Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Påskbakelser på ett fat

Fixa påskens enklaste bakelse – en klassisk rulltårta toppad med apelsin

Strö kardemumma på kakan för en vacker och god twist.

En plåt med två nygräddade, vridna baguetter.

Baka glutenfria bröd som gör ickeallergikern grön av avund

Ett recept på ljusa baguetter och mörk limpa med nötter.

Blodprovsrör i en ställning.

Nytt test kan underlätta och försnabba diagnostiseringen av celiaki

Den nya metoden ger resultat på under en halv timme.

Burgare på bondbönor

Så gör du krispiga vegetariska burgare med biff av bondbönor

Den här versionen är dessutom glutenfri.

En portion med stekt tofu med enkel teriyakisås och grönsaker i ett kök.

Krispig tofu med teriyakisås kan bli veckoslutets vegetariska

Ett enkelt trick för att få en bättre smakupplevelse.

Olika pasta former på ett bord

Gör din egen pasta, det är både godare och roligare än köpis

Samla familjen till det stora pastabaket!

Linsburgare med rostade rotsaker.

Gör en kryddig gryta på gröna linser och en biff till burgaren enligt samma recept

Ett vegetariskt universalrecept är bra att ha i bakfickan.

Portion med mjuka tacos med syrsor och mjölbagge larver

Laga insekttacos - piffa upp barnfamiljens favorit med syrsor och mjölmaskar

Gräshopporna är proteinrika och kan ersätta malet köttet.

En grön tallrik med bönor, ris och sallad

Recept på kikärtssallad och citronbönor

Bönor är ett alternativ till kött.

Jenny Sandberg ute på en gata i centrum av Åbo. Ser mot kameran och ler.

Hon testar ny diet varje månad – "Lätt att snöa in sig på mat man inte får äta"

Jenny Sandberg äter veganskt, glutenfritt och sockerfritt.

Julmarängar i en plåtask.

Baka frasiga och kryddiga maränger utan ägg – använd kikärtsspad istället

Marängerna kan bjudas åt både veganer och äggallergiker.

Portion med Strömsös korv på svamp och vildsvin på ett bröd

Strömsökorv på svamp och vildsvin

En hel måltid inuti en korv.

Dan Kjällberg kontrollerar att inga kumminmaskar finns bland blommorna.

Kummin är svårodlat men lönsamt

30 procent av världens kummin kommer från Finland.

Eva Roos

Docent i näringslära: Att följa en diet ger känsla av kontroll

Kosttrenderna handlar mer om livsstil än hälsa.

Grönsaksskörd på Västankvarn

Kosttrender på gott och ont

Maten är viktig, men får inte orsaka stress.

Kund köper glutenfri pizza av Leena Raitisto, ägare av Keliapuoti i Hagnäshallen i Helsingfors.

Glutenfritt populärt - men läkarna skeptiska

Även de som inte har celiaki provar på glutenfri diet.

Malin Båtmästar

Baka glutenfritt är en utmaning

Kocken Malin Båtmästar behöver vara uppfinningsrik.

Pauls julbröd med aprikoser.

Trendig glutenfri mat – ingenting för friska personer

Ingen forskning visar några positiva effekter för friska personer som äter glutenfritt, säger forskaren Anneli Ivarsson till Sveriges radio. - Det är bara de som lider av sjukdomen celiaki som ska avstå från gluten.