Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Markku Kanerva har repat sig – finns med i laget då Finland möter Nordirland

Fotbollslandslagets chefstränare Markku Kanerva har återhämtat sig från coronavirusinfektionen, och kommer att delta i dagens EM-kvalmatch mot Nordirland.

– Han mår bra och deltar i lagets aktiviteter som vanligt igen. Han mådde ganska bra redan igår, men vi är försiktiga. Det är därför vi tog en dag till, sa landslagets pressansvarige Timo Walden till Yle Urheilu.

Kanerva har varit isolerad i en vecka på grund av coronavirusinfektionen. Enligt Walden har Kanerva deltagit i träningsträffar på distans och följt övningarna via videoklipp. Inga symtom har upptäckts hos andra medlemmar i landslagstruppen.

Markku Kanerva har corona – isolerades från laget

Finlands fotbollsherrar avslutar EM-kvalet med en hemmamatch mot Nordirland på fredag och en bortamatch mot San Marino på måndag.

Laget får möjligtvis klara sig utan sin tränare Markku Kanerva i de två betydelselösa kvalmatcherna. Förbundskaptenen har nämligen testat positivt för covid-19 och har därför isolerats från det övriga laget.

Inga annan lagmedlem har testat positivt.

Roman Eremenko intervjuas.

Roman Eremenko till MTV: Jag var beroende av kokain

Har varit förtegen om detaljerna kring avstängningen.

Daniel Håkans med bollen bredvid motståndare.

Direkt: Kazakstan kvitterar på straff med kvarten kvar att spela

EM-kvalmatchen Finland–Kazakstan sänds på TV2 och Arenan.

Finlands landslagsmålvakt missar återstoden av EM-kvalet

Jesse Joronens skada sätter stopp för hans medverkan i det som återstår av det pågående EM-kvalet i fotboll. Den finländska landslagsmålvakten lider av en lårmuskelskada som är värre än befarat. Enligt den italienska tidningen Gazzettino är han borta från planerna i åtminstone ett par månader.

Joronen, som varit herrlandslagets andra målvakt i flera år, skadade sig då hans Venezia spelade mot Modena i italienska Serie B för ett par veckor sen.

Den 30-årige Joronen hade vaktat Venezias mål i alla matcher i höst innan han skadade sig.

Finlands fotbollsherrar möter Slovenien på bortaplan i EM-kvalet på lördag. Tre dagar senare spelar landslaget hemma mot Kazakstan.

Finlands förbundskapten Markku Kanerva har plockat in Hugo Keto in i landslagstruppen som ersättare för Joronen.

Goda nyheter inför viktiga EM-kvalmatcherna: Kaan Kairinen är tillbaka efter skada

Finländska landslagsmittfältaren Kaan Kairinen spelade 90 minuter för Sparta Prag då den tjeckiska mästaren förlorade med 1–2 mot spanska Real Betis i Europa League.

Kairinen har lidit av en fotskada så beskedet att han är i form igen är goda nyheter för landslaglotsen Markku Kanerva. Kairinen är uttagen till den landslagstrupp som möter Slovenien på bortaplan den 14 oktober. Tre dagar senare spelar Finland hemma mot Kazakstan.

Finlands förstamålvakt Lukas Hradecky följde Leverkusens 2–1-bortaseger över Molde i Europa League från bytesbänken.

Casper Terho blev inbytt i den 67:e minuten då hans Union Saint-Gilloise förlorade med 0–2 borta mot Liverpool. Terho är inte med i Finlands landslagstrupp.

STT

Väisänen och Forss tillbaka i landslaget då jakten på EM-biljetten fortsätter

EM-kvalet fortsätter för Finlands del i mitten av oktober då laget ställs mot Slovenien på bortaplan och Kazakstan på hemmaplan.

I dag presenterade förbundskaptenen Markku Kanerva sin trupp som består av 26 spelare. Bland annat är Leo Väisänen och Marcus Forss tillbaka i landslaget.

Oliver Antman som skadade sig mot Danmark i september missar resten av kvalet. Ilmari Niskanen missar också de här två matcherna på grund av skada.

Målvakter: Lukas Hradecky, Viljami Sinisalo, Hugo Keto

Backar: Robert Ivanov, Richard Jensen, Arttu Hoskonen, Leo Väisänen, Matti Peltola, Miro Tenho, Diogo Tomas, Nikolai Alho, Jere Uronen, Pyry Soiri, Noah Pallas, Tuomas Ollila.

Mittfält och anfall: Glen Kamara, Rasmus Schüller, Kaan Kairinen, Niilo Mäenpää, Lucas Lingman, Teemu Pukki, Joel Pohjanpalo, Benjamin Källman, Daniel Håkans, Robert Taylor, Marcus Forss.

Yle sänder Finlands kvalmatcher den 14 och 17 oktober.

Mardrömsbeskedet för fotbollslandslaget: Oliver Antman ”med högsta sannolikhet” ur spel då EM-kvalet avslutas

Fem mål – men fler än så ser det inte ut att bli för Oliver Antman under EM-kvalet.

Antman skadade låret efter att ha hoppat in mot Danmark på söndagen, kunde tränaren Markku Kanerva berätta redan då. Och nu står det klart att skadan är tämligen allvarlig.

Fotbollslandslaget meddelar på sin webbplats att Antman ”med högsta sannolikhet” har spelat klart för det pågående kvalet.

Fyra matcher återstår för Finland i EM-kvalet: Slovenien borta och Kazakstan hemma i oktober samt Nordirland hemma och San Marino borta i november.

Finland ligger trea i kvalgruppen, en poäng bakom Danmark och Slovenien. Två lag avancerar till EM 2024.

Benjamin Källman firar mål i finska landslaget.

Yle Sporten sände: Danmark slog Finland med uddamålet

Finland möter Danmark i EM-kvalet.

Teemu Pukki i match mot Kazakstan.

Kolumn: En sockersöt seger som gör att Finland kan känna andetagen från en ny EM-sommar

Undantagsspelaren Antman gav en gåva till Fotbollsfinland.

Teemu Pukki ser glad ut i landslaget.

Krönika: Det finns ingen rimlig orsak att starta Teemu Pukki i EM-kvalet

Proffsigheten mot sämre lag är trygga handen i Astana.

HJK-backen Kouassivi-Benissan debuterar i landslaget som möter Kazakstan och Danmark

Chefstränare Markku Kanerva publicerade landslagstruppen som möter Kazakstan borta torsdagen den 7 september och Danmark hemma på Olympiastadion söndagen den 10 september.

Med är alla gamla bekanta med Hradecky, Joronen, Jensen, Ivanov, Schüller, Kamara, Pukki, Källman och Pohjanpalo i spetsen.

Ett nytt namn i 25-mannatruppen är HJK:s wingback Kevin Kouassivi-Benissan.

Finland toppar H-gruppen med nio poäng på fyra matcher. Gruppsegraren och grupptvåan avancerar till EM-slutspelet 2024 i Tyskland.

Efter de två septembermatcherna spelar Finland ytterligare fyra EM-kvalmatcher i höst: 14.10 borta mot Slovenien, 17.10 hemma mot Kazakstan, 17.11 hemma mot Nordirland och 20.11 borta mot San Marino.

Hela truppen hittas på Bollförbundets webbplats.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida