Senaste artiklar
Landmärken i Sudans huvudstad Khartoum stod i lågor under helgens strider
Kända landmärken i Khartoum stod i lågor på söndagen och bilder på förstörelsen spreds i sociala medier. Oljebolaget Greater Nile Petroleum Oil Companys 18 våningar höga huvudkontor ser ut att ha förstörts totalt och enligt nyhetsbyrån AFP brann också exempelvis justitieministeriets byggnad.
AFP talade på söndag kväll med invånare i Khartoum som beskrev helgens strider mellan den sudanesiska armén och paramilitära RSF som de värsta hittills. Striderna har pågått i över fem månader.
Ögonvittnen berättade på söndagen om hårda strider runt arméns högkvarter i Khartoum.
De södra delarna av Sudans huvudstad skakades av häftiga explosioner då armén besköt RSF:s baser med artilleri.
Källor: AFP, Yle
Demokratin vacklar då militära maktövertaganden blir vanligare i Afrika – de här länderna drabbas oftast
En ny trend och ett hot mot demokratin.
Minst 600 flyktingar har räddats på Medelhavet – bara mellan torsdag morgon och fredag kväll
Över 600 människor har räddats på Medelhavet under de senaste två dagarna. Det meddelar biståndsorganisationen SOS Méditerranée.
Mellan torsdag morgon och fredag kväll räddades flyktingar i 15 olika operationer på havet mellan Italien och Tunisien.
Bland de räddade fanns nästan 160 minderåriga och två gravida kvinnor.
De flesta av flyktingarna kommer från Sudan, där oroligheter nu har pågått i fyra månader.
Resan från Nordafrika till Europa via den centrala Medelhavsrutten är den dödligaste i världen. Enligt siffror från FN:s migrationsorgan (IOM) som offentliggjordes förra veckan har mer än 1 800 människor dött i år när de försökt ta sig över Medelhavet från Nordafrika till Europa. Det är mer än dubbelt så många som under samma period förra året.
Källa: STT–AFP
Sudan: Paramilitär chef kräver att arméstaben ger upp
Mohamed Hamdan Daglo, chef för Sudans paramilitära Rapid Support Forces (RSF), kräver att landets arméstab ska ge upp.
Daglo publicerade på fredagen en fem minuter lång video, där han talade direkt till sina motståndare. Enligt honom kan freden återställas inom 72 timmar, ifall de överlämnar deras general Abdel Fattah al-Burhan och hans adjutanter.
Iklädd sina militärkläder och omringad av RSF-soldater insisterade Daglo att han vill ha fred. Trots det har stridigheterna under fredagen inte avtagit.
Åtminstone 3 900 personer har hittills omkommit i sedan stridigheterna mellan Sudans armé och RSF började. Mer än 3,5 miljoner har tvingats fly från sina hem.
Källa: AFP
ICC inleder utredning om de senaste krigsbrotten i Sudan
Internationella brottmålsdomstolen, ICC, inleder en ny utredning om misstänkta krigsbrott i Sudan.
Nu gäller det krigsbrott under de senaste månadernas strider där. Sedan i april har strider mellan den sudanesiska regeringsarmén och RSF-milisen krävt minst 3 000 människors liv.
Det har förekommit många uppgifter om krigsbrott i samband med striderna. Så sent som på torsdagen uppgav FN att man upptäckt en massgrav i Darfur-provinsen med 87 kroppar.
Enligt Karim Khan, chefsåklagaren vid ICC, så ska den nu aktuella utredningen ha speciellt fokus på sexuellt våld. Många kvinnor och flickor har utsatts för våldtäkter under de pågående striderna.
ICC har utrett krigsbrott i Darfur-regionen ända sedan 2005. Sudans tidigare president Omar al-Bashir anklagas bland annat för folkmord i Darfur.
Källor: AFP, Yle
FN: Sudan står på gränsen till fullskaligt inbördeskrig
Varningen kommer efter att över 20 civila omkom i flygräd.
Åtminstone 22 döda till följd av luftanfall i Sudan
22 personer dödades i ett luftanfall i staden Omdurman i Sudan på lördagen. Det meddelar landets hälsoministerium.
Omdurman är grannstad till Sudans huvudstad Khartoum.
Striderna mellan den sudanesiska militären och den paramilitära styrkan Rapid Support Forces började den 15 april. De är alltså nu inne på deras tolfte vecka.
