Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Kytösaho 27:e i Lillehammer – Eisenbichler tangerade backrekordet

Niko Kytösaho fick med sig några poäng från veckans andra tävling i Lillehammer. Han slutade på 27:e plats efter att ha förbättrat en placering i andra omgången.

Tävlingen vanns av Dawid Kubacki före Anze Lanisek och Daniel Tschofenig.

Lägst av alla hoppade Markus Eisenbichler. Tysken flög hela 146 meter i andra omgången och tangerade backrekordet. Simon Ammann hoppade lika långt för 14 år sedan.

Trots jättehoppet blev det bara en fjärde plats för Eisenbichler.

Världscupen fortsätter på lördag med tävling i HS240-backen i Vikersund.

Fullt ös i spåren vid Ruka när man tävlar i världscuperna i nordisk skidsport.

Världscupen kör igång - här är hålltiderna!

Yle Sporten hårdbevakar världscupveckoslutet i Kuusamo.

Backhopparen Anders Bardal förs bort på bår efter ett fall i Polen, 15.1.2015

Ännu en otäck krasch i backen – världsmästare borta från VM?

Backhoppningen har drabbats av flera obehagliga krascher på sistone. Efter Simon Ammann och Nick Fairall – som riskerar bli förlamad – var det idag Anders Bardals tur att falla svårt.

Simon Amman faller i Bischofshofen 2015.

Ammann ännu på sjukhus - hjärnskakningen var allvarlig

Den schweiziske backhopparen Simon Ammann är ännu i behov av sjukhusvård. Hjärnskakningen han ådrog sig när han föll i den avslutande tävlingen i Tysk-österrikiska backveckan var allvarligare än man först trodde.

Simon Amman

Ammann lider av hjärnskakning

Schweiziska backhopparen Simon Ammann är vid medvetande och kan röra på armar och ben, uppger det österrikiska rundradiobolaget ORF.

Stefan Kraft

Stefan Kraft höll för trycket - Ammann föll illa

Stefan Kraft knep totalsegern i den tysk-österrikiska backveckan. Kraft gjorde vad som krävdes i den sista deltävlingen i Bischofshofen.

Noriaki Kasai vann i Ruka

Kasai och Ammann delade segern

Noriaki Kasai och Simon Ammann delade segern i stora backen i Ruka. Bästa finländare i tävlingen var Jarkko Määttä på en 17:e plats.

Simon Ammann vann i Kuusamo.

Kylig Ammann etta i Ruka

Simon Amman visade prov på sina starka tävlingsnerver då han behöll ledningen efter den första omgången. Lauri Asikainen var som bästa finländare åtta.

Harri Olli tog sig inte till den andra omgången.

Amman leder – Olli utslagen

Simon Ammann leder backtävlingen i Ruka efter den första omgången. Av tävlingens sju finländare kämpar tre om VC-poäng i den andra omgången.

Vuojärvi, Herberts, Koivukangas, Oivo

Sporthörnan: Mäkäräinen är Finlands trumfkort

Sporthörnan är tillbaka. I det första webb-TV-avsnittet tog Sporthörnan pulsen på vinter-OS i Sotji. Kaisa Mäkäräinen ansågs vara Finlands främsta medaljhopp medan chanserna till ett finländskt guld är störst i damernas sprintstafett.

Peter Prevc

Första segern för Prevc

Slovenen Peter Prevc tog sin första världscupsseger i karriären då han vann tävlingen i flygbacken i Kulm. Jarkko Määttä, som var den enda finländaren i tävlingen, var 35:a.

Amman segrare - Määttä bästa finländare

Simon Amman tog hem segern i den första tävlingen under backveckan. Jarkko Määttä klarade sig bäst av finländarna i Oberstdorf.

Janne Ahonen

Tre finländare klarade backkvalet

Janne Ahonen hade inga som helst problem med att ta sig till söndagens öppningstävling i backveckan. Ahonen placerade sig på 18:e plats i kvalet och får sällskap i tävlingen av Anssi Koivuranta och Jarkko Määttä.