Senaste artiklar
Bokrecension: En roman som en gammal korsstygnstavla – eller hur en Kristinestadsbo skrev sig in i den franska revolutionens historia
En gastronoms blodiga händer bär på idel överraskningar.
Slow Food Västnyland får inget nytt stöd av Raseborgs stad just nu - men ett flerårigt samarbetsavtal finns i sikte
Staden hänvisar till sitt sparprogram, ger inga pengar nu.
Coronaepidemin sätter också stopp för höstens Slow Food-festival i Fiskars
Arrangörerna kan inte garantera säkerhetsavstånd.
"Musik är mat för själen" - kulinarisk konsert i Westers trädgård en av de första konserterna efter coronastoppet
Mat och klassisk musik har kombinerats i Kimito sedan 2004.
Restaurang Inari får Michelinstjärna – blir sjätte stjärnrestaurangen i Helsingfors
Restaurangen Inari i Helsingfors har tilldelats en stjärna.
Fem tips på cirkulär ekonomi i din vardag – spara pengar på att låna, hyra och köpa smart
Spara pengar genom att hyra en klänning eller borrmaskin.
Fransk stjärnkock stämmer Michelinguiden - kränkt över att "inkompetent" inspektör påstod att han använt cheddarost
Blev av med en stjärna i Michelinguiden.
Stjärnkocken Mathias Dahlgren: ”Mat ska vara gott, enkelt och lustfyllt"
Dahlgren tillreder säsongsbetonad mat på festival i Åbo.
Palace i Helsingfors fick tillbaka sin Michelin-stjärna från 1987
Ask, Demo, Grön, Olo och Ora behöll sin stjärna.
Mat mot baksmälla på menyn då kända TV-kockar från Danmark spelar in i Borgå
Också laxsoppa, Runebergstårta och köttpirog på menyn.
Nyland ska bli en matregion i världsklass
Projektet matregion Nyland pågår i tre år.
Pålitligt, rent och exotiskt - finländsk mat lockar kräsna läckergommar i Hong Kong
Kinesiska matskandaler fördel för finländsk matexport.
Världens bästa restauranger korade: Ettan finns i Italien – också Ekenäs har bidragit till topp 50
Peru utmanar dessutom det europeiska köket på riktigt.
Tre Borgårestauranger finns med på Finlands topplista: ”Det talas om Borgåfenomenet i matkretsar”
Bistro Sinne, SicaPelle och Meat District håller toppklass.
Nosen är det bästa verktyget då tryffel ska letas fram
Tryffelhundarna är tränade för ändamålet.
Stjärnkocken från Borgå siktar på världsmästerskap i gastronomi
Benjamin Frostell vill delta i Bocuse d'Or.
Slow Food Västnyland föreslås få regelbundet stöd av Raseborgs stad
Staden ställer ändå vissa krav.
Framtiden blir grå och fylld med luft tror framtidsforskaren dr Morgaine Gaye
I framtiden äter vi kikärter och ifrågasätter perfektionism
Diskaren Ali Sonko blir delägare i den danska stjärnkrogen Noma
- Min far var diskare då han kom till Danmark, säger ägaren.
Restauranger i Helsingfors behöll sina Michelinstjärnor
Inga nya finländska stjärnor i årets guide.
Kaj Arnö: Maten är ingens ensak
Vad du äter berör resten av oss, skriver vår kolumnist.
Michael Björklund har stora planer för Lokstallet i Karis
Stjärnkocken vill köpa Lokstallet i Karis.
Slutkockat i Karis - landslaget tackar för sig
Kocklandslaget gjorde Raseborg mer kulinariskt.
Ellas sherryguide
Inget vin som passar till maten? Testa sherry.
Skulle det smaka med en larv?
Nästan alla som provsmakade gillade larverna.
Ung Smörkock näst bäst i Budapest
Jobbar på restaurang i Åbo.
Sommarquiz: molekylär gastronomi
Fem snabba frågor om molekylär gastronomi - ursäkta vad?
Tom mage - kurr och fasta
När det kurrar i magen.
”En era i finländsk restaurangkultur över”
Vita dukar, utsökt mat, en kändiskock och två Michelin-stjärnor. På bland annat de elementen byggdes Finlands kanske mest kända restaurang.
En dödssynd att njuta av
Boktid har träffat den svenske matskribenten och deckarförfattaren Mons Kallentoft som i Food Junkie bekänner sin svaghet för gastronomi i den högre skolan. I sin beskrivning av frosseri (lat. gula) är den någonting du knappast läst förut.
Akademat tillreder en riktig festmåltid
Marthan Hackzell kämpar med killarna för att fixa festmaten.
Kocken Bobby på Strömsö
Kokt ägg och Senapssoldater med Ted Forsström