Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Den svenska dokusåpan

Varför älskar vi att hata reality-tv? Det här är genren som förändrat vårt sätt att se på samhället och människor framför kameran

Ingen tv-genre har sedan reality-tv:ns intåg genererat mer uppståndelse. Spänningen med dokusåpor är att det handlar om verkliga personer. De får oss att skippa allt komplicerat för att hämningslöst och oblygt sluka skandalerna och intrigerna.

Två män som sitter vid en grön grill.

Slutspurt för Mickes och Matias närmatsutmaning på Åland – häng med på dag fem!

Kocken Michael Björklund och programledare Matias Jungar fortsätter att enbart leva på mat som är producerad på Åland. Följ vad som händer under fredagen i vår bildblogg.

Två män med clownnäsor.

Delta i årets Näsdag på Strömsövis

Bjud någon på en äppelpaj och säg tack.

Äppelsmoothie i ett glas på ett bord

I Michael Björklunds favoritsmoothie är äppelmust ett måste

Blanda med favoritbär och smaksätt med vanilj.

Äppelmos i en glasburk på ett bord

Baka äppel i ugnen och få en mera intensiv smak på ditt äppelmos

Så här gör Michael Björklund äppelmos.

Två män och en kvinna med röda löstagbara näsor ler i ett kök med en äppelpaj framför sig.

Delta i årets Näsdag på Strömsövis – bjud någon på en äppelpaj och säg tack

Pengarna som samlas in går till utsatta barn i världen.

Två personer står i solskenet med paraplyn.

Så här gick Mickes och Matias Närmatsutmaning i huvudstadsregionen

Fem dagar på mat från endast huvudstadsregionen.

Två personer som står ute i regnet.

Hjort, zucchini och svamp, men ännu ingen fisk – här kan du följa med Mickes och Matias fjärde dag

Ja, hur de än har bönat och bett har de fortfarande inte ännu fått någon fisk. Här kan du följa med torsdagens händelser, och den fortsatta jakten på fiskelycka.

En person skjuts framåt på en kärra av en annan person.

Vad förde den tredje dagen av Närmat i huvudstadsregionen med sig - följ med Mickes och Matias onsdag här!

Två dagar har de bakom sig, vilket betyder att de har tre dagar kvar. Är det idag Micke Björklund och Matias Jungar äntligen ska få fisk?

Två män som ser in i kameran och är glada.

Micke Björklund och Matias Jungar fortsatte leta råvaror i huvudstadsregionen - här kan du läsa tisdagens händelser!

Gårdagens kålrötter, svartkål, svamp och pumpor är historia, och en ny dag är här. Äventyret med att hitta råvaror fortsätter.

Två personer ser in i kameran och ler

Så här gick första dagen av Närmat i huvudstadsregionen – måste Micke och Matias gå hungriga?

I dag, måndagen den 16.8, startade Micke Björklund och Matias Jungars kulinariska resa genom huvudstadsregionen. Här kan du läsa hur den gick!

Jenny Heinola, Micke Björklund och Axel Nars

Kocken Micke Björklund lär ungdomar hitta sin superkraft

Svagheter kan vändas till styrkor, säger Robinsonvinnaren.

Strömming med rödbeta

Ugnsbakade rödbetor med crème fraîche-gravad strömming

En oväntat god och billig kombination.

Matias och Micke vinkar från båten.

Närmat i Åboland dag 5 - fredag: Nu kommer vi, Kimitoön!

Matresan i Åboland är inne på sin femte dag.

Matias håller i ett kastspö och Micke tittar nyfiket på.

Närmat i Åboland dag 3 - onsdag: Dags att leta läckra, lokala råvaror i Nagu

Matäventyret med kocken Micke Björklund fortsätter.

Michael Björklund håller upp en simpa.

Live onsdag kväll: Följ med då Michael Björklund röker fisk - ställ frågor i chatten

Fisk, men också andra råvaror, åker in i ugnen kl. 19.

Båthus vid stranden.

Svenska Yle i skärgården: Matturné, slow-tv och kusten runt i radio

Den här veckan bjuder vi på skärgård för hela slanten!

Michael Björklund med Robinsonpokalen i hand.

Kändiskocken Micke Björklund vinnare av svenska Robinson

Han tar hem en vinstsumma på en halv miljon kronor.

Fyra tomma restaurangstolar framför ett fönster intill Helsingfors järnvägsstation.

Restaurangerna kan stänga på måndag – riksdagen har godkänt förslaget

Marin vill inte att depressionen på 1990-talet ska upprepas.

kock i restaurangkök

Drömde om en egen restaurang - blev företagare på köpet

Allt fler unga blir företagare i dag.

En person skär grönsaker.

Kockutbildningen i Karis förändras: Vuxna och ungdomar studerar tillsammans

Ingen gemensam ansökan till kocklinjen nästa år.

Michael Björklund.

Stjärnkock vill äta upp all skarv och säl

Michael Björklund ser fram emot strömmingsmarknaden i Åbo.

Sniglar steks i en panna.

Överraska med en lokal delikatess - Borgåsnäckor à la Björklund

Ett recept där det är bra att få hjälp av goda vänner.

Kött med tryffelsmör på en bädd av emmer.

Ugnsstekt älginnerstek med emmerstuvning, ölglaze och vitlökssmör

Micke Björklunds recept från Närmat i Östnyland.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida