Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Kamil Stoch, backveckan 2012

66:e Tysk-österrikiska backveckan börjar – "Freitag är största favorit"

Tre finländare deltar i den Tysk-österrikiska backveckan.

Petter Kukkonen och det kombinerade landslaget fokuserade på att finslipa backhoppningen i Kuopio under veckan före VM.

Mannen bakom framgångsvågen – en ny generation växer fram i nordisk kombination

I vinter har Petter Kukkonens arbete börjat bära frukt.

Anssi Koivuranta, mars 2015

Backhoppningsnedgången fortsätter: Anssi Koivuranta tar sabbatsår

Koivuranta är ute, också Niemi och Larinto tvekar.

Anssi Koivuranta, mars 2015

Två av Finlands bästa backhoppare sätter punkt

Sex finländare har tagit världscuppoäng i backhoppning denna säsong. Två av dem har nu valt att avsluta satsningen på VM i Falun, berättar tidningen Iltalehti.

Jarkko Määttä blev tolva

Mörk dag för finländarna i Zakopane

Ingen av de finländska backhopparna var ens nära att ta sig till den andra omgången i Zakopane på söndagen. Jarkko Määttä var bästa finländare på 44:e plats. Segern gick till Kamil Stoch.

Stefan Kraft, januari 2015.

Krafttagen fortsätter i backvärldscupen

Stefan Kraft tog befäste sin ledning i den totala världscupen i backhoppning när österrikaren tog säsongen andra deltävlingsseger i polska Wisla. En finländare knep poäng i den rumphuggna tävlingen.

Backhopparen Anders Bardal förs bort på bår efter ett fall i Polen, 15.1.2015

Ännu en otäck krasch i backen – världsmästare borta från VM?

Backhoppningen har drabbats av flera obehagliga krascher på sistone. Efter Simon Ammann och Nick Fairall – som riskerar bli förlamad – var det idag Anders Bardals tur att falla svårt.

Anssi Koivuranta, 2009

Två backlandslag nominerades

Chefstränaren för Finlands backhoppningslandslag Jani Klinga har nominerat tre idrottare till torsdagens och fredagens deltävlingar i Wisla och Zakopane, samt tre andra till lördagens och söndagens tävlingar i Sapporo.

Lauri Asikainen i Lillehammer 2014

Tre finländare med till tävlingen

Lauri Asikainen, Anssi Koivuranta och Jarkko Määttä klarade kvalet till den sista deltävlingen i den tysk-österrikiska backveckan. Michael Hayböck hoppade längst i kvalet.

Backhoppning

2015 inleds med fyra finländare i tornet

När det nya året inleds och den mellaneuropeiska backveckan fortsätter med torsdagens deltävling i Garmisch-Partenkirchen, är samtliga finländare med i tävlingen.

Lauri Asikainen i Lillehammer 2014

Tre finländare får tävla i Oberstdorf

Den tysk-österrikiska backhopparveckan börjar i Oberstdorf på söndagen och där kommer tre finländare att få tävla. Den enda av finländarna som inte tog sig vidare från kvalet var Sami Niemi.

Anssi Koivuranta, Planica, mars 2014

Dystert för finländarna i Engelberg

Endast Anssi Koivuranta lyckades ta sig till den andra omgången i den stora backen i Engelberg. Koivuranta slutade på 26:e plats medan segern gick till tysken Richard Freitag.

Anssi Koivuranta

Koivuranta klåpade - missar säsongöppningen

Anssi Koivuranta misslyckades i backvalet i Klingenthal och kommer inte att vara med i söndagens individuella tävling. Lauri Asikainen, Jarkko Määttä och Sami Niemi försvarar den finländska hedern i säsongens första tävling.

Anssi Koivuranta, Planica, mars 2014

Den historiska Anssi

Kuusamokillen Anssi Koivuranta var bara 21 år, när han redan tagit 25 pallplaceringar i världscupen i kombinerat. 7 av de tävlingarna vann han. Men det blev inte fler - eftersom återkommande hälsoproblem, orsakade främst av mykoplasma, ödelade hans uthållighetsträning. Han bytte gren. Det tog fyra år att bli historisk.

Anssi Koivuranta

Backhoppning, ishockey och fotboll

I Sportmagasinet möter vi backhopparen Anssi Koivuranta hemma i Rovaniemi, gör en tripp till Kärpät-lägret i Uleåborg och träffar färska Åboborna, TPS-damerna Ria Öling och Hanna Ruohomaa. Läs också: Den historiska Anssi Drygt tre månader till kick-off i Kanada

Freund i klar ledning efter första dagen

Tysklands Severin Freund toppar resultatlistan efter den första dagen i skidflygnings-VM. Finländarna hotar inte täten. Tävlingen fortsätter imorgon så länge vädret ger efter.

Lauri Asikainen

Asikainen bästa finländaren i Falun

Lauri Asikainen stod för karriärens bästa prestation i världscupen i backhoppning. Asikainen blev nia i Falun.

Koivuranta bästa finländare i Willingen

Anssi Koivuranta stod för det bästa blåvita resultatet världscuptävlingen i Willingen. Janne Ahonen fick nöja sig med trettionde plats.

Anssi Koivuranta

Koivuranta nia i Zakopane

Anssi Koivuranta hoppade in på en nionde plats i stora backen i Zakopane på söndagen. Tävlingen fick avbrytas efter den första omgången på grund av svåra vindar.

Anssi Koivuranta

Finland sjua i lagbacke

Finland slutade på en sjunde plats i lagbacken i Zakopane. Segern gick till Slovenien före Tyskland och Österrike.

Anssi Koivuranta

Diethart etta - Koivuranta tia

Anssi Koivuranta hoppade fint i den andra deltävlingen av backveckan och placerade sig på en tionde plats i Garmisch-Partenkirchen. Segern gick till Thomas Diethart från Österrike.

Janne Ahonen

Tre finländare klarade backkvalet

Janne Ahonen hade inga som helst problem med att ta sig till söndagens öppningstävling i backveckan. Ahonen placerade sig på 18:e plats i kvalet och får sällskap i tävlingen av Anssi Koivuranta och Jarkko Määttä.

Anssi Koivuranta, Ruka 2013

Koivuranta och Määttä föll ut

Janne Ahonen, Janne Happonen och Olli Muotka representerar Finland under de tre följande världscupsveckosluten i backhoppning. Anssi Koivuranta och Jarkko Määttä hör till dem som lämnas utanför.

Anssi Koivuranta

Koivuranta drabbad av mykoplasma

Backhopparen Anssi Koivuranta har igen drabbats av mykoplasma. Enligt Iltasanomat fick Koivuranta beskedet förra veckan under ett läger i Obersdorf.