Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Jukka Rautakorpi är chefstränare för unglejonen.

JVM-reaktionen: Jukka Rautakorpi är syndabocken

Finlands chefstränare får bära hundhuvudet för JVM-fiaskot.

Jukka Rautakorpi, chefstränare för Finlands juniorlandslag i ishockey.

Nordenswan: I dag mäts Jukka Rautakorpi som coach

Loppet kan vara kört efter matchen mot Sverige.

Hannu Jortikka, Finlands U20-tränare, december 2014.

Jortikka tackade för sig – Jukka Jalonen ersätter

Hannu Jortikka kommer inte att fortsätta som chefstränare för U20-landslaget i ishockey. Kvartsfinalen i VM i Kanada där Finland föll mot Sverige blev hans sista match som chefstränare.

Julius Honka, JVM 2014

Unglejonen arga på domarna

Unglejonen var självklart besvikna efter förlustmatchen mot Sverige. Finland föll på grund av för många utvisningar och spelarna var inte nöjda med domarinsatsen.

Kasperi Kapanen, U20-VM i Kanada, mot Kanada.

"Målskyttet måste bli mer avslappnat"

Dåligt powerplay och ineffektivitet. Det har varit unglejonens klart största problem i U20-VM i Kanada. Nu gäller det att öppna målkranarna, då Finland möter Sverige på fredag kväll.

Hannu Jortikka, Finlands U20-tränare, december 2014.

Ursinnig Jortikka: Vanvettigt!

Finlands tränare Hannu Jortikka var rosenrasande på att han behandlades förnedrande efter matchen mot Kanada i U20-VM i ishockey i Montreal. – Fullständigt vanvettigt, röt lotsen till.

Artturi Lehkonen är redo för utmaningarna i VM.

"Vi var inte redo att ge vårt allt"

Det var Finland som förde spelet mot Slovakien, men det är antalet mål som räknas. Unglejonens kapten Artturi Lehkonen var inte nöjd med lagets insats.

Hannu Jortikka leder Finlands träningar i Vierumäki.

"Det är ganska tyst i omklädningsrummet"

Trots en fin insats av unglejonen mot USA i öppningsmatchen av U20-VM, fick laget ge sig efter straffar med 2-1. Chefstränaren Hannu Jortikka såg flera positiva saker med matchen, men spelarna hade svårt att glädjas åt det efter matchen.

Artturi Lehkonen är redo för utmaningarna i VM.

Lehkonen: Finland vinner före Kanada och Ryssland

På annandag jul börjar U20-VM i ishockey som den här gången spelas i hockeymetropolerna Toronto och Montreal. Finland inleder turneringen som regerande världsmästare och är i Kanada på jakt efter sin femtonde VM-medalj.

Hannu Jortikka leder Finlands träningar i Vierumäki.

Skadad Saarela stannar hemma

Finlands U20-landslag i ishockey är tvunget att klara sig utan Aleksi Saarela i VM. Ässätspelaren missar turneringen i Kanada på grund av en knäskada.

Ishockey

U20-VM: Jortikka fasar för de små rinkarna

Om knappa tre veckor, 26.12 inleds U20-Vm i ishockey med Finlands unglejon som regerande mästare. För snart ett år sedan jublade Finland efter finalseger över Sverige i Malmö. Nu spelas VM i Montreal och Toronto vilket betyder betydligt mindre NHL-rinkar.

Jortikka ny tränare för Unglejonen

Hannu Jortikka tar över som chefstränare för Finlands U20-landslag i ishockey. Jortikka tar över efter Karri Kivi som flyttar till KHL och Traktor Tjeljabinsk.

Jortikka hittade ny KHL-klubb

Hannu Jortikka blir en del av KHL-laget Jugra Chanty-Mansijsks tränarteam, berättar klubben på sin webbplats. Jortikka återvänder till tränarbåset bara tre veckor efter att han lämnade Vladivostok Admirals på grund av familjeskäl.