Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Basketlandslagets Alexander Madsen återvänder till Riga

Basketspelaren Alexander Madsen som spelade i den grekiska ligan förra säsongen har skrivit på ett ettårigt avtal med den lettiska storklubben VEF Riga. Den 208 centimeter långa Madsen har tidigare spelat för det lettiska laget åren 2019–22.

VEF Riga är Lettlands största klubb. Riga har vunnit de fem senaste lettiska nationella mästerskapen, de två senaste lettiska cuperna, samt vunnit den gemensamma lettiska och estniska basketligan våren 2022. Dessutom har VEF Riga spelat i FIBA ​​Champions League fyra säsonger i rad.

Madsen har spelat 60 landskamper för Finland där han snittat 5,7 poäng, 3,2 returer och 1,2 assist per match. Madsen hörde också till Finlands spelartrupp i EM år 2022 och i VM år 2023.

Sasu Salins Teneriffa och Tuomas Iisalos Bonn till kvartsfinal i Champions League basket

Sasu Salins klubb Teneriffa har säkrat en kvartsfinalplats i basketens Champions League (BCL) där de försvarar sin fjolårstitel. Bonn som tränas av Tuomas Iisalo säkrade likaså avancemanget. Också Alexander Madsens AEK som tog en seger i går har möjlighet att nå kvartsfinal.

Teneriffa fortsätter i BCL med rent spel efter att knappt ha besegrat Bilbao med 74–72 (35-43). Teneriffa spurtade fint i den sista kvarten, och steg från ett 13 poängs underläge till seger. Salin samlade nio poäng, två returer och två bollstölder.

Bonn tog sin åttonde raka seger i Champions League och tog samtidigt en plats bland de åtta bästa, då Rytas Vilnius föll klart med 99–72 (48-37).

AEK slog Limoges med 69–63 efter två poäng och en retur av Madsen. AEK har tre segrar på fyra matcher och leder sin grupp.

Tuukka Kotti representerar Finlands basketlandslag.

Finlands unga löften glänste – Tuukka Kotti blev historisk

Basketlandslaget genomgår ett generationsskifte.