Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Jokerifanit laulamassa.

Jokerit strävar inte efter ligaplats för säsongen 2025–2026 med nuvarande villkor

Jokerit vill vinna Mestis men inte ännu stiga till ligan.

Ligameriterad målvakt ansluter till Mestisklubben Jokerit

Ishockeymålvakten Ville Kolppanens CV är intressant läsning, och mångfalden blev en rad större på torsdagen när han skrev under ett kontrakt för återstoden av säsongen med Helsingforsklubben Jokerit som spelar på landets nästa högsta nivå, Mestis.

– Min karriär är i ett sådant läge att jag fortfarande har mycket att visa. Hela det här paketet är så tufft att jag känner mig som en liten pojke, säger Kolppanen.

FM-ligan, KHL och SHL är de bästa ligorna där den 31-årige Kolppanen spelat, men han har också lirat i HockeyAllsvenskan, Metalligan i Danmark och DEL2-ligan, för att nämna några.

Det är i Tammerfors i allmänhet och Ilves i synnerhet som Kolppanen gjort sig ett namn; där gjorde han sin debut i FM-ligan redan säsongen 2010–2011 och totalt har det blivit 99 grundseriematcher i den inhemska ligan.

Åren 2014–2017 spelade han i KHL-klubben Neftekhimik Nizhnekamsk.

Förra säsongen spelade Kolppanen för Lausitzer Füchse från staden Weisswasser.

FM-ligan intresserar publiken – högsta publiksnittet på tio år

I FM-ligan i ishockey är säsongen 75 matcher gammal. Ligan meddelar på sin webbplats att 322 416 åskådare har besökt matcherna, vilket ger ett publiksnitt på 4 299 åskådare.

Det är en höjning på drygt sju procent från motsvarande tillfälle i fjol – och den bästa inledande siffran sedan säsongen 2013–14.

HIFK har det hösta hemmasnittet: 7 969 åskådare.

På torsdagskvällen ska FM-ligan berätta om sina planer gällande den framtida seriemodellen. Kiekko-Espoo har meddelat att klubben söker om ligalicens till säsongen 2024–25 och Jokerits ligasikte är inställt på säsongen 2025–26.

Nytt publikrekord i Mestis – 8 200 åskådare såg matchen Jokerit–Kiekko-Vantaa i Helsingfors ishall

Ishockeyklubben Jokerit fortsätter att väcka stort intresse. På fredagskvällen stod ett huvudstadsregionsderby på programmet i Mestis och det var lapp på luckan i matchen Jokerit–Kiekko-Vantaa.

Jokerit spelade sin andra hemmamatch i Helsingfors ishall och matchen sågs av 8 200 åskådare – nytt publikrekord i Mestis. I Jokerits första hemmamatch i ishallen såg 6 577 personer Jokerit besegra Ketterä.

Mestis tidigare publikrekord blev bara ett par veckor gammalt. I Mestispremiären Kiekko-Espoo–Jokerit var 6 982 personer på plats i Esbo.

Jokerit vann matchen mot Kiekko-Vantaa med 3–2. IPK toppar seriretabellen före Kiekko-Espoo på andraplats och Jokerit på tredjeplats.

Rutinerad ligaräv återvänder till Jokerit: ”Bidrar med kvalitet och bredd på centerpositionen”

Ishockeyklubben Jokerit, som spelar i Mestis, meddelar att anfallaren Teemu Henritius har tecknat ett kontrakt med laget.

– Han bidrar med kvalitet och bredd på centerpositionen, säger sportchefen Olli-Pekka Yrjänheikki på klubbens webbplats.

Henritius är 30 år gammal och återvänder till klubben som han ligadebuterade för säsongen 2011–12. Förra säsongen spelade Henritius för första gången utomlands då han representerade Lausitzer Füchse i den tyska andraligan.

Mellan 2015 och 2022 blev det sex raka ligasäsonger i Jukurit. Henritius saldo på 370 ligamatcher är 38+58=96 poäng.