”Situationen i Sudan är redan nu nästan ett inbördeskrig” – fem frågor och svar om våldsamheterna
Vi går igenom veckans händelser.
Källa: Reuters
Tillfälligt eldupphör inleds i Sudan
De stridande parterna i Sudan har kommit överens om ett nytt eldupphör på 72 timmar. Eldupphöret inleds på söndag klockan 6 lokal tid, meddelar de amerikanska och saudiska medlarna.
Striderna i landet har igen intensifierats. På lördagen dödades 17 civila i ett flyganfall i huvudstaden Khartoum. Fem av dem var barn, enligt en lokal folkrörelse.
Striderna mellan den sudanesiska armén och den paramilitära gruppen RSF har pågått sedan mitten av april. Parterna har flera gånger kommit överens om eldupphör, men i regel har det inte hållit.
Sudans hälsovårdsminister sa på lördagen att fler än 3 000 personer har dött och 6 000 skadats i striderna.
Källor: Reuters, AFP
Över en miljon barn har flytt från striderna i Sudan
Striderna i Sudan har tvingat över en miljon barn att lämna sina hem. Ungefär 270 000 av dem har flytt från regionen Darfur, uppger FN:s barnfond Unicef.
Minst 330 barn har dött och över 1 900 har skadats i striderna.
Enligt Unicef är 13 miljoner sudaneser i behov av humanitär hjälp.
Striderna i Sudan har nu pågått i dryga två månader. Minst 2 000 människor har dött och fler än 2,2 miljoner har blivit tvungna att lämna sina hem.
Källa: AFP
Allt fler flyr striderna i Khartoum – ett dygns eldupphör i Sudan
Går inte att föra de döda till begravningsplatsen.
Två miljoner på flykt på grund av striderna i Sudan
Konflikten mellan militären i Sudan och den paramilitära organisationen RSF har tvingat över två miljoner människor på flykt. Detta visar en färsk rapport från den internationella migrationsorganisationen (IOM).
1,6 miljoner är interna flyktingar, medan ungefär 530 000 personer har flytt till grannländer som Egypten, Sydsudan och Etiopien.
Allt fler flyr striderna i Khartoum – ett dygns eldupphör i Sudan
Går inte att föra de döda till begravningsplatsen.
Vapenvilan i Sudan förlängs med fem dagar
Den veckolånga vapenvilan i Sudan som skulle ha tagit slut på måndag kväll ska förlängas med fem dagar. Det meddelar USA och Saudi-Arabien i ett gemensamt pressmeddelande. Sudans försvarsmakt och de paramilitära RSF-grupperna lär ha gått med på att förlänga vapenvilan.
Trots att vapenvilan har brutits flera gånger har den gjort det möjligt för humanitär hjälp att nå Sudan, enligt förhandlarna.
Det var också meningen att öppna humanitära korridorer för civila som flyr från stridigheterna. På måndagen hade det ännu inte blivit möjligt att göra det.
Ett flertal vapenvilor har undertecknats i Sudan sedan stridigheterna började för sex veckor sedan. Inte en enda av vapenvilorna har hållit.
Källa: STT
Ny vapenvila har undertecknats för Sudan
Sent i går kväll undertecknade parterna i konflikten i Sudan en ny veckolång vapenvila. Parterna har tidigare ingått flera avtal om vapenvilor, men de flesta har brutits nästan genast.
Den här gången backas vapenvilan dock av en amerikansk och saudiarabisk övervakningsmekanism, en mekanism som inte beskrivs desto mera i pressmeddelandet.
Konflikten gick in i sin sjätte vecka i dag, och har hittills lett till en kollaps av ordningen i det sudanska samhället. Lagren av mat, kontanter och nödvändigheter minskar snabbt, och massplundring har drabbat banker, ambassader, hjälplager och till och med kyrkor.
Vapenvilan träder i kraft måndag kväll. Avtalet undertecknades i den saudiarabiske staden Jeddah, där förhandlingarna nu väntas få utrymme att övergå till mer politiska ämnen.
Källa: Reuters
Fortsatta strider i Sudan, fredssamtal kör igång i Saudiarabien
I Sudans huvudstad Khartoum rapporteras det om fortsatta strider mellan militären och RSF-milisen.
Samtidigt inleder parterna fredssamtal i Saudiarabien. Förhandlingarna, som leds av USA och Saudiarabien, är det första seriösa försöket att lösa konflikten i Sudan.
