Senaste artiklar
Kalimotxo och spritzer med kryddig twist – två festliga vindrinkar som funkar året runt
Vindrinkar passar både som fördrink och måltidsdryck.
Här är ketchupens revansch – Ellas hemlagade ketchup med kanel och ale tar den slitna tomatsåsen till nya höjder
Paprika och kanel höjer sötman på ett naturligt sätt.
Baka äppel i ugnen och få en mera intensiv smak på ditt äppelmos
Så här gör Michael Björklund äppelmos.
Baka ett fruktigt bröd med värmande kryddor
Pomeransskal och aprikoser sätter smak på det här brödet.
Mustiga inlagda äpplen – så tar du tillvara höstens skörd
Ett syrligt komplement till höstliga maträtter
Ät inte för mycket spenat och undvik körsbärskärnor - skördetiden är här, men vet du vilka ätliga växter som innehåller gifter?
Vi listar vanliga livsmedel som innehåller naturliga gifter.
Lägg citrusfrukter på burk - de håller i månader
Passar bra till glass ostbricka eller som marmelad.
Chokladtryfflar med honung är smygnyttigt godis – här med smak av lavendel och ingefära
Huvudingredienserna är mörk choklad och vispgrädde.
Alexandras kryddteer piggar upp och lugnar ner
Det är lätt att blanda egna teer av kryddor.
För mycket kanel i den danska kanelbullen
De danska kanelbullarna har hamnat i blåsväder för att de innehåller för mycket kanel, rapporterar Danmarks radio. Enligt EU får det bara finnas en viss mängd kanel i bakverk.