Stort avbräck för HIFK – Sami Lepistö tvingas avsluta sin karriär

HIFK:s nya backförvärv Sami Lepistö tvingas avsluta sin karriär innan han hunnit spela en enda match för klubben. Orsaken är lindriga hjärtproblem.

– Risken är liten men den finns. Jag var väldigt ivrig och skulle väldigt gärna ha varit med i gänget, men man måste prioritera hälsan, säger Lepistö på HIFK:s webbplats.

Den 38-årige Lepistös proffskarriär varade i 20 år, från starten 2003 i Jokerit till SCL Tigers i den schweiziska ligan i fjol.

Lepistö kungjorde sitt beslut för laget på tisdagen.

Lepistö var med i Lejon-landslaget som vann VM-guld 2011. Utöver spel i FM-ligan, KHL, SHL och schweiziska ligan, spelade han också i NHL under fem säsonger.

Jokerit tar in meriterad anfallare – spelat över 300 FM-ligamatcher

Ishockeylaget Jokerits förberedelser inför klubbens första säsong i Mestis är i full gång. På torsdagen presenterade laget en ny storvärvning, då välmeriterade Otto Karvinen ansluter sig till laget med ett treårigt kontrakt.

33-årige Karvinen spelade förra säsongen för HIFK och Kärpät, och har 352 FM-ligamatcher bakom sig.

– Jokerit är en traditionsfylld klubb, som huvudstads och finländsk ishockey behöver, kommenterar Karvinen.

Anfallaren vann FM-ligaguld med Kärpät våren 2018 och debuterade i Lejontröjan säsongen 2020–2021. Karvinen har spelat i FM-ligan sedan säsongen 2014–2015 och har utöver HIFK och Kärpät spelat för TPS och Sport.

Oskari Kalajanniska spelar ishockey.

Jokerit värvar ligameriterad anfallare från Hermes – så här ser comebackbygget ut just nu

Oskari Kalajanniska slutade trea i Karlebylagets poängliga.

Ilta-Sanomat: Jokerit har fått licens för att spela i Mestis nästa säsong

Jokerits representationslag återvänder till det finländska seriesystemet. Efter en lång väntan har Jokerit fått licens för att spela i Mestis nästa säsong, rapporterar Ilta-Sanomat under tisdagen.

I februari beviljades Jokerit en plats i Mestis om de kunde uppfylla vilkoren för att spela i Mestis. Enligt Ilta-Sanomat har Jokerit nu ansetts uppfylla kraven.

Klubben ska redan ha skrivit kontrakt med målvakten Severi Auvinen, försvararen Saku Forsblom och anfallarna Leevi Lemberg, Alexander Forslund och Väinö Sirkiä.

Om Jokerit spelar i Mestis nästa säsong spelas deras hemmamatcher i Kervo ishall.

Konkursbolaget Team Jokerit Oy har miljonskulder – Joel Harkimo är bolagets största borgenär

Team Jokerit Oy har skulder på totalt 1 031 000 euro. Den största delen av bolagets skulder, 700 000 euro, består av lån som fåtts av aktieägarna, det vill säga Joel Harkimo. Harkimo är bolagets största borgenär.

Bolaget har också övriga skulder, bland annat 64 000 euro i licensavgifter, 60 000 euro i förseningsavgift för en affärsuppgörelse, 37 000 euro i hallavgifter, 150 000 euro i löneskulder.

Bland borgenärerna i den konkursansökan som lämnats in till Helsingfors tingsrätt finns också Jokerit ry med 64 000 euro, Helsinki Halli med 37 000 euro och Jokerit Hockey Club med 60 000 euro.

Helsingfors tingsrätt försatte Team Jokerit Oy i konkurs på måndagen.

Team Jokerit Oy var ett av flera samtidiga projekt för att återföra Jokerns representationslag till den inhemska hockeykartan efter KHL-äventyret. Nu har i stället Jokerit Helsinki Oy ansökt om Mestislicens för säsongen 2023-24.

Joel Harkimo ansöker om konkurs för Team Jokerit Oy

Joel Harkimo berättar på Twitter att han ansöker om konkurs för Team Jokerit Oy.

