Senaste artiklar
Picklade grönsaker med svamp är ett billigt och lyxigt tillbehör – i en enkel 1-2-3 lag bibehålls både krisp och färg
Att konservera behöver inte vara speciellt krångligt.
Få ut mer av grisen än bara bacon och skinka – en prima lever blir utan alltför stort besvär en bredbar pastej
Lär dig göra en klassisk leverpastej.
Ta hand om höstens överflöd – att lägga in är ett sätt att spara det goda till senare
Äpplen, gurkor, tomater, chili och vitkål är som finast just nu.
Byt ut tonfiskburken mot inhemsk fisk – så här enkelt gör du fransmannen Julien Huébers mörtkonserv
Fyll ditt skafferi med smartfisk.
Gör din egen fiskkonserv – lika barnsligt enkelt som gott, mört blir som tonfisk
Tomatsås och fisk kokas i glasburkar i ugnen.
Sätt höstens äpplen på burk – gör en äppelchutney med lite styrka och god sötma
Passar till många kötträtter.
Mustiga inlagda äpplen – så tar du tillvara höstens skörd
Ett syrligt komplement till höstliga maträtter
Överraska med tomatmarmelad på ostbrickan
Smaksätt med kanel, saffran eller citron.
Konservera grönsaker på ett enkelt och sockerfritt sätt med mjölksyrning
Mjölksyrning är en gammal konserveringsmetod.
Gör godis och efterrätt av bär - här är recepten för vattlingon och fruktläder
Ta vara på bären utan socker och med vitaminerna i behåll.
Sommarmat med Morgonöppet- Spara sommaren på burk
Det går att spara små bitar av sommaren för att ta fram dem när höstrugget känns som tyngst. Elisabeth Eriksson från Marthaförbundet tipsar om hur man lägger in, saftar och syltar.
Pål Pressli som scout
Pål Pressli har hittat ett vapen mot anarkism och våld.