Senaste artiklar
Tusentals finländare kan ha celiaki utan att känna till det: ”Jag mår bättre efter min diagnos och vet nu att äta rätt sorts mat”
Ungefär två procent av befolkningen har celiaki.
Testa boveteplättar som är naturligt glutenfria – lätt som en plätt att göra galette från Bretagne
Galetten passar både med salt och söt fyllning.
Fixa påskens enklaste bakelse – en klassisk rulltårta toppad med apelsin
Strö kardemumma på kakan för en vacker och god twist.
Lila lyxiga rawbollar till helgmyset – aroniabollar passar både till mellanmål och kalasfika
Mjölk- , gluten- och sockerfria bollar med smak av bär.
Baka glutenfritt, javisst – här har vi samlat recepten på Strömsös bästa glutenfria bakverk
Allt från enkla bröd till avancerade tårtor.
Här är chokladälskarens bästa kladdkaka – servera med syrliga lingon och salt kolaglass
Strömsös kladdkaka är fri från både gluten och laktos.
Hemmabagarens ultimata brödlista – här finns allt från enkla rör ihop-limpor utan jäst till tredagars hantverksbröd
Att baka sitt eget bröd är ett enkelt sätt att spara pengar.
Baka glutenfria bröd som gör ickeallergikern grön av avund
Ett recept på ljusa baguetter och mörk limpa med nötter.
Duka upp ett efterrättsbord med raw food-godis – tre recept med smak av choklad, mint och pepparkaka
Baka med dadlar, nötter och bönor.
Nytt test kan underlätta och försnabba diagnostiseringen av celiaki
Den nya metoden ger resultat på under en halv timme.
Så gör du krispiga vegetariska burgare med biff av bondbönor
Den här versionen är dessutom glutenfri.
Krispig tofu med teriyakisås kan bli veckoslutets vegetariska
Ett enkelt trick för att få en bättre smakupplevelse.
Gör din egen pasta, det är både godare och roligare än köpis
Samla familjen till det stora pastabaket!
Att fira den nya studenten behöver varken vara svårt eller dyrt - så här ordnar du dimissionsfesten utan att få magsår och tomt bankkonto
Tips för dig som funderar hur du ska hinna med allt.
Gör en kryddig gryta på gröna linser och en biff till burgaren enligt samma recept
Ett vegetariskt universalrecept är bra att ha i bakfickan.
Laga insekttacos - piffa upp barnfamiljens favorit med syrsor och mjölmaskar
Gräshopporna är proteinrika och kan ersätta malet köttet.
Recept på kikärtssallad och citronbönor
Bönor är ett alternativ till kött.
Jenny har testat olika dieter: Jag lyfter på hatten för dem som äter så här hela tiden
Veganmånaden har hittills varit svårast.
Baka frasigt glutenfritt knäckebröd och servera med hemmagjort gräddsmör
Gott och lättbakat knäckebröd.
Hon testar ny diet varje månad – "Lätt att snöa in sig på mat man inte får äta"
Jenny Sandberg äter veganskt, glutenfritt och sockerfritt.
Baka frasiga och kryddiga maränger utan ägg – använd kikärtsspad istället
Marängerna kan bjudas åt både veganer och äggallergiker.
Strömsökorv på svamp och vildsvin
En hel måltid inuti en korv.
Kummin är svårodlat men lönsamt
30 procent av världens kummin kommer från Finland.
Docent i näringslära: Att följa en diet ger känsla av kontroll
Kosttrenderna handlar mer om livsstil än hälsa.
Kosttrender på gott och ont
Maten är viktig, men får inte orsaka stress.
Glutenfritt populärt - men läkarna skeptiska
Även de som inte har celiaki provar på glutenfri diet.
Baka glutenfritt är en utmaning
Kocken Malin Båtmästar behöver vara uppfinningsrik.
Trendig glutenfri mat – ingenting för friska personer
Ingen forskning visar några positiva effekter för friska personer som äter glutenfritt, säger forskaren Anneli Ivarsson till Sveriges radio. - Det är bara de som lider av sjukdomen celiaki som ska avstå från gluten.