Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Skärmdump.

Ny musik med The Vamps och Skrillex & Diplo

Spellistan har igen fått några färska nykomlingar.

Humorgruppen KAJ

KAJ och Softengine till Nagu

KAJ och Softengine uppträder på Nagu Rock i juli.

softengine

Melankoli och high school-musik

Fastän det fortfarande är lite julhelg på gång så lider inte vår spellista. Den här måndagen fyller vi på med musik av Years & Years, Broiler, Softengine, 5 Seconds of Summer och Frillan & Prillan.

Topi Latukka och Henri Oskár från Softengine

Maskinskivråd med Softengine

Halva Softengine besökte X3M för att snacka om sin debutskiva som ges ut på fredag (17.10). Kjell gjorde maskinskivråd med de förvirrade killarna. Ångtraktor, stavmixer eller attackhelikopter, vad fick flest poäng?

Isac Elliot

Isac Elliots nya klubblåt på spellistan

Det är måndag och vi har fyra nya låtar på spellistan. David Guetta, Avicii, Isac Elliot och Softengine bjuder alla på klubbiga låtar som vi förutspår att de flesta förr eller senare kommer att dansa till. Måndagsfest!

Bra skit på spellistan

Ny vecka betyder nya låtar på spellistan. Den här gången är det bland annat Isac Elliot och Markus Krunegård som får trängas med de andra stora hittarna.

Topi Latukka och Eero Keskinen på Eurovisionsscenen.

Börja skriva din vinnarlåt nu!

Nu är det dags att börja skriva en riktigt bra låt för UMK 2015. Vinnaren uppträder som Finlands representant för hundra miljoner tittare i Eurovision Song Contest i maj nästa år.

Softengine på Eurovisionsscenen.

Softengines första och sista sångtävling

Softengine var sjukt populära i Danmark. Så populära att de tycker det är ganska skönt att komma hem till Finland. Här får de i alla fall dricka sin öl i fred.

Softengine i green room under semifinalen.

Softengine nöjda med elfte plats

Deras mål var att ta sig till final. När poängen började rulla in kunde killarna i Softengine inte tro att det var sant. Europa hade tagit Something better till sig.

Softengine på Eurovisionsscenen.

Finland elfte – bästa resultatet sedan Lordi

Softengine fick poäng av sexton länder i Eurovisionen och landade på en delad elfte plats med Rumänien.

Softengine på Eurovisionsscenen.

Finland var tredje bäst i sin ESC-deltävling

Softengine fick tredje mest poäng i den andra semifinalen och till och med en tolva från Norge. Flest poäng fick Österrikes Conchita Wurst.

Softengine i green room under semifinalen.

Glädjeyra efter ESC-resultatet

Det var ett gäng glada men aningen omtumlade finska killar som på natten till fredag kunde konstatera att deras äventyr i Eurovisionen fortsätter. Softengines stämningar fastnade på en och annan bild.

Softengine på Eurovisionsscenen.

Finland är i Eurovisionsfinalen

Det var en rysare ända in i de sista minuterna, men som nästsista tävlare att gå vidare till finalen utropades Softengine från Seinäjoki. Allting klaffade då det gällde; sången, blicken och den ungdomliga ivern.

Österrikes Conchita Wurst sjunger på Eurovisionsscenen.

Höjdpunkter i den andra semifinalen

Ikväll gäller det för Softengine! Men det vankas också bröst, skägg och river dance.

Softengine på Eurovisionsscenen.

”Sången är felfri men kontakten till publiken saknas”

På lördag övade Softengine för andra gången på Eurovisionsscenen i Köpenhamn. Bandets killar var nöjda, men ESC-kommentatorn Eva Frantz märkte några saker som ännu kunde förbättras. Se video från repetitionen!

Softengine övar på Eurovisionsscenen.

Softengine vill ha någonting bättre

På onsdagen steg Finlands Eurovisionshopp Softengine upp på scenen i Köpenhamn för en första övning. Bandet var inte helt nöjda med genomgången och klagade på ljudmixningen. Dessutom ska ljusshowen och kameravinklar justeras.

Softengine

Softengine reser mot Europas hjärta

På tisdag går ett flyg lastat med fem ivriga killar mot Köpenhamn och Eurovisionen. På måndag packades instrumenten, kläderna samt skor värda lika mycket som en bil ner. Vi satte dem ner för en sista intervju på finländsk jord innan avfärd.