Khartoum har närmare fem miljoner invånare, över 100 000 av dem har redan flytt från staden. En stor del av dem ha tagit sig till grannländer som Egypten eller till hamnstaden Port Sudan.
Källor: AFP, Reuters
USA och Saudiarabien: Parterna i Sudan-konflikten inleder diskussioner i Jeddah
Sudans armé och paramilitära RSF-styrkor ska i dag inleda öppna samtal i Jeddah i Saudiarabien, uppger USA och Saudiarabien.
I ett gemensamt uttalande konstaterar USA och Saudiarabien att samtalet är välkommet och uppmanar båda parter att delta i en “aktiv diskussion, som leder till eldupphör och ett slut på konflikten”.
Striderna mellan Sudans väpnade styrkor och RSF-styrkorna utbröt i mitten av april. Det har gjorts flera försök att få till stånd eldupphör.
Källor: Reuters, AFP
Rebelledare i exil: "Det finns ingen vinnare i generalernas krig i Sudan – folket vill ha en civil regering”
”Det som nu sker i Sudan är en katastrof”, säger Nur.
Överenskommelse om ny vapenvila i Sudan
I Sudan har de stridande parterna kommit överens om en ny, veckolång vapenvila som ska börja på torsdag, den 4 maj.
Tidigare överenskommelser om vapenvila har brutits nästan genast efter att de trätt i kraft.
Också idag har striderna mellan regerings- och RSF-trupperna fortsatt, trots att det formellt råder vapenvila. I huvudstaden Khartoum hördes under dagen skottlossning och ljud av militärflyg och luftvärn.
Källa: STT
Tidigare premiärminister i Sudan: ”Ett inbördeskrig en mardröm för hela världen”
Ett inbördeskrig skulle tvinga många på flykt.
Det bräckliga eldupphöret i Sudan förlängs med tre dygn – åtminstone på papper
Striderna uppges fortsätta trots eldupphöret.
Svenska evakueringen i Sudan avslutad: ”Förhållandena har varit svåra och farliga”
Sammanlagt har 100 svenskar evakuerats.
Utrikesministeriet: Evakueringen i Sudan avslutas
Utrikesministeriet meddelande på onsdagskvällen att man kommer att avsluta evakueringsinsatsen i Sudan under torsdagen.
Totalt elva finländarna har i och med operationen kunnat lämna Sudan. Enstaka finländska medborgare finns fortfarande kvar i Sudan, men ministeriet säger att de själva har beslutat att stanna där.
Och i landet fortsätter striderna mellan regeringsstyrkorna och den paramilitära gruppen RSF, trots att det under tisdagen inleddes ett eldupphör.
På mindre än två veckor har över 500 personer dött och fler än 4000 sårats. WHO meddelande under onsdagen att majoriteten av hälsovården i landet slagits ut och att enbart 16 procent av hälsovårdstjänsterna i huvudstaden Khartum fungerar normalt just nu.
Källor: Utrikesministeriet, AP, AFP
Fortsatta strider trots eldupphör i Sudan – de tunga striderna i Khartoum har ändå lättat en aning
Hundratals människor har dödats i striderna.
USA: Parterna i Sudan överens om ett tre dagar långt eldupphör
Sudans armé och paramilitära RSF har gått med på ett tre dagar långt eldupphör som borde ha inletts vid midnatt, natten till tisdag.
USA:s utrikesminister Antony Blinken meddelade sent på måndag kväll att parterna hade enats om eldupphöret, efter två dagar långa, USA-ledda förhandlingar. Enligt Sudans armé deltog också Saudiarabien i medlingsarbetet.
Det tycks ändå råda en viss förvirring om när eldupphöret inleds, eftersom armén i ett meddelande uppgett att det inleds först nästa natt.
Sedan striderna bröt ut den 15 april har parterna brutit flera tidigare överenskommelser om att lägga ner vapnen.
Blinken sa också att USA nu förhandlar med olika parter för att få till stånd en kommitté som kan övervaka en permanent vapenvila och olika humanitära arrangemang.
Källor: Reuters, AFP
Evakueringen från Sudan fortsätter under svåra förhållanden – rejält fler flyg än EU först räknat med
EU:s utrikesministrar diskuterade Sudan och Ukraina.
