Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Glasburk med chili i olja

Ta hand om höstens överflöd – att lägga in är ett sätt att spara det goda till senare

Äpplen, gurkor, tomater, chili och vitkål är som finast just nu.

Inlagda höstäpplen

Mustiga inlagda äpplen – så tar du tillvara höstens skörd

Ett syrligt komplement till höstliga maträtter

Tomatmarmelad i glasburkar.

Överraska med tomatmarmelad på ostbrickan

Smaksätt med kanel, saffran eller citron.

Mjölksyrade grönsaker i glasburkar

Konservera grönsaker på ett enkelt och sockerfritt sätt med mjölksyrning

Mjölksyrning är en gammal konserveringsmetod.

Vattlingon och fruktläder

Gör godis och efterrätt av bär - här är recepten för vattlingon och fruktläder

Ta vara på bären utan socker och med vitaminerna i behåll.

Glasburk med saltgurka, frilandsgurkor och dill.

Sommarmat med Morgonöppet- Spara sommaren på burk

Det går att spara små bitar av sommaren för att ta fram dem när höstrugget känns som tyngst. Elisabeth Eriksson från Marthaförbundet tipsar om hur man lägger in, saftar och syltar.

Pål Pressli som scout.

Pål Pressli som scout

Pål Pressli har hittat ett vapen mot anarkism och våld.