Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

kampens kapell

Många vill gifta sig i Kampens kapell

På alla hjärtans dag på lördag ska tio par gifta sig i Kampens kapell. Och fler skulle välja kapellet på sin stora dag om man fick gifta sig där annat än vid särskilda tillfällen.

Sofia Hellqvist, prins carl philip,

Hovet: "De gifter sig i juni"

Det har sedan tidigare varit känt att bröllopet mellan Sveriges Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist hålls nästa sommar. Nu har hovet satt datum för vigseln. Det blir ett junibröllop.

demba savage

HJK:s matchprogram klart

HJK inleder Europa League-äventyret den 18 september med att möta FC København i Danmark. Den första hemmamatchen spelas den 2 oktober.

Nagubon Nina Kavón på Ekenäs torg

"Ta bäst före med en nypa salt"

Många slänger livsmedel som ännu går att äta. I en nordisk undersökning försöker man nu kartlägga svinnet och komma åt problemet genom en mer flexibel datum-märkning av produkterna.

Borgå torg

Sydösterbotten får egen matring

Snart har även Sydösterbotten ett system för handel direkt av bönderna och odlarna. Ett första möte för att skapa en matring hålls på lördag.

I januari inleds vårdplaneringen i Österbotten

Knappt ett dygn hann gå efter att förslaget till social- och hälsovårdsreform presenterades innan ett datum för vårdplanering i Österbotten var spikat. Den sjuttonde januari möts tjänstemän och kommundirektörer för att inleda arbetet.

Vigselring

Många ville gifta sig på onsdagen

Datumet 11.12.2013 fick flera par att söka sig till magistratet i Åbo för att vigas. Elva par hade bokat in en vigsel mellan halv tio på förmiddagen och halv fyra på eftermiddagen, meddelar magistratet.

Par som gifter sig, mannen sätter ringen på brudens ringsfinger.

Nitton par gifter sig i Vasa 12.12.12

I dag är det många som gifter sig för att det är ett speciellt datum - 12.12.2012. I Vasa ska nitton par vigas, sju i kyrkan och tolv i magistraten.

Mika Ahlroth och Maria Lindroos

Många säger ja i dag

I dag är det extra många som väljer att gifta sig. Magistraten i Raseborg har fyra gånger flera vigslar än normalt.

Brudpar i en kyrka

Drive-in vigsel i Dragsfjärds kyrka

Med anledning av det speciella datumet 12.12.12, ordnar Kimitoöns församling ett vigseltillfälle, där brudpar vigs i Dragsfjärds kyrka onsdagen 12 december mellan klockan 10.00 och 13.00.