Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

person som tvättar ett bryggeri kärl

Ett nytt mikrobryggeri öppnar på Kimitoön i höst: ”Vi håller på att bli Finlands alkoholmecka vilket är väldigt fint”

Förutom de två mikrobryggerier som redan finns på orten så finns det planer på att öppna ett tredje bryggeri på Kimitoön senare i höst. Att brygga öl och cider blir allt populärare.

Nickis Numelin

”Svartsåvatten är vår viktigaste ingrediens” – Borgåföretag brygger kombucha och vill växa

I Östnyland finns tre företag som brygger kombucha. Kråkö bryggeri gör det vid sidan om ölen. Brabe i Svartså brygger 8 000 liter årligen och i Sibbo har Roihuvuoren panimo investerat för att kunna tillverka 60 000 liter per år.

Patrik Björkman kokar humle i Kvarken Brewery

Tufft för småbryggerier – hoppas lättade restriktioner ger uppsving

Även ändringar i en föråldrad alkoholpolitik önskas.

Patrik Björkman kokar humle i Kvarken Brewery

Alkohollagen - en bittersöt reform

Reformen ställer folkhälsan mot ekonomin.

Henrik Creutz

Henrik Creutz på Malmgård: "Utmanande att vara kreativ"

Men man måste ändå skynda ångsamt.

glas med skummande öl

Besök till bryggeri födde idé om eget Naguöl

Intresset för specialöl ser ut att växa.

Illustration.

Spleenish ironiserar över sin egen existens

Spleenish är en kommentar till dagens psykvård.

Företagaren Patrik Niskanen i bryggeriet med etiketter till sina ölsorter.

Ölbryggaren Niskanen: S:t Karins försöker göra saker lätta för företagare

Valde att inte starta sitt bryggeri i Åbo med all byråkrati.

glas med skummande öl

Starkare öl stärker knappast bryggerierna

Nytt lagförslag kan däremot ha stor inverkan på folkhälsan.

Allt klart för fest!

Pulled havre och mikrobryggeriöl på självständighetsbalen

Finlands styrkor är temat för årets slottsbal .

Ickekommersiella lflaskor.

Starköl i matbutiken? Förslaget till alkohollag äntligen klart

Krogarna får ha öppet dygnet runt, enligt förslaget.

Patrik Lindström

Street Festival sparkade igång Åbo Akademis hösttermin

Festivalen erbjöd bland annat street food.

Ett glas med halvjäst öl.

Mikrobryggerierna får vänta länge än på försäljningstillstånd

Oklart när den alkohollagen träder i kraft.

Svartå bryggeri.

Nya alkohollagen gör livet lättare för små bryggerier

Distributionen och logistiken blir enklare och billigare.

Dave Huldin i sitt bryggeri i Ekenäs.

Ekta bryggeri satsar på äpplen i stället för malt

Snart produceras också lokal cider i Västnyland.

En bartender häller ett stop

Krogkulturen blomstrar i Åbo - men konkurrensen är hård

Företagare vågar satsa på barer och bryggerier i Åbo.

Skål!

Det här dricker den trendmedvetna

Just nu är finöl något av det mest trendiga du kan dricka. Istället för att släpa med oss ett sunkigt 12-pack på fest, så anländer vi med fem noga utvalda glasflaskor med snygg etikett. Varifrån kommer trenden? Och varför envisas alla med att dricka ölen IPA?