Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Den avsatte ex-premiärministern Thaksin  Shinawatras dotter Paetongtarn Shinawatra hälsar på anhängare i Bangkok inför parlamentsvalet i Thailand i maj år 2023.

Tredje gången gillt? Familjen Shinawatra utmanar än en gång den styrande militären i Thailand

En tredje medlem av familjen Shinawatra vill bli regeringschef i Thailand medan ex-generalen, premiärminister Prayut Chan-o-cha, försöker bli omvald i parlamentsvalet i maj.

Thailands premiärminister Yingluck Shinawatra.

Thailands förre premiärminister tros ha flytt landet

hon kan dömas till upp till tio års fängelse.

Över 20 personer skadades i militärsjukhuset Kung Mongkut i centrum av Bangkok. Sjukhuset spärrades av men evakuerades inte efter explosionen

Över 20 skadade i bombattack mot militärsjukhus i Bangkok

Misstankar riktas både mot oppositionen och muslimrebeller.

Jingluck Shinawatra hälsar på sina anhängare då hon anländer till domstolen i Bangkok. Hon riskerar upp till tio års fängelse

Jingluck Shinawatra inför rätta i Thailand

Kan få upp till tio års fängelse om får en fällande dom

Jingluck Shinawatra vid inledningen av sin rättegång.

Jingluck Shinawatra inför rätta i Bangkok

Jingluck åtalas för kriminell vårdslöshet i risskandal.

Thailands premiärminister Yingluck Shinawatra.

Thailands tidigare premiärminister inför rätta

Shinawatra anklagas bl.a. för korruption och maktmissbruk.

Thailands premiärminister Yingluck Shinawatra.

Shinawatra åtalas för risskandal

Thailands tidigare premiärminister Yingluck Shinawatra ställs inför rätta i landets Högsta domstol och inför riksrätten för maktmissbruk. Hon kallar besluten för en dödsstöt för den thailändska demokratin

Thailändska soldater patrullerar gatorna i Bangkok.

Militärjuntan i Thailand grep ännu en oppositionsaktivist

I Thailand fortsätter militärjuntan gripa oppositionsaktivister. Säkerhetsstyrkorna har gripit aktivisten Sombat Boonngamanong, som via internet har organiserat demonstrationer mot militärjuntan.

En thailändsk soldat intar position.

Kuppen i Thailand fördöms - Yingluck gripen

Torsdagens militärkupp i Thailand har fördömts världen över. Arméledning har nu gripit den förra premiärministern Yingluck Shinawatra. Frilansjournalisten Michael Töpffer beskriver stämningen i Bangkok som lugn, men avvaktande.

Oppositionsaktivister i Bankok firar att premiärminister Yingluck Shinawatra tvingades avgå.

Thailändska oppositionen bildar "egen regering"

Oppositionsaktivister i Thailand som har demonstrerat på gatorna i Bangkok i ett halvår tänker bilda en egen regering, efter att premiärminister Yingluck Shinawatra tvingades avgå i går.

Thailands premiärminister Yingluck Shinawatra

Thailands premiärminister tvingas avgå

Thailands omstridda premiärminister Yingluck Shinawatra tvingas avgå från sin post. Nya protester, våldsamheter befaras.

Thailands kung fotad den 5 maj utanför Bangkok i Thailand.

Thailands kung i sällsynt offentligt framträdande

Thailands Kung Bhumipol Adulyadej har gjort ett sällsynt framträdande på 64-årsdagen av sin kröning.

Regeringsmotståndare bröt sig in i den tomma regeringsbyggnaden i Bankok lördagen den 29 mars inför senatsvalet på söndag.

Oroligt Thailand väljer senat

Läget i landet är spänt då Thailand i dag väljer en ny senat. Valet kan bli avgörande för sittande premiärminister Yingluck Shinawatra.

Oppositionsanhängare på gatorna i Bangkok inför senatsval.

Nya protester i Bangkok inför viktigt senatsval

I Thailand har tiotusentals oppositionsanhängare tågat igenom huvudstaden Bangkok i protest mot premiärminister Jingluck Shinawatra inför valet av parlamentets överhus, senaten.

Yingluck Shinawatra utlyser nyval

Thailändska parlamentsvalet ogiltigt

Thailands författningsdomstol har ogiltigförklarat det omstridda parlamentsvalet som hölls i början av februari. Domstolen motiverar sitt beslut med att valet inte genomfördes under samma dag i hela landet, vilket strider mot grundlagen.

Valet i Thailand löste ingenting

Söndagens val i Thailand gick relativt lugnt till i de valdistrikt där valet kunde genomföras. Oppositionen störde valet i många valkretsar och där måst det genomföras fyllnadsval. Det kan ta månader innan de är klara.

Spänningen stiger i Bangkok som surrar av kupprykten

I Thailands huvudstad Bangkok stiger spänningen inför måndagen då oppositionen hotar att lamslå mångmiljonstaden i ett nytt försök att tvinga regeringen att avgå. Samtidigt stärks ryktena om en förestående militärkupp.

T-tröjor med oppositionsledaren Suthep Thaugsubans bild

Skottlossning i Bangkok

Åtminstone sju människor sårades då beväpnade män öppnade eld mot regeringskritiska demonstranter i Thailands huvudstad Bangkok på lördagen.

Fortsatt oro i Thailand

Demonstrationerna i Thailand fortsätter. Tusentals människor har blockerat ingången till ett idrottsstadion där partierna ska registrera sig för parlamentsvalet.

Kravallpolis utanför en regeringsbyggnad i Bangkok den 1 december 2013

Thailands premiärminister fördes i säkerhet

Polisen i Bangkok har använt tårgas och vattenkanoner mot demonstranter som försöker ta sig in i regeringsbyggnader för att störta premiärminister Yingluck Shinawatra. Demonstranterna tog sig också in i en idrottshall för poliser där premiärministern befann sig, men hon kunde föras i säkerhet. Läs också: Yingluck vill inte ha något nyval i Thailand

Thailändska senaten godkänner ej kontroversiell amnestilag

Den thailändska senaten kommer att rösta emot en kontroversiell ny amnestilag, som stöter på starkt motstånd både bland regeringsanhängare och oppositionen.