Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Viivi Lehikoinen katsoo tulostaululle.

Viivi Lehikoinen kritiserar friidrottsförbundet för oklart ledarskap

Lehikoinen kritisk till friidrottsförbundets ledarskap.

Dissade Sverigekampen för Diamond League – Viivi Lehikoinen långt från topptiderna i Kina

Viivi Lehikoinen ställer inte upp på Sverigekampen och ser därmed ut att bötfällas.

Detta på grund av att hon valde en resa till Kina för Diamond League-galan i Xiamen i stället. Lördagens lopp blev ändå ett magplask för HIFK-löparen.

Lehikoinen blev näst sist på 400 meter häck med tiden 55,44. Det är över en sekund sämre än hennes finska rekord på 54,40 från den här sommaren.

Det blev tredubbelt Jamaica i topp. Rushell Clayton vann med 53,36, före Andrenette Knight (53,87) och Janieve Russell (54,01).

Kinakvällens andra finländare var Heta Tuuri i höjd. Hon slutade sjua av åtta hoppare med resultatet 182.

På herrarnas 100 meter stod Christian Coleman för ett världsårsbästa. Amerikanens segertid var 9,83.

Viivi Lehikoinen väljer Diamond League i stället för Sverigekampen: ”Måste prioritera den egna karriären”

VM-elvan Viivi Lehikoinen löper inte på 400 meter häck i helgens Sverigekamp i Stockholm. I stället väntar ett besök till Kina på Diamond League-galan i Xiamen på lördag.

HIFK-löparen motiverar valet med att hon måste prioritera den egna karriären. Rankningssystemet har inte varit ett problem för henne med tanke på att ta sig till mästerskap, men vill man vara ett namn för andra större tävlingar behöver man rankningspoäng.

– Den här säsongen skulle min resultatnivå ha räckt till flera tävlingar i Diamond League, men det har inte blivit så många som jag tänkt på grund av en för lång plats på rankingen (13:e just nu). Mitt team har också utmärkta relationer, vilket bara bevisar problemet, skriver Lehikoinen på Instagram.

Viivi Lehikoinen slutade sist i Ungern – var långt ifrån sommarens topptider

Häcklöparen Viivi Lehikoinen gör en förträfflig säsong, men på tisdagen fick hon inte till det på 400 meter häck i Ungern.

Lehikoinen slutade åtta och sist på tiden 56,54. Lehikoinen har tävlat åtta gånger under sommaren och fem gånger sprungit i mål på under 55 sekunder.

Andrenette Knight från Jamaica vann tävlingen på tiden 53,26.

Rai Benjamin hör till tidernas snabbaste män på 400 meter häck.

Supertider i de amerikanska mästerskapstävlingarna

Grymma tider på löpbanorna.

De amerikanska mästerskapen i friidrott bjöd på fina resultat – Rai Benjamin hotade Karsten Warholms världsrekord

De amerikanska mästerskapen i friidrott blev en högklassig historia. Under den sista tävlingsdagen var det dags för herrarnas 400 meter häck och Rai Benjamin stod för en topprestation. Benjamin vann med tiden 46,62 vilket är den femte snabbaste tiden någonsin, samt 68 hundradelar från världsrekordet.

Friidrotts-VM i Budapest kan komma att bjuda på en dramatisk uppgörelse mellan Benjamin, världsrekordhållaren Karsten Warholm och Alison dos Santos från Brasilien.

400 meter häck var inte den enda grenen där resultaten nådde toppnivå. På damernas 200 meter sprang Gabby Thomas den sjätte bästa tiden genom historien. Segertiden och samtidigt världsårsbästat lyder 21,60.

Källor: NBC

Viivi Lehikoinen trea i Schweiz med ny topptid: ”Det var rätt så besvärliga förhållanden”

Viivi Lehikoinen var tredje snabbast på 400 meter häck i La Chaux-de-fonds i Schweiz.

Helsingfors IFK-löparen Lehikoinen kroknade på slutet, men sprang i mål på 54,68 som är hennes femte bästa notering i karriären. Det finska rekordet från i år skrivs 54,40.

