Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

En sjätte polis får sparken för sin roll i den dödliga misshandeln av Tyre Nichols

En sjätte polis har fått sparken för sin roll i det dödliga polisingripandet mot Tyre Nichols i Memphis, Tennessee, USA.

Enligt medieuppgifter är det samma polis som i slutet av januari stängts av från sin tjänst.

Den avskedade polisen ska ha brutit mot flera regler, bland annat om personligt uppförande och hur en polis ska använda elpistoler.

Mannen har arbetat på avdelningen sedan 2018.

Förra veckan publicerade staden Memphis en video som visar när en grupp poliser sparkar och slår mot 29-åriga Tyre Nichols den 7 januari. Han dog av sina skador tre dagar senare.

Fem poliser har avskedats och åtalats för bland annat andra gradens mord, vilket i Finland motsvaras av dråp. De fem poliserna är svarta, likaså Nichols. Enligt CNN är den polis som nu fått sparken är vit.

Källor: CNN, NPR

En sjätte polis stängs av i fallet Tyre Nichols

En till polis har stängts av för sin roll i misshandeln som ledde till Tyre Nichols död i USA.

Vilken roll den avstängde polisen ska ha haft i ingripandet är oklart. Enligt en talesman för polisen i Memphis stängs han av i avvaktan på en utredning av det skedda.

Inga åtal har meddelats mot mannen, som har arbetat på avdelningen sedan 2018.

Staden Memphis i delstaten Tennessee publicerade i fredags videomaterial som visar när en grupp poliser sparkar och slår mot 29-åriga Tyre Nichols den 7 januari. Han dog av sina skador tre dagar senare.

Fem poliser har avskedats och åtalats för bland annat andra gradens mord.

Källa: Reuters, AFP.

Polisenhet i Memphis läggs ner efter misshandel som ledde till 29-årings död

Memphis stad har gått ut med information om att den specialiserade polisenhet vars medlemmar misshandlade 29-åringen Tyre Nichols så att han senare avled kommer att läggas ner.

Enheten Scorpion grundades år 2021 för att öka bevakningen i högkriminella områden. På lördagen, en dag efter att staden publicerat videomaterial som visar den grova misshandeln, meddelade polisen i Memphis att det bästa beslutet för alla parter är att enheten inaktiveras för gott.

De fem poliserna som var inblandade i våldet har åtalats för bland annat andra gradens mord och är alla uppsagda sedan förra veckan.

Källor: AFP, Reuters

Tre poliser använder våld mot Tyre Nichols i Memphis, USA.

Videomaterial av grovt polisvåld orsakar demonstrationer runt om i USA

Fem poliser åtalade för andra gradens mord.

Porträtt av Lil Hardin från 1920-talet

Lil Hardin – kvinnan bakom Louis Armstrong

'Hot Miss Lil' gjorde 'Satchmo' till en stjärna.

The Staple Singers

Gospelfamiljen som blev soullegend

The Staple Singers hade sina största hits på 70-talet

Louise Hoffsten är en svensk sångare.

Louise Hoffsten om krokarna på livets stig

Louise Hoffsten är svenska sångerskan som stått på scen i flera årtionden och på så sätt försäkrat sin plats i folkhemmen både hemma och utomlands. Livet har dock inte varit en dans på rosor och efter en uppslitande skilsmässa från sin första man blev hon 1996 diagnostiserad med sjukdomen MS (multipel skleros).