Senaste artiklar
Dela ditt bästa julströmmingsrecept med oss – har du tur gör vi det i direktsändning den 19 december
Michael och Matias efterlyser smarriga strömmingsrätter.
Trött på djupfrysta fiskpinnar? Testa Michael Björklunds färskostfyllda strömmingsfiléer med frasig pankopanering
Testa på Micke Björklunds friterade strömmingspinnar.
Har du svårt att få dina barn att äta strömming? Hemligheten är att bjuda på texmexkväll med nytt koncept
Bjud på tacomarinerad strömmingstortilla.
Kockyrket har oförtjänt dåligt rykte – nytt snabbspår ut i yrket verkar locka
Axxell i Karis börjar snabbutbilda kockar.
Varför älskar vi att hata reality-tv? Det här är genren som förändrat vårt sätt att se på samhället och människor framför kameran
Ingen tv-genre har sedan reality-tv:ns intåg genererat mer uppståndelse. Spänningen med dokusåpor är att det handlar om verkliga personer. De får oss att skippa allt komplicerat för att hämningslöst och oblygt sluka skandalerna och intrigerna.
Slutspurt för Mickes och Matias närmatsutmaning på Åland – häng med på dag fem!
Kocken Michael Björklund och programledare Matias Jungar fortsätter att enbart leva på mat som är producerad på Åland. Följ vad som händer under fredagen i vår bildblogg.
Michael Björklund och Matias Jungar bjöd in till cookalong – här hittar du resultatet samt inköpslistan och recepten som användes
Laga mat tillsammans med oss på fredag klockan 19.00!
Slår Åland alla tiders Närmatsrekord? Hjälp Micke Björklund lyfta Åland på matkartan och tipsa om råvaror, dina egna eller andras
Närmat startar måndagen den 1 augusti.
Ny och kortare kockutbildning startar i Axxell i Karis – Michael Björklund vill råda bot på personalbristen i restaurangköken
Utbildningen ska vara kort och effektiv med lång praktik.
Delta i årets Näsdag på Strömsövis
Bjud någon på en äppelpaj och säg tack.
I Michael Björklunds favoritsmoothie är äppelmust ett måste
Blanda med favoritbär och smaksätt med vanilj.
Baka äppel i ugnen och få en mera intensiv smak på ditt äppelmos
Så här gör Michael Björklund äppelmos.
Baka Jennys äppelpaj, som fått sitt namn efter Michael Björklunds fru
En smulpaj, som skall avnjutas med äkta vaniljsås.
Delta i årets Näsdag på Strömsövis – bjud någon på en äppelpaj och säg tack
Pengarna som samlas in går till utsatta barn i världen.
Så här gick Mickes och Matias Närmatsutmaning i huvudstadsregionen
Fem dagar på mat från endast huvudstadsregionen.
Hjort, zucchini och svamp, men ännu ingen fisk – här kan du följa med Mickes och Matias fjärde dag
Ja, hur de än har bönat och bett har de fortfarande inte ännu fått någon fisk. Här kan du följa med torsdagens händelser, och den fortsatta jakten på fiskelycka.
Vad förde den tredje dagen av Närmat i huvudstadsregionen med sig - följ med Mickes och Matias onsdag här!
Två dagar har de bakom sig, vilket betyder att de har tre dagar kvar. Är det idag Micke Björklund och Matias Jungar äntligen ska få fisk?
Micke Björklund och Matias Jungar fortsatte leta råvaror i huvudstadsregionen - här kan du läsa tisdagens händelser!
Gårdagens kålrötter, svartkål, svamp och pumpor är historia, och en ny dag är här. Äventyret med att hitta råvaror fortsätter.
Så här gick första dagen av Närmat i huvudstadsregionen – måste Micke och Matias gå hungriga?
I dag, måndagen den 16.8, startade Micke Björklund och Matias Jungars kulinariska resa genom huvudstadsregionen. Här kan du läsa hur den gick!
Nu ska Micke Björklund leva på närproducerade råvaror i huvudstadsregionen – tipsa honom om dina egna råvaror eller andras
Närmat startar måndagen den 16 augusti.
Kocken Micke Björklund lär ungdomar hitta sin superkraft
Svagheter kan vändas till styrkor, säger Robinsonvinnaren.
"Sommarpratarna har delat sina liv med oss, men jag vill veta mera!" – Maria och sommarpratarna är tillbaka med ny säsong
Gästerna delar modigt med sig av sina erfarenheter.
