Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Poliser för en person in i en polisbil.

Polisen grep två demonstranter vid Aalistunturi

Demonstrationen vid Aalistunturi i Kolari har fortsatt i dag och i går på måndagen.

Syftet med protesten är att stoppa Fortstyrelsens skogsavverkning som pågår i området.

Polisen uppger att två demonstranter greps eftersom de stoppade trafiken vid skogsavverkningsplatsen. De misstänks för tredska mot polis.

Området där avverkningen sker är föreslaget att bli en nationalpark. Miljöministeriet är den myndighet som ska behandla förslaget.

Polisen stoppade miljödemonstrationen i Aalistunturi

Polisen uppger att Skogsrörelsens demonstration vid foten av fjället Aalistunturi i Kolari stoppades klockan 21 i går kväll och att personer greps.

Demonstranter samlades vid Aalistunturi i söndags för att blockera en väg och därmed pågående skogsavverkning i området.

Till Skogsrörelsen hör bland annat aktivister från klimatrörelsen Elokapina – globalt känd som Extinction Rebellion – och deras skogsfalang Metsäkapina, skogsupproret. Dessutom deltog aktivister från Greenpeace och naturförbundet för barn och unga, Luonto-Liitto.

Polisen anlände till protestplatsen på tisdagseftermiddagen och uppmanade demonstranterna att sluta blockera vägen. När demonstranterna inte gick med på polisens krav, stoppade polisen protesten.

Polisen uppger inte hur många av demonstranterna som gripits. Enligt polisen misstänks demonstranterna för besittningsintrång och tredska mot polis.

Tåget är försenat.

Nattågen norrut flera timmar försenade

Båda tågen har 400-500 passagerare som ska fira påsk i norr.

Det röda hotellhuset som gjorts till flyktingförläggning.

Förläggning i Kolari jämförs med fångläger

Invånare i FRK:s Kolarianläggning planerar demonstration.

Skidbacke i Lappland

Olycksbackarna i Ylläs i bra skick

Skidolyckorna på skidorten Ylläs i Kolari i Lappland leder inte till några myndighetsåtgärder. Förra veckan ägde två olyckor rum på skidorten. I den allvarligare av dem omkom en elvaårig pojke när han krockade med en snövall intill pisten.

Elva anställda får gå från gruvbolaget i Kolari.

Northland säger upp samtliga anställda i Finland

Gruvbolaget i Lappland lider av finansiella svårigheter och lägger ner verksamheten, vilket innebär slutet på jobb för elva anställda.