Utrikesminister Haavisto: Vi har fått ut tio finländare ur Sudan
Bland de evakuerade finländarna finns barn.
25 svenskar evakuerade från Sudan – 150 kvar i landet
25 svenskar evakuerades från konfliktdrabbade i Sudan under natten till måndagen. Det framkom under den presskonferens som den svenska regeringen höll på måndag morgon.
De 25 som nu evakuerades var främst utsänd ambassadpersonal, biståndsarbetare och deras anhöriga, bland dem flera barn. De togs landvägen i en konvoj till en flygbas norr om Khartum. Sedan flögs de med ett franskt militärt transportplan till Djibouti där de landade under efternatten.
Sveriges statsminister Ulf Kristersson berättade att det finns cirka 150 svenskar kvar i landet och att man arbetar vidare för att få ut möjligast många av dem. Han ville inte avslöja detaljer om hur det ska gå till, utom att det sker genom internationellt samarbete.
Kristersson tackade speciellt den franska försvarsmakten för dess insats.
Källa: Sveriges radio
Haavisto: De första finländarna har lämnat Sudan – nattens evakueringar har gått bra
Finland har samarbetat med flera länder.
Haavisto: Arbete pågår hela tiden för att kunna evakuera finländare från Sudan
Utrikesminister Pekka Haavisto (Gröna) sa till nyhetsbyrån STT på söndagskvällen att man strävar efter att evakuera de finländare som finns i Sudan, men att det finns många osäkerhetsfaktorer.
Säkerhetslaget varierar enligt Haavisto från timme till timme. Han säger att arbetet med att lösa evakueringsfrågan pågår hela tiden.
Finländarna finns på olika håll i huvudstaden Khartoum, där strider pågår. Man måste enligt Haavisto hitta en trygg rutt för alla finländare.
Haavisto säger att det faller sig naturligt att samarbeta med Norge och Sverige om evakueringarna. Båda länderna har till skillnad från Finland en ambassad i landet. Finland har också varit i kontakt med andra europeiska länder som har många medborgare där.
”Situationen i Sudan är redan nu nästan ett inbördeskrig” – fem frågor och svar om våldsamheterna
Vi går igenom veckans händelser.
Frankrike och en rad andra länder inleder evakuering i Sudan – Sverige skickar evakueringsstyrka
Frankrike har börjat evakuera sina medborgare och diplomater från Sudan och erbjuder även hjälp till andra EU-länder.
Det finns fler än tio finländare kvar i Sudan, enligt utrikesminister Pekka Haavisto som i går sa till Svenska Yle att Finland utreder en evakueringsrutt för finländarna i Sudan.
Sveriges riksdag har enhälligt röstat för att skicka en militär styrka till Sudan för att evakuera svenskar i området.
Det handlar om högst 400 personer och evakueringsarbetets gräns är satt till den 30 juni.
Sudans armé som har stridit i över en vecka mot den halvmilitära RSF-styrkan i huvudstaden Khartoum, lovar också att hjälpa utlänningar som vill bli evakuerade.
Haavisto till Svenska Yle: Vi utreder säkraste rutten för att evakuera finländare från Sudan
Bland de drygt tio finländarna i Sudan finns några barn.
USA evakuerar diplomater från Sudan
USA har evakuerat amerikanska diplomater och deras familjer från Sudan, uppger de paramilitära RSF-styrkorna.
Sex flygplan ska ha deltagit i en evakueringsoperation på söndagsmorgonen.
Enligt RSF har gruppen bistått USA i genomförandet av evakueringen.
Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att de amerikanska styrkorna framgångsrikt slutfört evakueringen av USA:s ambassadpersonal från Sudan. USA har ännu inte bekräftat operationen.
En maktkamp i Sudan urartade i våldsamheter för en dryg vecka sedan. Världshälsoorganisationen WHO uppskattar att över 400 personer dödats i striderna.
Källor: AFP, Reuters.
Haavisto till Svenska Yle: Vi utreder säkraste rutten för att evakuera finländare från Sudan
Bland de drygt tio finländarna i Sudan finns några barn.
Haavisto till Svenska Yle: Vi utreder säkraste rutten för att evakuera finländare från Sudan
Bland de drygt tio finländarna i Sudan finns några barn.
Svenska regeringen planerar att skicka beväpnad styrka till Sudan
Sveriges regering vill skicka en väpnad styrka till Sudans huvudstad Khartoum för att evakuera ambassadpersonalen och deras familjer.
