Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Röda korsets Insamlingsbössa

Röda Korset i Vasa redo att starta insamling för Filippinerna

Röda Korset i Vasa väntar på order från Röda Korsets distrikt för att börja samla in pengar till Filippinerna. Minst 50 insamlare kan Röda Korset i Vasa få ihop på kort varsel berättar Paula Peltonen som har hand om insamlingarna.

Dickursby skola

Renoveringen av Dickursby skola har avbrutits

Huvudbyggherren för Dickursbys skola och daghem Quattrorakennus OY ansökte om konkurs på fredagen och på måndagen kom inga byggarbetare på jobb.

Yrkeshögskolan Centria i Jakobstad i Campus Allegro

Jakobstad är en belastning för yrkeshögskolan Centria i Karleby

De är fortfarande oklart hur det går med de 45 studieplatser på tradenomutbildningen i Jakobstad då Centria lägger ner. Novia är intresserad av att ta över platserna men tidigast hösten 2015. Det innebär att det kan bli ett glapp på ett år då man inte tar in tradenomstudernaden i Jakobstad.

Yrkeshögskolan Novias logotyp klistras på ett fönster. Bilden tagen i Vasa.

Novia utreder nya studieplatser i Jakobstad

Vi utreder en satsning i Jakobstad i positiv anda. Det säger Roger Broo, styrelseordförande för Ab Yrkeshögskolan Novia vid Åbo akademi.

Pojo hälsocentral

Fortsatt snabb läkarvård i Pojo

Trots vissa motstridiga uppgifter är det möjligt att få en läkartid med kort varsel i hälsovårdscentralen i Pojo. Brådskande fall styrs alltid till Ekenäs och till brådskande räknas åkommor som är livshotande och kräver vård inom ett dygn.