Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Björkebo serviceboende

Nästan 20 anmälningar gällande brister på Björkebo serviceboende i Pargas – staden hoppas att bland annat rekryteringstillägg ska underlätta personalbristen

Regionförvaltningsverket har begärt en utredning gällande Björkebo serviceboende i Pargas. På drygt tre månader har myndigheten fått in 18 anmälningar gällande äventyrande av patient- och klientsäkerheten på boendet.

Tamponger i en skål.

Brittiskt företag vill införa mensledighet

Företaget tror på ökad produktivitet och kreativitetet.

MBI-huset Kappsäcksfabriken i Karis

God stämning vid Raseborgs stad

Personalen ger staden som arbetsgivare gott betyg.

En sjukvårdare med ryggen mot kameran i en sjukhuskorridor.

När vård bara handlar om pengar

Personalbristen växer inom social- och hälsovården. Om inte flera arbetstagare vill fortsätta jobba efter pensionsåldern kan framtiden te sig mörk. Varannan i branschen går i pension före 2030 och samtidigt ökar efterfrågan på vårdtjänster hela tiden.

personalchef peter lindroos presenterar personalrapporten 2013

Samarbetsförhandlingar ökar sjukfrånvaron?

Personalfrågor väckte diskussion i fullmäktige efter förra veckans besked att Pargas stad inleder samarbetsförhandlingar.

"50-plussarna är lojala arbetstagare"

- Det bästa med vår äldre personal är deras livserfarenhet och kunskap om kunderna. Så säger Nea Aspholm, som är chef för modeavdelningen på varuhuset Anttila i Vasa. Av totalt 35 anställda är i runda tal hälften över 50 år gamla. De känner sig själva och vet vad de vill, och det är en stor styrka, säger hon.