssland deltar inte i kvalet till fotbolls-EM som börjar i mars

STT Urheilu

Uppgifter: Infantino vill ha VM vart tredje år

Vinter-VM i Qatar var en succé. Det slog Fifapresidenten Gianni Infantino fast i samband med den gångna finalhelgen.

Enligt Daily Mail tyckte ordföranden att en turnering mitt under europeisk vinter var ett fungerande koncept.

Tidningen uppger att Infantinos långsiktika ambition är att börja ordna VM vart tredje år. Under VM-fria år ska kontinenterna kunna ordna sina mästerskap, samtidigt som det också finns planer för ett mer omfattande klubblags-VM.

Den förändrade VM-rytmen kunde vara möjlig efter mästerskapet 2030.

En man (migrantarbetare) utanför en stadion i Qatar.

Migrantarbetarnas misär fortsätter när stjärnorna lämnar Qatar – Fifa lovar ingen kompensation

Vad händer med migrantarbetarna när strålkastarna slocknat?

En spelare får en doja i huvudet.

Bollförbundet jobbar på nya riktlinjer för nickningar – flera länder förbjuder nickningar för juniorer för att skydda hjärnan

Pargasbördiga landslagsspelaren Julia Tunturi har drabbats av tre hjärnskakningar under sin fotbollskarriär. Hon tycker att man borde tala mycket mer om hjärnskador, hur man kan förebygga dem och hur man kan stödja spelare som drabbas.

VM-fans i bakgrunden bakom en bild på Sebastian Backman.

Kolumn: Bojkottar du VM för att din fotbollsvärldsbild är hotad?

Varför just nu? Jag har mina misstankar.

Stor VM-pokal på gatan i Qatar 2022.

Portin: Varför är vi i Qatar?

”Är vår skyldighet att lyfta fram de mörka sidorna.”

Platini säger något till Blatter.

Friande dom mot Blatter och Platini överklagas

Duon friades i somras från anklagelser om korruption.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida