Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Kaarle Tapper säkrade OS-plats i segling – rejält besviken över VM-insatsen: ”Riktigt jobbig vecka”

Finlands andra seglingsbiljett till OS i Paris nästa sommar är säkrad. I VM i Nederländerna lade Kaarle Tapper händerna på en nationsplats.

Tapper, som tävlar i ILCA 7-klassen, hade ingen speciellt bra VM-regatta och slutade 18:e. I nationsrankningen placerade sig Tapper däremot 12:e och det räckte för en OS-plats.

De 16 främsta länderna i VM säkrade plats till OS.

– En riktigt jobbig vecka. Jag kom inte hit för att sluta 18:e. Allt möjligt hände, men som helhet var det okej att säkra nationsplatsen, säger Tapper till Yle.

Tidigare i veckan ordnade Sinem Kurtbay och Akseli Keskinen en nationsplats i Nacra 17-klassen.

I ILCA 6-klassen var Monika Mikkola första seglare som missade en nationsplats till OS. Mikkola gick i mål som 25:e i VM.

Ronja Grönblom och Veera Hokka.

Motprotesten om tjuvstart föll – Finland utan OS-plats i seglingens 49erFX

Enorm besvikelse för den finländska 49erFX duon Ronja Grönblom och Veera Hokka. Finlands motprotest avslogs och Finland var det det första landet som missade en plats till OS i Paris.

Kurtbay och Keskinen säkrade OS-plats för Finland

Finland kommer att ha ett båtlag i Nacra 17-klassen vid OS i Paris nästa sommar. Sinem Kurtbay och Akseli Keskinen säkrade en nationsplats under pågående VM.

Kurtbay och Keskinen ligger på tionde plats och är nionde land inför torsdagens medaljstart. Nio nationsplatser till OS delas ut under VM.

I 49er FX lutar det också mot att Finland kan få en nationsplats. Ronja Grönblom och Veera Hokka ligger på elfte plats i VM-sammandraget men är tionde land då tio OS-platser delas ut.

Det finns ändå en protest mot Grönblom och Hokka vid en av VM-starterna och därför är deras OS-plats ännu inte bekräftad.

Förorenat vatten satte stopp för simtävling i Seine – nästa år är det tänkt att OS-lopp ska avgöras i floden

En testtävling inför OS i Paris nästa sommar inhiberades i dag eftersom vattnet i floden Seine bedömdes vara alltför förorenat. Det meddelar det internationella simförbundet.

Det har regnat rikligt i Paris de senaste dagarna och det har försämrat vattenkvaliteten i Seine.

Under OS nästa sommar är det tänkt att tävlingarna i maratonsimning och triathlon ska avöras i floden. För att det ska vara möjligt krävs åtgärder av både OS-arrangörerna och av de lokala myndigheterna i Paris, säger det internationella simförbundet.

Det har varit förbjudet att simma i Seine i över 100 år men efter OS och paralympiska spelen har Paris tänkt öppna tre badstränder vid floden.

Polisrazzia mot OS 2024-arrangören i Paris – undersöks för korruption

Fransk polis har på tisdagen genomfört en razzia mot arrangören av OS i Paris 2024. Razzian ägde rum på arrangörens huvudkontor.

OS-arrangören har bekräftat händelsen till AFP.

Enligt AFP är är det ekonomiavdelningen som undersökts på uppdrag av den nationella finansiella åklagarmyndigheten (PNF). Utredningen handlar om kontrakt gjorda av den olympiska organisationen och misstänkt korruption.

I ett mejl till de anställda ska arrangörerna ha uttryckt sin vilja att samarbeta med polisen.

– Vi har ännu inte all information om den pågående utredningen. Paris 2024 samarbetar helt och hållet med utredarna för att underlätta deras utredning. Teamen kommer att finnas där åtminstone i dag för att samla in dokument. Vi står till förfogande för alla frågor och kommer att förse er med mer information när den blir tillgänglig.

Män får tävla i konstsim i OS i Paris

Simgrenarnas förbund World Aquatics kom med glädjebesked för alla manliga konstsimmare på torsdagen. Internationella olympiska kommittén godkänner att män tävlar i konstsim från och med sommar-OS i Paris 2024.

Männen tillåts delta i lagtävlingarna. Högst två av åtta lagmedlemmar får vara herrar.

I VM har män fått tävla i konstsim sedan 2015. Härmed är rytmisk gymnastik den enda idrotten där endast kvinnor tävlar i sommar-OS.

Källa: STT

Pontus Linder balanserar på en hand.

Flares, flow och funk – det här är den nya OS-grenen breaking

Landslagsbreakarna reder upp frågetecknen.

Detalj av en orienteringskarta med kontrollpunkter.

Orientering hoppas på OS-chans 2024

Varje OS-värd får ta med fem tillfälliga idrotter.

Outlaws

E-sport – tidsfördriv, sport eller framtida OS-gren?

En kandidat till sommarspelen i Paris 2024.

Oskar Kirmes och Franz Card, 2017.

Finland bygger för framtiden – fokus redan på OS 2024

Målet är inte att ta några medaljer i VM.

OS-ringarna i Rio de Janeiro

IOK utser två OS-värdar i höst

Paris och Los Angeles är de enda städerna som ansöker.

Boston.

USA har valt sin OS-kandidat

Boston, Los Angeles, San Francisco och Washington konkurrerade om att få vara USA:s representant när landet ansöker om sommar-OS 2024.

År 2016 ordnas sommar-OS i Rio de Janeiro.

USA vill arrangera OS

USA:s olympiska kommitté har bestämt sig för att ansöka om att få ordna sommar-OS 2024. Fyra städer i USA har visat intresse för att arrangera spelen.