Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Coronaepidemin sätter också stopp för höstens Slow Food-festival i Fiskars

Arrangörerna kan inte garantera säkerhetsavstånd.

Stjärnkocken Mathias Dahlgren: ”Mat ska vara gott, enkelt och lustfyllt"

Dahlgren tillreder säsongsbetonad mat på festival i Åbo.

Palace i Helsingfors fick tillbaka sin Michelin-stjärna från 1987

Ask, Demo, Grön, Olo och Ora behöll sin stjärna.

Mat mot baksmälla på menyn då kända TV-kockar från Danmark spelar in i Borgå

Också laxsoppa, Runebergstårta och köttpirog på menyn.

Nyland ska bli en matregion i världsklass

Projektet matregion Nyland pågår i tre år.

Pålitligt, rent och exotiskt - finländsk mat lockar kräsna läckergommar i Hong Kong

Kinesiska matskandaler fördel för finländsk matexport.

Nosen är det bästa verktyget då tryffel ska letas fram

Tryffelhundarna är tränade för ändamålet.

Stjärnkocken från Borgå siktar på världsmästerskap i gastronomi

Benjamin Frostell vill delta i Bocuse d'Or.

Framtiden blir grå och fylld med luft tror framtidsforskaren dr Morgaine Gaye

I framtiden äter vi kikärter och ifrågasätter perfektionism

Diskaren Ali Sonko blir delägare i den danska stjärnkrogen Noma

- Min far var diskare då han kom till Danmark, säger ägaren.

Restauranger i Helsingfors behöll sina Michelinstjärnor

Inga nya finländska stjärnor i årets guide.

Kaj Arnö: Maten är ingens ensak

Vad du äter berör resten av oss, skriver vår kolumnist.

Michael Björklund har stora planer för Lokstallet i Karis

Stjärnkocken vill köpa Lokstallet i Karis.

Slutkockat i Karis - landslaget tackar för sig

Kocklandslaget gjorde Raseborg mer kulinariskt.

Ellas sherryguide

Inget vin som passar till maten? Testa sherry.

Skulle det smaka med en larv?

Nästan alla som provsmakade gillade larverna.

Ung Smörkock näst bäst i Budapest

Jobbar på restaurang i Åbo.

Sommarquiz: molekylär gastronomi

Fem snabba frågor om molekylär gastronomi - ursäkta vad?

Tom mage - kurr och fasta

När det kurrar i magen.

Akademat tillreder en riktig festmåltid

Marthan Hackzell kämpar med killarna för att fixa festmaten.

Kocken Bobby på Strömsö

Kokt ägg och Senapssoldater med Ted Forsström