Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Cafébyggnaden i Örö gästhamn.

Örö är årets gästhamn

Gästhamnen på Helsingholm får hedersomnämnande.

Benjamin Lundin har klättrat upp på en välkomstskylt i Ingå.

Vinn eller försvinn på enorm båtmässa i Helsingfors

Också Ingå kommun deltar i Nordeuropas största båtevenemang.

Nisse Häggblom och en annan Nisse står intill en gammal racingbåt i faner från 30-talet

600 hästkrafter och familjedag på årets båtmässa

Båtmässan i Helsingfors är Nordeuropas största.

Arbete pågår på Freja Marine

Båtmässan är dyr för båttillverkare

Mellan den 6 och 15 februari ordnas mässan Vene 15 Båt i Mässcentret i Helsingfors. Att ställa ut sina båtar på mässan kräver både tid och pengar, men några östnyländska båttillverkare finns på plats.

Polisbåt

Sydvästra Finlands båtpoliser fick pris

Båtpoliserna vid Polisinrättingen i Sydvästra Finland premierades för sina insatser. Diplomet Turun Saariston Veneilyteko delades ut för första gången på båtmässan i Nådendal.

Skeppsbron i Lovisa

Båtfolk lovprisar Lovisa gästhamn

Båtfolket lovprisar gästhamnen i Lovisa. En stor omröstning gav andra plats bland 100 officiella gästhamnar i Finland. Segraren var Kemi.

Båtmässan 2014

"Seglarna förgubbas"

Medelåldern bland seglarna blir allt högre - och det är svagt med återväxten, konstaterar båtimportör Patrik Karlsson som ställer ut på båtmässan. Seglarföreningarna vet om saken sedan länge - och här på mässan märks problemet tydligt. Se videointervjuer!

Båtmässan i Åbo 2013

Båthandeln hölls oförändrad

Båthandeln har hållits kvar på samma nivå. Försäljningen till de två främsta exportländerna Sverige och Norge ökade betydligt, men den totala exporten sjönk. Fjolårets totala omsättning var 460 miljoner euro. I dag inleds båtmässan i Helsingfors.

Raseborg på båtmässan

Båtmässan inleds

I morgon (7.2) inleds båtmässan i Helsingfors för branschfolk - och på lördag för allmänheten. Vene14Båt är Nordeuropas största evenemang inom branschen med allt som har anknytning till båtar och vattenliv.

Båtmässan i Åbo 2013

Båtförsäljare optimistiska inför årets säsong

Förra året var en besvikelse för många inom båtbranschen. Men trots det ser båtförsäljare optimistiskt på det kommande året.

Robert Carpelan.

Båtmässan är ett måste för Botnia Marin

Båtmässan är en viktig plattform för de österbottniska båtföretagen. Robert Carpelan på Botnia Marin i Malax säger att det nästan är ett måste att vara med. Det är en stor satsning, både tidsmässigt och ekonomiskt, men vi varken vågar eller vill låta bli att delta, säger han.

holger spår (eero wallén) på båtmässa, 1992

Holger Spår på båtmässa

Det är bara att välja och vraka bland båtarna.