Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Mujica drog inte nytta av sina presidentförmåner utan fortsatte bo i ett litet hus på landet och körde en gammal Volkswagen.

Världens fattigaste president lämnar över makten

Uruguays givmilde president har nu lämnat över makten. José Mujica donerade nästan hela sin lön till välgörenhet och sa i en intervju till Yle Nyheter i höstas att en president ska leva som sina väljare.

Vazqués ny president i Uruguay

Vänsterkandidaten Vázquez vann i Uruguay

I Uruguay tog vänsterkandidaten Tabaré Vázquez hem en klar seger i gårdagens presidentval. Han har en striktare och mera "presidentmässig" framtoning än sin företrädare och partikamrat, den populäre José Mujica.

"Världens fattigaste president" José Mujica

Världens fattigaste president på besök

José "Pepe" Mujica är inte som andra statchefer. Han donerar nästan 90 procent av sin lön till välgörenhet, han har ingen tjänstebil och bor kvar i en stuga på landet istället för att flytta in till presidentpalatset. Idag besöker han Finland.

Stoa Ensos masafabrik i Uruguay.

Uruguay vill ha en till finländsk fabrik

Uruguays president José Mujica kommer i september till Finland för att förhandla om en tredje finsk massafabrik. Sedan mitten av 2000-talet har finländska företag byggt två massafabriker i Uruguay.

Cannabisodling i naturen.

Uruguay skjuter upp försäljningen av marijuana

Praktiska problem med att genomföra den kontroversiella lagen försenar landets lagliga försäljningen av marijuana fram till nästa år.

Uruguayanska fans efter Luis Suarez bitavstängning

Uruguays president: Ett gäng idioter

Uruguays president José Mujica går till en hätsk attack mot det internationella fotbollsförbundet Fifa för avstängningen av landets stjärnspelare Luis Suarez. – Fifa är ett gäng jävla idioter, säger Mujica.