Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

en svart figur gjord av tyg och trä vinkar ut mot havet.

Försvarsministeriet uppmanar till eftertanke: ”Det är inte myndigheterna som säljer fastigheter till ryska köpare”

De ryska markköpen har ökat med 20 procent under fjolåret 2022. Vid Försvarsministeriet är man inte särskilt oroad, men uppmanar enskilda fastighetsägare till eftertanke.

Affärmannen Olli Muurainen från Billnäs bruk och Fiskars fastighetsdirektör Kari Selkälä skakar hand efter att de har undertecknat ett köpavtal där Fiskars säljer markområden i bruket till Olli Muurainen.

Muurainen fick sin mark i Billnäs

Brukspatronen Muurainen köper nästan två hektar av Fiskars.

Sirkkaliisa Cavonius, ekonomidirektör vid Kyrkslätts kyrkliga samfällighet.

Kyrkslätt tvångsinlöser kyrkans mark

Kyrkslätt kommun får tvångsinlösa kyrkliga samfällighetens mark i närheten av centrum. Miljöministeriet har nu godkänt kommunens ansökan om inlösningslov av marken vid som man har förhandlat om sedan 2010.

Hangö stad får mera mark i Koverhar

Vilka förpliktelser som följer med markköpet är ännu inte helt klart. Hangö stad ska i varje fall ta sig an gammalt fabriksavfall.

Hamnen i Koverhar

Förslag: Hangö får mera mark av konkursboet

Hangö stad har förhandlat om att köpa ett större område i Koverhar än vad staden tidigare avtalat om med FN-steels konkursbo. Men köpesumman är fortfarande 10 miljoner euro.

Karta över en del av Porkalaområdet

Ingå kommun köper mark

Ingå kommun köper råmark i Bergdala och Dalskog för drygt en halv miljon euro. Köpen finansieras med lån.

Olli Muurainen

Muurainen lockade inte aktieägare

Billnäsföretagaren Olli Muurainen har inte fått så många fullmakter av aktieägarna till Fiskars Abp som han skulle ha behövt inför bolagsstämman nästa vecka för att kunna stämma bolagets styrelse. Han anser att Fiskarsledningen inte har jobbat för aktieägarnas bästa.