Utrikesminister Tobias Billström sa under en pressträff på lördagen att riksdagens medgivande krävs för att man ska kunna skicka en väpnad styrka till ett annat land.
Riksdagen kommer att samlas på söndag förmiddag för att behandla frågan.
Försvarsminister Pål Jonson säger att evakueringen skulle ske i samarbete med internationella organisationer och andra länder.
Källor: Sveriges Radio, Aftonbladet, riksdagen.se
UM: Finländare kunde evakueras från Sudan inom ramarna för FN:s eller EU:s evakueringsoperationer
Finländare kunde möjligtvis evakueras från Sudan inom ramarna för FN:s eller EU:s evakueringsoperationer, uppger Utrikesministeriets informatör Karoliina Romanoff för Yle.
Bland annat har EU och USA meddelat att de förbereder sig för möjliga evakueringar ur Sudan, förutsatt att säkerhetsläget tillåter det.
Också Sverige förbereder sig för att evakuera svenska medborgare ur landet som en del av en internationell operation.
Enligt Romanoff följer Finland situationen i Sudan och bereder olika alternativ.
Det krävs eldupphör för att börja evakuera finländare, förklarar Romanoff.
Enligt UM befinner sig cirka tio finländare i huvudstaden Khartoum och några fler runtom i Sudan. UM kommenterar inte ifall en del av finländarna är barn.
Rädda Barnen-medarbetare i Sudan: ”Jag har sökt skydd tillsammans med min son i en skola”
I Khartoum tvingas invånarna hållas inomhus.
Sudans armé accepterar tre dagars vapenvila
Efter en till dag av strider har de stridande styrkorna i Sudan kommit överens om en tre dagar lång vapenvila för att hedra högtiden Id al-Fitr.
Ett försök till eldupphör inleddes på torsdag kväll men vapenvilan bröts i morse.
Nu har både paramilitära RSF och den sudanesiska armén accepterat en tre dagars vapenvila, med start på fredag kväll. Armén bekräftar saken på Twitter.
Det är oklart hur effektivt eldupphöret är. Ögonvittnen har enligt nyhetsbyrån AFP rapporterat om att striderna i huvudstaden Khartoum lugnat ner sig, medan ögonvittnen som Reuters talat med säger det motsatta.
Världshälsoorganisationen WHO uppskattar att över 400 personer dödats i striderna som pågått sedan den 15 april.
Katastrofhjälp når inte fram i krisdrabbade Sudan – vården nära kollaps
De hårda striderna i Sudan fortsätter.
Artikeln uppdaterades 21.4.2023 klockan 22.27 med ögonvittnens information.
Källor: Twitter, Reuters, BBC, AFP
Striderna fortsätter i Sudan – WHO: Över 400 har dödats
Över 400 människor har dödats i striderna i Sudan, enligt WHO:s senaste uppskattning. Dödstalet kan ändå vara betydligt högre än så.
Ytterligare en FN-medarbetare dödades på fredagen. Bilen medarbetaren färdades i hamnade i en korseld när de stridande parterna drabbade samman. Mannen, som var sudanesisk medborgare, är den fjärde FN-medarbetanden som dödats i striderna som snart pågått i en vecka.
EU uppges överväga att evakuera sina medborgare från Sudans huvudstad Khartoum. Enligt en högt uppsatt tjänsteman nyhetsbyrån Reuters talat med försöker man koordinera en evakueringsinsats, som skulle utföras när säkerhetsläget tillåter det.
Bedömningen är ändå att det i nuläget inte är möjligt, eftersom häftiga strider fortsättningsvis pågår i huvudstaden.
Källor: Reuters, AFP
CNN: Wagner levererade vapen till den upproriska RSF styrkan i Sudan
Den amerikanska nyhetskanalen CNN uppger att den ryska privatarmén Wagnerguppen har levererat robotar till RSF styrkan i Sudan.
Vapnen misstänks ha kommit från Wagners enheter i Sudans norra grannland Libyen.
Satellitbilder har bekräftat ovanlig aktivitet hos Wagnerstyrkan i Libyen, enligt diplomater och regeringskällor i Sudan.
RSF består i huvudsak av ökända halvmilitära enheter som stred för Sudan under kriget i provinsen Darfur.
RSF förnekar att den skulle ha fått vapen från Ryssland eller Libyen.