Team Jokerit Oy siktade på att föra in Jokerit i det finländska seriesystemet igen efter att föreningen Jokerit valt bolaget framom Teemu Selännes Naurava Narri Oy.

Det blev dock snabbt klart att den av Harkimo ledda gruppen inte var den rätta för att leda Jokerit.

Därmed blev det istället Jokerit Helsinki Oy som tar sig an projektet att få upp Jokerit i högsta ligan.

Jokerit Helsinki Oy leds av Mikko Saarni och den forna NHL-spelaren Ossi Väänänen.

Teuvo Teräväinen och Esa Lindell är också med i bakgrunden.

Jokerit allt närmare Mestis – lämnade in ansökan om licens

Ishockeyklubben Jokerit har lämnat in en licensansökan för spel i finska Mestis.

Jokerit har uppfyllt ishockeyförbundets ägar- och ekonomiska kriterier. Till näst går ansökan vidare till ishockeyförbundets licenskommitté, som tar det slutliga beslutet.

Klubben tilldelades i februari en plats i Mestis med förbehåll.

– Aktieemissionen lyckades strålande och intresset runt klubben är högt, kommenterar Jokerit Helsinki Oy:s ordförande Mikko Sarni i ett pressmeddelande.

I styrelsen sitter utöver Sarni även Markus Selin, Ossi Väänänen, Markus Nykänen och Antti Mantila.

Vanda stad säger nej till Jokerit

Helsingfors ishall är inte ett alternativ, Helsingforsarenan är fortfarande i ryska händer och Esboarenans kalender är späckad.

Samtidigt som Jokerit styr sig mot spel i Mestis nästa säsong vållar arenafrågan huvudbry. Nu kommer ytterligare ett negativt besked för klubben som kapat banden med KHL.

Jokerit kommer inte att få spela hemmamatcher i ishallen i Dickursby. Det meddelar Vanda stad.

Hallen är hemmaplan för Kiekko-Vantaa som också spelar i Mestis.

– Jokerits hemmamatcher mot Kiekko-Vantaa kunde möjligtvis spelas i Vanda, men ännu har det givetvis inte talats om det då Jokerit först ska skaffa serieplatsen i Mestis, uttalar sig stadens idrottschef Veli-Matti Kallislahti.

Helsingforsarenan

Jokerit utan ishall – kan tvingas spela sina hemmamatcher i flera hallar

Helsingforsklubben Jokerit har utforskat sina möjligheter för att hitta en ishall för kommande hemmamatcher. Helsingfors stad kräver ändring för ett eventuellt framtida samarbete.

MTV: Jokerit lämnar in en ansökan om spel i Mestis för nästa säsong

Jokerit har ansökt om en plats i landets näst högsta serie Mestis för nästa säsong, bekräftar Jarmo Koskinen för MTV. Koskinen som profilerat sig som en av ledarna bakom Jokerits comeback till de finländska ishockeyserierna säger till MTV att representationslagets nya bakgrundsorganisation Team Jokerit Oy lämnar in sin ansökan till ishockeyförbundet i morgon på tisdag.

Deadline för Mestisansökningarna är tisdag den 17 januari.

Ishockeyförbundets styrelse behandlar ansökan nästa vecka. Ifall styrelsen ger grönt ljus kommer ännu förbundets licenskommitté under mars månad att ta ställning till Jokeritprojektets verksamhetsmöjligheter.

Var Jokerit skulle spela sina hemmamatcher är fortfarande oklart.

Jokerits chefstränare Lauri Marjamäki ritade upp direktiv för laget.

Vändning: Jokerit blir tills vidare utan ligalicens, också Kiekko-Espoo aspirerar – ligans budskap: "Vägen hit går via Mestis"

FM-ligan i ishockey meddelar att man inte beviljar Jokerit licens för säsong 2023/24. Man är tydlig med att vägen ska gå via Mestis. Samtidigt har Kiekko-Espoo anmält sitt intresse för att ta steget upp.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida