Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Bild på bok där det står Smaka på Vätnyland.

Coronaepidemin sätter också stopp för höstens Slow Food-festival i Fiskars

Arrangörerna kan inte garantera säkerhetsavstånd.

Mathias Dahlgren står med förkläde på bakom en träbänk. Framför honom ligger en kniv, gemsallad och purjolök.

Stjärnkocken Mathias Dahlgren: ”Mat ska vara gott, enkelt och lustfyllt"

Dahlgren tillreder säsongsbetonad mat på festival i Åbo.

Restaurang Palace i Helsingfors

Palace i Helsingfors fick tillbaka sin Michelin-stjärna från 1987

Ask, Demo, Grön, Olo och Ora behöll sin stjärna.

Inspelning av TV-programmet "Spise med Price"

Mat mot baksmälla på menyn då kända TV-kockar från Danmark spelar in i Borgå

Också laxsoppa, Runebergstårta och köttpirog på menyn.

Färska frukter och grönsaker på ett matbord i trä.

Nyland ska bli en matregion i världsklass

Projektet matregion Nyland pågår i tre år.

 Köksmästaren Felly Chung ansvarar för samtliga fem restauranger på hotellet som han arbetar för. Nu tillredde han för första gången finska rätter.

Pålitligt, rent och exotiskt - finländsk mat lockar kräsna läckergommar i Hong Kong

Kinesiska matskandaler fördel för finländsk matexport.

Lagotto romagnolo

Nosen är det bästa verktyget då tryffel ska letas fram

Tryffelhundarna är tränade för ändamålet.

Benjamin Frostell

Stjärnkocken från Borgå siktar på världsmästerskap i gastronomi

Benjamin Frostell vill delta i Bocuse d'Or.

Framtidsforskare dr Morgaine Gaye

Framtiden blir grå och fylld med luft tror framtidsforskaren dr Morgaine Gaye

I framtiden äter vi kikärter och ifrågasätter perfektionism

Restaurang Nomas ägare René Redzepi iklädd en t-shirt med porträtt på diskaren Ali Sonko, 26.10.2010

Diskaren Ali Sonko blir delägare i den danska stjärnkrogen Noma

- Min far var diskare då han kom till Danmark, säger ägaren.

Filip Langhoff och Linda Stenman- Langhoff hemma vid köksbordet, intervju i Morgonöppet

Restauranger i Helsingfors behöll sina Michelinstjärnor

Inga nya finländska stjärnor i årets guide.

Kaj Arnö håller fram en vegetarisk hamburgare.

Kaj Arnö: Maten är ingens ensak

Vad du äter berör resten av oss, skriver vår kolumnist.

Strömsökocken Michael Björklund

Michael Björklund har stora planer för Lokstallet i Karis

Stjärnkocken vill köpa Lokstallet i Karis.

En del av finländska koklandslaget. Fjärde från vänster är Kariskocken Samuel Mikander. Bilden tagen i yrkesskolan Axxell i Karis.

Slutkockat i Karis - landslaget tackar för sig

Kocklandslaget gjorde Raseborg mer kulinariskt.

sherry

Ellas sherryguide

Inget vin som passar till maten? Testa sherry.

larver på ett fat

Skulle det smaka med en larv?

Nästan alla som provsmakade gillade larverna.

stora mogna pumpor och squash i en skottkärra

Ung Smörkock näst bäst i Budapest

Jobbar på restaurang i Åbo.

Man kan göra kaviar av nästan allt flytande.

Sommarquiz: molekylär gastronomi

Fem snabba frågor om molekylär gastronomi - ursäkta vad?

bild på händer som håller om mage, magont.

Tom mage - kurr och fasta

När det kurrar i magen.

Mat på Chez Dominique

”En era i finländsk restaurangkultur över”

Vita dukar, utsökt mat, en kändiskock och två Michelin-stjärnor. På bland annat de elementen byggdes Finlands kanske mest kända restaurang.

Mons Kallentoft

En dödssynd att njuta av

Boktid har träffat den svenske matskribenten och deckarförfattaren Mons Kallentoft som i Food Junkie bekänner sin svaghet för gastronomi i den högre skolan. I sin beskrivning av frosseri (lat. gula) är den någonting du knappast läst förut.

Akademat, Yle 2000

Akademat tillreder en riktig festmåltid

Marthan Hackzell kämpar med killarna för att fixa festmaten.

christian bertell och ted forsström på Strömsö, 2006

Kocken Bobby på Strömsö

Kokt ägg och Senapssoldater med Ted Forsström