Nya strider i Sudans huvudstad Khartoum stör Id al-Fitr och slutet på ramadan
Nya strider bröt ut på fredag morgon efter en bräcklig vapenvila i Sudans huvudstad Khartoum.
Ett eldupphör inleddes i går kväll för Id al-Fitr festen som avslutar fastemånaden ramadan.
Vapenvilan bröts i morse då armén och den upproriska RSF styrkan besköt varandra med robotar och artillerigranater.
Civilsamhället försöker ännu få till stånd ett tre dagar långt eldupphör så att folk kan fira Id al-Fitr i lugn och ro.
RSF säger att den accepterar ett 72 timmar långt humanitärt eldupphör men armén har ännu inte kommenterat förslaget.
Rädda Barnen-medarbetare i Sudan: ”Jag har sökt skydd tillsammans med min son i en skola”
I Khartoum tvingas invånarna hållas inomhus.
Katastrofhjälp når inte fram i krisdrabbade Sudan – vården nära kollaps
De hårda striderna i Sudan fortsätter.
Rädda Barnen rånades på läkemedel i Sudan
Läget i Sudan är fortsatt kaotiskt.
Fortsatta strider i Sudan – armén verkar ha fått överhanden
I Sudan har striderna mellan armén och paramilitära RSF fortsatt under natten.
Med hänvisning till ögonvittnen, rapporterar nyhetsbyrån Reuters att armén såg ut att ta överhanden i striderna genom sina luftangrepp mot RSF:s baser.
Minst 97 civila har mist livet i striderna som bröt ut på lördagen och åtminstone 365 skadats, uppgav det sudanesiska läkarfacket på måndag morgon.
Världshälsoorganisationen WHO varnar för att flera sudanesiska sjukhus nu lider av brist på blod och transfusionsutrustning.
De rivaliserande generalerna, arméchefen Abdel Fattah al-Burhan och RSF-ledaren Mohamed Hamdan Dagalo lovade några timmars paus i striderna på söndagen, för att möjliggöra evakuering av civila, men den överenskommelsen verkar parterna inte ha respekterat.
Källa: Reuters
Läs mera: Oro för ett nytt inbördeskrig i Sudan
Striderna trappas upp i Sudan – över 600 döda och skadade
Striderna tilltar i Sudan – vi berättar vad det handlar om.
Resenärer i Sudan uppmanas till försiktighet
På lördag morgon bröt strider ut på olika håll i Sudan.
Oro för ett nytt inbördeskrig i Sudan då rivaliserande militära styrkor drabbar samman
Skottlossning och explosioner i Khartum och på andra håll.
Explosioner på olika håll i Sudan då parallella militära styrkor drabbar samman
Från Sudan rapporterades på lördag förmiddag om explosioner och skottlossning på olika håll i huvudstaden Khartum, i Omdurman på andra sidan om Nilen, men också en del andra orter som Merowe drygt 300 kilometer norr om Khartum.
Paramilitära RSF (Rapid Support Forces) anklagade armén för att ha gått i attack mot RSF:s baser. En stund senare beskyllde den sudanesiska armén RSF för för att ha angripit armébaser i Khartum och på flera andra håll.
Armén och RSF har utvecklats till två parallella militära styrkor i Sudan. RSF har sina rötter i Janjawid-milisen som spred skräck i Darfur-provinsen i decennier.
Spänningarna mellan den sudanesiska armén och RSF har tilltagit. RSF har etablerat sig militärt på nya orter under senare tid.
Det råder oenighet om hur RSF ska integreras i landets militär och många har varnat för en kommande väpnad konfrontation.
Källor: AP, Reuters
SVT: Proryska intressen kan ligga bakom den senaste tidens it-attacker mot svenska webbplatser
SAS, vården och mediehus bland de drabbade sajterna.
Guldgruvor, tecknade serier och massavrättningar – i skuggan av Ukrainakriget etablerar sig Wagnergruppen i Afrika
Franska Le Monde avslöjar hur Wagner ”väver sitt nät”.
Ny konstitution kan börja bryta dödläget och inge nytt hopp i Sudan
Internationellt ledda samtal med demokrati som mål.
Styrelseproffset Gunvor Kronman är humanisten med militärt tänk – nu vill hon reparera förhållandet mellan Finland och Sverige
Näringsprofilen Gunvor Kronman är gäst hos Daniel Olin.