Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Ukrainas nye premiärminister Volodymyr Hrojsman en dag före sin utnämning

Hrojsmans Ukraina "kommer inte att tolerera korruption"

Ukrainas parlament godkände Hrojsman som ny premiärminister.

Volodymyr Hrojsman

Väntat namn på förslag till ny premiärminister i Ukraina

Hrojsman är för närvarande talman i parlamentet.

Kerstin Kronvall.

Kronvall: Ingen överraskning att Jatsenjuk avgår

Presidentens resvanor upprör mer än hans företagsaffärer.

Ukrainsk parlamentariker lyfter bort premiärminister Jatsenjuk från talarpodiet 11 december 2015

Brottningsmatch i Ukrainas parlament

Slagsmål efter att premiärministern lyftes ur talarstolen.

Polisen griper säkerhetschefen Serhij Bochkovskyj i parlamentet i Kiev.

Ukraina grep två tjänstemän i direktsändning

Vill ta i med hårdhandskarna för att stävja korruptionen

IMF och Ukraina överens om nytt räddningspaket

Internationella Valutafonden IMF och Ukraina har kommit överens om ett nytt ekonomiskt räddningspaket som är värt 17,5 miljarder dollar - eller drygt 15,4 miljarder euro.

Ukrainas premiärminister Arsenij Jatsenjuk.

Jatsenjuk vill ha internationell givarkonferens

Ukrainas premiärminister Arsenij Jatsenjuk anser att det behövs en givarkonferens för att hindra ett ekonomiskt sammanbrott i Ukraina. Jatsenjuk understryker att hans regering kommer att genomföra tuffa reformer för att göra sig förtjänt av hjälpen från väst.

Arsenij Jatsenjuk

Ukraina utesluter direkta förhandlingar med rebeller

Ukrainas premiärminister Arsenij Jatsenjuk avvisar direkta förhandlingar med proryska separatister i de östra delarna av landet.

Aleksandr Zachartjenko lämnar ett valbås i Donetsk.

Separatisterna ordnade val i Ukraina

Separatisterna i östra Ukraina väljer i dag ledningen i regionerna Donetsk och Luhansk. Ukraina godkänner inte valet, vilket Ryssland å sin sida gör.

Ukrainas president Petro Porosjenko.

Västvänliga går mot seger i Ukraina

I Ukraina går de västvänliga partierna mot en klar seger i söndagens parlamentsval. Både vallokalsundersökningar och de första resultaten visar att President Petro Porosjenkos valallians har vunnit valet, men med mycket knappare marginal än väntat.

"Ryska soldater i Ukraina"

Ukrainas ledning vädjar om stöd efter att ryska trupper rapporteras ha drabbat samman med den ukrainska armén. Ukrainska förstärkningar har skickats för att skydda Mariupol efter att Novoazovsk rapporteras ha fallit.

Ukrainas premiärminister Jatsenjuk

Jatsenjuk tvingas sitta kvar

Det ukrainska parlamentet har avslagit premiärminister Arsenij Jatsenjuks avskedsansökan. Samtidigt godkände parlamentet ett viktigt reformpaket.

Arsenij Jatsenjuk

Ukrainas premiärminister avgår

Ukrainas premiärminister Arsenij Jatsenjuk avgår efter att partierna Svoboda och Udar meddelat att de lämnar den styrande koalitionen.

Separatister vid resterna av det nedskjutna malaysiska planet.

Jatsenjuk: Internationell utredning ska slå fast sanningen om MH17

Ukraina vill se en internationell utredning kring nedskjutningen av ett passagerarplan i torsdags. Samtidigt väcker separatistrebellernas hantering av läget allt mer ilska, och Holland hotar med fler EU-sanktioner mot Ryssland.

Arsenij Jatsenjuk

Ryssland i FN: Vi vill inte ha krig

Den ukrainska premiärministern Arsenij Jatsenjuk vädjade både till FN och till Ryssland att förhindra ett krig, då han på torsdagen uppträdde inför säkerhetsrådet i New York. Enligt Jatsenjuk har den ryska aggressionen ingen orsak eller grund.

Jatsenjuk tror på politik och diplomati

När Ukrainas nya premiärminister Arsenij Jatsenjuk besökte president Barack Obama i Vita huset handlade det mer om att USA skulle få visa upp sin solidaritet med det ukrainska folket än något annat.

Demonstrationer för och emot Putin i Ukraina

Tiotusentals personer demonstrerade under söndagen både för och emot Ryssland i Ukraina. I Sevastopol i Krim drabbade demonstranterna från de olika sidorna samman. President Vladimir Putin fortsätter hävda att Ryssland inte gör något fel som ockuperat stora delar av Krim.

Ukrainas opposition vädjar till väst om hjälp

Oppositionen i Ukraina kräver att västvärlden gör en större insats för att lösa den politiska krisen i landet. Oppositionsledaren Arsenij Jatsenjuk är på plats vid säkerhetskonferensen i München, där läget i Ukraina diskuteras. Det här har retat upp Ryssland.

Ukrainska oppositionen manar till strejk

Förtroendet för den ukrainska regeringen kan komma att prövas på tisdag, rapporterar nyhetsbyrån Tass. Demonstranter har blockerat och ockuperat flera regeringsbyggnader i Kiev. Se videoklipp!