Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Paul Manafort ska hålla ett tal i Philadelphia.

NYT: Trumps kampanjchef fick miljoner av ryskvänligt parti

Inblandad också i bolag som finansierade Janukovytj lyxliv.

Rösträkning efter folkomröstning om associationsavtal med Ukraina.

Holländarna sa nej till EU:s associationsavtal med Ukraina

Folkomröstningen giltig eftersom tillräckligt många deltog.

En bild på människor som går i ett demonstrationståg i Ukraina. Ukrainska flaggor syns i tåget.

"Ukrainarnas ilska mot korruption kan bli farlig"

Aktivister efterlyser krafttag innan det är för sent.

Janukovytjs män begår mystiska självmord i Ukraina

Tre av den före detta ukrainske presidenten Viktor Janukovytjs allierade har hittats döda på bara två veckor. Fallen utreds som självmord.

Minnesfotografierna på en av Majdans stupade.

Ett år sedan ödesdagarna på Majdan

Beslutsamhet räddade folkresningen då Ukrainas framtid låg i vågskålen, säger en ledande aktivist under demonstrationerna på Majdan. Svenska Yles utsände Viktor Heikel är på plats i Kiev.

Skylten med dem som dödats

Ukraina firar årsdag i krigets skugga

Ukrainas president Petro Porosjenko föreslår att en internationell fredsstyrka med FN-mandat ska övervaka eldupphöret i östra Ukraina. Det är nu ett år sedan folkresningen som ledde till att dåvarande president Viktor Janukovitj avsattes.

Interpol efterlyser Janukovytj, Ryssland utlämnar inte

Den internationella polisorganisationen Interpol har efterlyst Ukrainas avsatte president Viktor Janukovytj.

Kvinna med dotter vid vallokal i Ukraina

"Starkt mandat för dem som vill förnya Ukraina"

Ett starkt stöd för nya politiska krafter och reformplanerna. Så kan resultatet av söndagens parlamentsval i Ukraina tolkas, enligt Yle Nyheters utsände i Kiev.

Ukrainsk flicka i folkdräkt håller fupp landets flagga under självständighetsdagen 24.8.2012

Ukraina – nästa problem väntar bakom hörnet

Om vapenvilan med de ryska separatisterna håller kan Ukraina pusta ut och inleda en normalisering av relationerna med Ryssland för att få en varaktig stabilitet i östra Ukraina. Men även om det värsta verkar vara över har Ukraina enorma problem på ett annat område – ekonomin.

Petro Porosjenko talar vid en presskonferens under valdagen den 25 maj 2014.

Porosjenko får ta sig an krigshot och fattigdom

Man kan fråga sig om ukrainarna i Petro Porosjenko verkligen får den förändring de har krävt under det gånga halvåret. Den blivande presidenten är nämligen inte bara en framgångsrik affärsman han är också en politiker som har hängt med i svängarna redan i femton år.

Ukraina: Janukovytj och FSB bakom dödsskjutningar

Dödsskjutningarna av demonstranter i Kiev beordrades direkt av dåvarande president Viktor Janukovytj och ryska FSB deltog i planeringen. Det hävdar Ukraina i en färsk rapport. Samtidigt passar Ryssland på att höja gasprisen för Ukraina igen.

Janukovytj: Jag är Ukrainas legitima president

Ukrainas störtade president anklagar de nya makthavarna i Kiev för att starta ett inbördeskrig och kallar dem "ett gäng ultranationalister och neofascister."

Ukraina sätter Interpol på Janukovytj

De ukrainska myndigheterna vill gripa den förre presidenten Vikotor Janukovytj och har bett Interpol efterlysa honom.

Forskaren Aleksej Malasjenko

Putin vill visa sin styrka, säger forskare

"Jag tror inte att Putin vill ha något krig"

Janukovytj lägger skulden på väst

Under en presskonferens i rysk teve sade Viktor Janukovytj att den nuvarande regeringen i Ukraina är olaglig och att han inte tänker delta i presidentvalet i maj. Ukrainska åklagare vill att Ryssland ska ge över Janukovytj så att han kan ställas inför rätta.

Ryska militärhelikoptrar över Krim

Den ukrainska gränsbevakningen uppger att ett tiotal ryska militärhelikoptrar har flugit in över ukrainskt luftrum. Helikoptrarna ska ha kommit från Ryssland och flugit in över Krimregionen. Ukraina säger sig ha kontroll över flygplatserna i Sevastopol och Simferopol som intogs av beväpnade man.

Janukovytj håller presskonferens på fredag

Ukrainas avsatte president Viktor Janukovytj håller presskonferens på fredag eftermiddag. Det är första gången han kommer att synas till i offentligheten sedan lördagen.

Janukovytj efterlyst för massmord

Ukrainska myndigheter har efterlyst den tidigare presidenten Viktor Janukovytj för massmord. Det är fortfarande oklart var Janukovytj befinner sig. Enligt vissa källor är han på Krim.

Parlamentets talman tar över presidentens roll i Ukraina

Ukrainas parlament har utsett sin nyutsedda talman till tillförordnad president och försöker bilda en samlingsregering senast på tisdag. Tysklands förbundskansler Angela Merkel gratulerade i telefon oppositionsledaren Julia Timosjenko till maktskiftet.

Vad händer i Ukraina, och varför?

I vinter har ett nytt kapitel skrivits i Ukrainas dramatiska och blodiga hävder. Denna märkliga statsbildnings namn betyder "gränsmark", och hela dess historia är en berättelse om splittring - en splittring som inga sanktioner eller avtal kan utplåna.