Micke Björklund tipsar om det perfekta tilltugget till självständighetsdagsfesten
Regnbågstartar på bordet i år.
Ugnsbakade rödbetor med crème fraîche-gravad strömming
En oväntat god och billig kombination.
Micke Björklund vann svenska Robinson 2020 genom att vara snäll och att laga god mat – nu kan du testa hans kassavarisotto
I Strömsö använder han betydligt fler ingredienser.
Sätt höstens äpplen på burk – gör en äppelchutney med styrka och sötma
Chutney passar till många kötträtter.
Strömsö höststartar med nya krafter: "Ett innehåll som sitter bra i tiden"
Nicke Aldén och Lena Gillberg nya ansikten i höst.
Dags för avslutningsfest för Närmat i Åboland - följ vår matblogg
Se också veckans alla rätter!
Närmat i Åboland dag 5 - fredag: Nu kommer vi, Kimitoön!
Matresan i Åboland är inne på sin femte dag.
Närmat i Åboland dag 4 - torsdag: I dag ska Micke och Matias hitta godsaker i Pargas
Matresan genom Åbolands skärgård fortsätter.
Närmat i Åboland dag 3 - onsdag: Dags att leta läckra, lokala råvaror i Nagu
Matäventyret med kocken Micke Björklund fortsätter.
Live onsdag kväll: Följ med då Michael Björklund röker fisk - ställ frågor i chatten
Fisk, men också andra råvaror, åker in i ugnen kl. 19.
Morgonkollen: President Trump utreds för omfattande och långvarig brottslig verksamhet – och fyra andra nyheter att ha koll på i dag
Här är fem nyheter att ha koll på den här tisdagsmorgonen.
Närmat i Åboland dag 2 - tisdag: Vilka läckerheter hittar Micke och Matias i Korpotrakten?
Följ med resan timme för timme.
Svenska Yle i skärgården: Matturné, slow-tv och kusten runt i radio
Den här veckan bjuder vi på skärgård för hela slanten!
Närmat i Åboland dag 1 - måndag: Micke och Matias startar sin matresa, följ med timme för timme
Här kan du följa med vad som händer under dagen!
Micke Björklunds matresa börjar i Åbolands skärgård – hjälp kocken och tipsa om lokala råvaror, dina egna eller andras
Närmatsbåten lättar ankar den tredje augusti.
Kändiskocken Micke Björklund vinnare av svenska Robinson
Han tar hem en vinstsumma på en halv miljon kronor.
Restaurangerna kan stänga på måndag – riksdagen har godkänt förslaget
Marin vill inte att depressionen på 1990-talet ska upprepas.
Åländska kocken Michael Björklund: "Take away är ingen ekonomisk utväg, det är konstgjord andning"
Många restauranger kommer att gå i konkurs, tror Björklund.
Drömde om en egen restaurang - blev företagare på köpet
Allt fler unga blir företagare i dag.
Kändiskocken Micke Björklund deltar i årets Robinson-dokusåpa: "Där fanns inte så mycket av smör och grädde, om man säger så"
En långvarig dröm om att delta har uppfyllts.
Fiskets hus öppnar sina dörrar: ”Det ska vara Vasas vardagsrum”
På tisdagen invigdes Fiskets hus i Vasa.
Finlands bästa pizzabagare på rövartåg i Italien: “Jag tror jag tänker stjäla med mig ett par recept”
ölj Lotten Lindborg-Suhonen och Micke Björklund i Neapel.
En dag i våra liv - likasinnade kändisar möter varandra i ny programserie
Premiär 15 april på Yle Arenan och i Yle Fem.
Här är Yle Östnylands 10 mest lästa artiklar 2018 – människor och deras öden intresserade
Många östnylänningar läste om mysteriet m/s Irma.
Kockutbildningen i Karis förändras: Vuxna och ungdomar studerar tillsammans
Ingen gemensam ansökan till kocklinjen nästa år.
Stjärnkock vill äta upp all skarv och säl
Michael Björklund ser fram emot strömmingsmarknaden i Åbo.
Närmat i Östnyland dag 5 - fredag: Micke äter Borgåsnäckor och bjuder på fest i Runebergsparken
Närmatsresan kulminerade i en stor utefest.
Överraska med en lokal delikatess - Borgåsnäckor à la Björklund
Ett recept där det är bra att få hjälp av goda vänner.