Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

En tallrik tillredda grönsaker med kryddgrönt klippt ovanpå.

Unga är oftare vegetarianer än vuxna

Utbildningsnivån påverkar valet att bli vegetarian.

Köpman Tobias Eriksson håller en mindre skinka och en vegansk julskinka i händerna i sin matbutik.

Är julskinkans tid förbi? Inte än men fler rätter tävlar med julbordets klassiker

I Finland säljs 6,5 miljoner kilo julskinka varje år.

Bananodling

Vegetarisk kost är räddningen för naturens mångfald, enligt rapport

Att producera mat så billigt det går är ohållbart i längden.

kvinna med äpple i handen tittar irriterat på glad man som äter  pizza

Norrena & Frantz: När den ena vill vara hälsosam och den andra frossar i hämtmat

När livsstilen och kärleken hamnar på kollisionskurs.

Smoothies i olika färger.

Från extrema dieter till fokus på hela kroppen – här är 2010-talets hälsotrender

Decenniet gick från lågkolhydratkost till hälsoappar.

Falafeltallrik

Ni frågade om veganmaten i Borgåskolorna - här kommer svaren

Kostservicechef Leila Korhonen svarar.

Kossor och ett flygplan.

Nej, du kan inte försvara ditt flygande med att du äter mindre kött

"Globala och individuella miljöpåverkningar blandas ihop."

Vegansk tallriksmodell i enlighet med THL:s rekommendationer för barnfamiljer

Borgåbarn kanske får välja vegansk mat i framtiden

Bildningsnämnden vill att Borgå utreder möjligheten.

röd linser och tomater i en kastrull, gryta

Politiker vill ha veganmat tillbaka i Lojo

Veganbarn nu tvungna att ta med egen mat.

En vegansk hamburgare på McDonald's.

Nu slåss snabbmatskedjorna om veganerna

Veganmat är en konkurrensfördel i kampen om kunderna.

Ett flöte till ett metspö ligger på en vattenyta bredvid några vasstrån.

WWF om Östersjön: Du hjälper miljön om du äter mört

Också odlad inhemsk regnbåge kan ätas med gott samvete.

Jenny Sandberg ute på en gata i centrum av Åbo. Ser mot kameran och ler.

Hon testar ny diet varje månad – "Lätt att snöa in sig på mat man inte får äta"

Jenny Sandberg äter veganskt, glutenfritt och sockerfritt.

Låda med frukt och grönsaker

Veganskt, hälsosamt och alkoholfritt – drastisk förändring i mattrender efter nyår

Nu köps grönsaker, mineralvatten och bantningsprodukter.

En skrattande och spexande Petra Österberg med ett rött äpple i var hand. I övrigt grå bakgrund och rätt mörka färger.

Veganmamman Petra: Dagens barn blir tvungna att äta grönare för att rädda planeten

Veganfamiljen vill värna om miljön, djuren och hälsan.

Tempehburgare med risnudlar och grönsaker.

Snart får alla barn i Helsingfors som vill äta veganskt på dagis

Helsingfors stad har testat veganmat på utvalda dagisar.

En porslinskål med kikärter och sallad.

Här är gymnasiet som serverar endast vegetarisk mat – och eleverna har själva valt det

Kocken David Liebe får nästan bara positiva kommentarer.

En porträttbild av Johanna Dikert

Johanna Dikert: Är vi redo för en köttfri skola?

Det bästa är ju att alla vinner på vegetarisk kost.

Potatissoppa i randig skål.

Förälder: Mitt barn som är vegan diskrimineras inom dagvården

Barn som är vegan får inte specialdiet på dagis.

en tallrik fylld med grönsallad, böngryta och ytterlihare en vegansk röra som innehåller bland annat jordnötter.

Det blir hela tiden enklare att vara vegan - utbudet bara växer

Information om nya produkter sprider sig på sociala medier.

 En hög med olika grönsaker och frukter, fotograferade på nära håll.

Finländare vill följa trenddieter - men på traditionellt finländskt vis

Nya trender i matväg ska helst anpassas till tradition.

Bönor, tomater, en majskolv, en paprika och en gul pumpa.

Fem myter om veganism

Experter slår hål på de vanligaste fördomarna mot veganer.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida