Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Henrik Kniberg sitter i en stol vid vattnet.

Henrik hjälper världen att klimatkompensera

Klimatkompensation blir allt mer populärt.

Illustration av kvinna som är fången i kommenterade ord

Essä: Kvinnokroppen som aldrig duger - kommenterar vi varandra sjuka?

För smal för att bli åtrådd - smalhet kommenteras också.

Träna acceptansen

Lycka är mer än en känsla och något vi kan öva oss på, framkommer ur en färsk undersökning. Dock visar det sig att människor i viss mån är dåliga på att acceptera sig själva, en av faktorerna som är starkast förknippade med just lycka.

Lisbeth Bäck i Bukklubben

Mera motion tack vare Bukklubben

Sedan mitten av mars har Lisbeth Bäck gått in för att hitta en hälsosammare livsstil. Då gick hon med i Bukklubben som är ett samarbetsprojekt mellan Folkhälsan och Korsholms kommun med målsättning att lära ut hälsosammare livsvanor. Vi har följt med Lisbeth sedan starten och hon sammanfattar sin framgång som varierande.

Lisbeth Bäck är med i Bukklubben

Mot ett hälsosammare liv

För sju veckor sedan gick Lisbeth Bäck med i Bukklubben för att hitta en hälsosammare livsstil. Det här har bland annat resulterat i en större medvetenhet om vad hon äter och hur mycket hon rör på sig. Dessutom har hon i dag en midja som är fyra centimeter mindre än då hon startade.

Magnus Hansén och Nicke Aldén odlade mustasch

Magnus & Nicke odlade Movember-mustasch

År 1999 kom ett gäng australiensare på idén att odla mustasch för att öka medvetenheten om mäns hälsoproblem. Den här kampanjen har spridit sig över världen och i år deltog också Radio X3M-redaktörerna Magnus Hansén och Nicke Aldén i Movember.

Mansgruppen Adam, Yle 1980

Befria mannen?

Vad diskuterar mansgruppen Adam?