Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Rysslands president Vladimir Putin.

Ryssland och populisterna i Europa välkomnar Trumps seger

De rysk-amerikanska relationerna kan tina upp?

Demonstration i Aten.

Tårgas och brandbomber i Aten

Demonstrationer utanför parlamentsbyggnaden i Grekland.

Gyllene grynings partiledare Nikos Michaloliakos omfamnas av sin hustru Eleni Zaroulia.

Gyllene grynings parlamentsgrupp åtalas

Över 70 medlemmar av det högerextrema partiet Gyllene gryning ställs inför rätta i Grekland. De flesta av partiets nyinvalda parlementsledamöter åtalas.

Fredrik Önnevall och Abbe från TV-serien "Fosterland" i SVT.

Han hjälpte 15-åringen fly till Sverige

Fredrik Önnevall är just nu aktuell med tv-serien Fosterland där han undersöker nationalismen i Europa. När teamet spelade in i Grekland mötte de en 15-årig pojke som bad dem om hjälp att ta sig till Sverige. Fredrik kunde inte säga nej.

Giorgios Katidis.

Skärpt lag mot rasism i Grekland

Det blir bland annat straffbart att förneka förintelsen. Lagen skärper maxstraffet för anstiftan till hatbrott från fängelse i två år till tre år, och höjer böterna.

Jean-Marie Le Pen, Yle

Extrema högerpartier lovar ett prydligt och tryggt Europa

Högerextremism och kravaller i ghettona.

Gyllene gryning-medlemmar greps

Ytterligare tre parlamentsledamöter från det högerextrema partiet Gyllene gryning i Grekland har gripits under helgen. De anklagas för att ha gått med i och lett en kriminell organisation.

Okänd vänstergrupp tar på sig Gyllene gryning-mord

En tidigare okänd grekisk vänstergrupp säger sig stå bakom morden på två medlemmar ur extremhögerpartiet Gyllene gryning. Morden ska ha varit vedergällning för mordet på den antifascistiske rap-musikern Pavlos Fyssas i september.

Två Gyllene gryning-medlemmar ihjälskjutna

I Grekland har två medlemmar i extremhögerpartiet Gyllene gryning dödats på öppen gata De två männen sköts ner i kväll utanför partiets kontor i stadsdelen Neo Iráklio i Aten.

Gyllene gryning fråntogs partistöd

Parlamentet i Grekland har röstat för att frånta extremhögerpartiet Gyllene gryning dess partistöd. Det är ett led i regeringens försök att upplösa partiet. Samtidigt pågår rättsfallen mot Gyllene grynings ledning.

Mihaloliakos häktades, men frågor kvarstår

En domstol i Aten beslöt i natten till onsdagen partiledaren för högerextrema Gyllene Gryning, Nikos Mihaloliakos häktas i avvaktan på rättegång. Häktningsbeslutet ses som en framgång för den grekiska regeringen, men frågor kvarstår.