Spänt läge på Självständighetstorget

De första reaktionerna på det avtal som presidenten och oppositionen har ingått är mycket skeptiska, rapporterar Yle Nyheters Antti Kuronen. Oppositionsledarna blev nedvisslade när de skulle försvara avtalet för demonstranterna på Självständighetstorget.

”Ukraina kan ännu räddas från katastrof”

- Läget i Ukraina är mycket hotfullt men ännu kan en total katastrof undvikas, säger Ukrainaexperten Arkady Moshes på Utrikespolitiska institutet. Det kommer ändå att kräva eftergifter från president Viktor Janukovytj.

19 februari 2014

Omvärlden överväger sanktioner mot Ukraina

EU:s utrikesministrar håller på torsdag ett krismöte om Ukraina. Flera av unionens utrikesministrar har reagerat med bestörtning på våldsamheterna, och kräver sanktioner mot Ukrainas ledning. Ryssland ställer å sin sida krav på den ukrainska oppositionen.

Aktivisten Dmytro Bulatov är hittad.

Ukraina: Försvunnen aktivist hittad

I Ukraina har man hittat en oppositionell aktivist, som har varit försvunnen en dryg vecka. Dmytro Bulatov hittades svårt misshandlad i en by utanför huvudstaden Kiev och får nu intensivvård på sjukhus.

Mykola Azarov.

Ukraina är utan regering

Ukrainas regering har avgått. President Viktor Janukovytj har godkänt premiärminister Mykola Azarovis och hela regeringens avskedsansökan.

Janukovytj lovade oppositionen ministerposter

Den ukrainske presidenten Viktor Janukovytj har erbjudit oppositionen premiärminister och vicepremiärministerposten. Alternativ för posterna är Arsenij Jatsenjuk och Vitalij Klytjko.

Ukraina

Orolig natt i Kiev trots Janukovytjs löften

I Ukrainas huvudstad Kiev fortsatte oroligheterna under natten til lördagen, trots att president Viktor Janukovytj på fredagen lovade eftergifter för att försöka få ett slut på demonstrationerna. Demonstranterna kastade bland annat brandbomber mot polisen, som svarade med tårgas. Flera demonstranter greps. Läs också: Fortsatt nervöst i Kiev Många krav - inga löften

Ukrainskan Iryna Hluschchuk demonstrerade på riksdagshusets trappa i Helsingfors

"Allt jag kan göra är att komma hit och be till Gud"

Tiotals människor demonstrerade utanför riksdagshuset i Helsingfors på fredagen och protesterade mot våldsamheterna i Ukraina. Demonstrationen hade sammankallats av den ukrainska föreningen i Finland, som kräver åtgärder av Finlands regering och EU.

Oppositionen i Ukraina hotar "slå till"

Också natten till torsdagen förekom mindre sammandrabbningar mellan demonstranter och kravallpolis i centrum av Ukrainas huvudstad Kiev. Nu hotar oppositionen med attack, ifall president Viktor Janukovytj inte går med på eftergifter.

Kiev 19.1.2014

Kan förhandlingar hejda protesterna i Ukraina?

Våldet och sammandrabbningarna fortsätter på gatorna.

Vitaly Klitjko försökte hindra kravaller från att bryta ut

Oppositionsledare ber Ukrainas president om lugn

Vitaly Klitjko uttalar sig i videosändning.

Ukrainas förre inrikesminister Jurij Lutsenko skadades under en demonstration i Kiev

Upplopp i Kiev - tidigare inrikesministern skadad

Flera personer skadades i upplopp i Ukrainas huvudstad Kiev på fredagskvällen. Bland de skadade finns landets förra inrikesminister.

Tiotusentals protesterade mot regeringen i Ukraina

Över 50 000 ukrainare demonstrerade på söndagen mot landets ledning på Självständighetstorget i Kiev. Samtidigt protesterade en stor grupp oppositionsanhängare mot president Viktor Janukovytj nära hans tjänstebostad. Oppositionsledarna kräver fortsättningsvis att Ukrainas regering avgår.

Ryssland säljer billigare gas till Ukraina

Ukrainas president Viktor Janukovitj och hans ryska kollega Vladimir Putin kom på tisdagen överens om att Ukraina ska få köpa billigare naturgas från Ryssland. Oppositionen som hellre skulle se ett tätare samarbete med EU planerar nu nya demonstrationer.

EU:s utrikesrepresentant Catherine Ashton i Bryssel 11.03.13

Ashton: Janukovytj beredd att underteckna

Ukrainas president Viktor Janukovytj uppges vara beredd att underteckna avtalet om närmare samarbete med EU. Det uppger EU:s utrikespolitiska chef Catherine Ashton

Janukovitj skäller på oppositionen

Ukrainas president Viktor Janukovitj försvarar sin vändning till en mer Rysslandsvänlig politik. Enligt honom är oppositionens protester ett hot mot den nationella säkerheten.

Protesterna fortsätter i Ukraina

Frysande oppositionella fäller träd

Nu testas uthålligheten.

Ukrainska oppositionen manar till strejk

Förtroendet för den ukrainska regeringen kan komma att prövas på tisdag, rapporterar nyhetsbyrån Tass. Demonstranter har blockerat och ockuperat flera regeringsbyggnader i Kiev. Se videoklipp!

Ukraina stoppade frigivning av Tymosjenko

Det ser inte ut att bli något frihandels- och samarbetsavtal mellan EU och Ukraina vid EU-toppmötet i Vilnius om en vecka. Både Ukrainas parlament och regeringen drog i bromsen på torsdagen.