– Det var rätt så besvärliga förhållanden. På borte rakan var det motvind och jag tog häckarna lite väl långt i från, säger Lehikoinen till friidrottsförbundet.

– Det var besvärligt att tävla på hög höjd. Med tanke på det är jag nöjd med tiden.

Hanne Claes från Belgien vann loppet på 54,33 och förbättrade personbästat med nästan en halv sekund.

Artikeln har uppdaterats med Viivi Lehikoinens kommentarer.

Viivi Lehikoinen firar segern i semifinalen.

Otrolig insats i säsongens andra lopp – Viivi Lehikoinen löpte nytt finländskt rekord

Putsade tidigare rekordet med en tiondel: ”En stor lättnad”.

Nytt personligt rekord av Saga Andersson – fin start på säsongen för Viivi Lehikoinen

Stavhopparen Saga Andersson är i bra form i början av säsongen. I nordiska mästerskapen slog hon till med nytt personbästa.

Andersson klarade 450 i sitt tredje försök och förbättrade sitt tidigare rekord med fem centimeter. Resultatet räckte till en andra plats. Andersson gjorde också tre hopp på 460 utan att klara.

– Det var bra vindar och jag kände att jag åtminstone skulle klara 450 i dag. Jag hade en ganska så stor stav på den höjden och bytte inte till 460 eftersom jag kände att det även skulle gå med en pangträff, säger Andersson i ett pressmeddelande.

Även Nina Chydenius satte nytt personbästa i NM. På 5000 meter löpte hon på 15.58,01 och putsade sitt tidigare rekord med nästan tio sekunder. Tiden räckte till en tredje plats i tävlingen.

Häcklöparen Viivi Lehikoinen tävlade i sin tur i Belgien där hon gjorde sin första start i år. Och det gick väldigt bra.

Lehikoinen löpte i mål på tiden 55,35 och slutade tvåa. Storstjärnan Femke Bol var i en klass för sig och vann på 53,12.

Viivi Lehikoinen sitter på löpbanan.

Viivi Lehikoinen i grym form – nosade på finländska rekordet på 400 meter

Viivi Lehikoinen tilldelades den finlandssvenska bragdmedaljen i går efter sina fina insatser under friidrottssommaren 2022 på 400 meter häck.

HIFK-löparen kan ha större framgångar på gång i år. Hennes form under inomhussäsongen bådar nämligen gott.

Lehikoinen förbättrade sitt inomhusrekord på 400 meter 1,2 sekunder i dag då hon klockades för 52,52 i tävlingar i franska Metz. Hon går in som tvåa i den finländska statistiken genom tiderna. Den färska rekordtiden är bara 0,15 sekunder från Ella Räsänens finländska inomhusrekord 52,37.

Hon har också förbättrat sina inomhusrekord på 60 och 200 meter i vinter.

Världsmästaren på 400 meter häck opereras – hela säsongen i fara

Brasiliens världsmästare i friidrott Alison dos Santos har skadat sig under ett träningsläger och tvingas till operation. Enligt uppgifter i media handlar det om en knäskada som i värsta fall tvingar honom att stå över hela säsongen.

Dos Santos vann VM-guld på 400 meter häck i friidrotts-VM i Eugene förra sommaren. 22-åringen hade siktat på att försvara guldet i VM-tävlingarna i Budapest i augusti.

Dos Santos är alla tiders tredje snabbaste man på 400 meter häck bakom Norges Karsten Warholm och USA:s Rai Benjamin. I OS i Tokyo år 2021 vann dos Santos OS-brons.

Karsten Warholm presenterar sin segertid.

Karsten Warholm slog världsrekordet från 1992

Vann 400 meter häck i överlägsen stil på hemmaplan.

Sydney McLaughlin är ny världsrekordhållare på 400 meter häck.

Sydney McLaughlin satte nytt världsrekord på damernas 400 meter häck

McLaughlin första kvinna under 52 sekunder.

Armand Duplantis klarar 615 i Rom.

Armand Duplantis slog Sergej Bubkas 26 år gamla stavrekord

Den svenska stavhopparen fixade 615 i Rom.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida