Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Katja Korpioksa delar ut mat åt får i olika färger

Några hobbyfår blev en hel fårfarm: "När vi kom hem hade vi 63 får med oss"

I dag finns det cirka 170 djur på Houtskärs fårfarm.

Pälsfarm i Kannus

Tillsynsveterinär stoppar farm i Purmo

Farmaren har aldrig fått sälja skinn via Saga Fur.

Jordburkare Jonas Löv i Purmo i Pedersöre.

Flera hundra bönder gav upp i fjol

Ovanligt många österbottniska jordbrukare slutade i fjol. Totalt 200 gårdar la ner verksamheten i Österbotten och Mellersta Österbotten. Men inte Jonas Löv i Purmo.

Tom minkfarm i Lovisa

Vörå köper mark för farmområde

Vörå kommun köper in 14 hektar mark för ett nytt farmområde vid gränsen till Korsholm. Totalt blir det räv- och minkfarmer på ett 30-40 hektar stort område.

Hans Vikstrand poserar på sin gård.

Livat på hönsfarmen

Kluckande går hönorna omkring i Hans Vikstrands hönshus i Nämpnäs i Närpes. De är tjugotusen som samsas om det stora utrymmet där de går omkring på en ströbädd. Där krafsar de och gör sina dagliga rutiner. När de tröttnar på det kan de slå sig ner på sin sittpinne och dricka vatten.

farmområdet i jakobstad

Bättre vattenrening på farmområdet i Jakobstad

Två nya reningsbassänger skall få ordning på vattenreningen vid farmområdet i Jakobstad.Reningskapaciteten ökar kraftigt.

Upphängda minkskinn

Världens största skinnauktion började i Vanda

Det är nu pälsfarmernas lönsamhet avgörs. I elva dagar ska miljoner mink- och hundratusentals rävskinn auktioneras ut. Första dagen började olycksbådande. Priset på silverräv föll 17 procent. Kvar i lager blev mer än 10 procent av utbudet på drygt 100 000 skinn.

Tyska pälsaktivister släpptes

De tyska män som misstänks för att olovligt ha tagit sig in på en rävfarm i Evijärvi under veckoslutet har släppts fria. Männen är fortfarande misstänkta för brott mot offentlig frid. Läs också: Intrång på pälsfarmer bör bli hemfridsbrott

Intrång på farm i Evijärvi

Tre tyska män har gripits och misstänks för att olovligt ha tagit sig in på en rävfarm i Evijärvi. Männen planerade att installera kameror på farmen.