Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

betalning, pengar, faktura

Nästan var tionde finländare i utmätning

Största delen av skulderna är små.

Huvudkontoret i Lovisa

LS: Eltete ansökte om företagssanering

Tingsrätten beviljade tillfälliga åtgärdsförbud.

Österbottens tingsrätt

Tingsrätten förkastade åtalen mot f.d. sjukhusdirektör

Åtalades tillsammans med ex-frun och dennes advokat.

EU-landet Grekland är i kris

Fortfarande inget avtal för Grekland

Grekland anser att kreditgivarna beter sig irrationellt.

Professor Pekka Sutela från Villmanstrands tekniska univeristet.

"Slöseri med pengar att ge krislån till Ukraina"

EU och USA har lovat ett ekonomiskt stödpaket till Ukraina om landet genomför svåra strukturella reformer. Det här är slöseri med pengar, säger Pekka Sutela, en av Finlands främsta experter på Ryssland och dess grannländer.

stadsstyrelsens rum i borgå

Borgå stads bokslut visar plus

Borgå stads bokslut från förra året är bättre än vad prognosen visat.

Vasa Sport började med att hylla Sports legender. Fr.v Mikael Hallbäck, Patrik Westerback, Håkan Hjerpe, Raimo Brax och Vesa Myllyaho.

Vasa Sport lockar hemmapublik

Ishockeylaget Vasa Sport har de bästa publiksiffrorna i mästerskapsserien. Under sina hittills nitton hemmamatcher har Sport i medeltal haft 2400 åskådare på läktarna - knappa 400 mer än statistiktvåan KooKoo.

Pengar från FN-Steels konkursbo fördelas

Egentliga Finlands tingsrätt har nu slagit fast hur de 90 miljoner som finns i FN-Steels konkursbo ska fördelas.

"Nyrstar vill kanske köpa Talvivaara"

Ordföranden för Aktiespararnas centralförbund Timo Rothovius tror att Talvivaaras borgenär, belgiska zinkproducenten Nyrstar, kanske köper upp Talvivaara - det sade han i Yles Ykkösaamu i morse.

Ännu en bybutik på fallrepet

M-boden i Munsala stängs före årsskiftet. Kerstin Nystén är ordförande i Munsala byaråd. Hon slår uppgivet ut med armarna och beklagar att butiken måste stänga. Köptroheten bland byborna är svag, säger butiksföreståndaren.

STX Europe

STX Europe ska säljas

Den statliga koreanska banken Korea Development Bank, som är största fordringsägare i STX, meddelade på torsdag att den planerar att sälja de europeiska STX-varven, skriver den koreanska nyhetsbyrån Yonhap.

dollarsedlar

Skuldtaket i USA - en ny rysare

Budgetförhandlingarna kollapsade i USA och nu tvingas federala myndigheter att stoppa utbetalningar. Men det är bara ett av många problem. Inom några veckor väntas nästa. Höjningen av skuldtaket.

Stålverket Koverhar

Listan över FN-steels skulder äntligen klar

Den så kallade utdelningslistan är över 100 sidor lång.

Räkningar

Skulderna ökar

Antalet skulder som går till utmätning har ökat i Egentliga Finland. Fram till slutet av juni har 120 000 fordringar utmätts.

Pystyssä,

Pystyssä – en film om skulder, sex och våld

Filmen är uppbyggd kring två parallellberättelser.

Ett grekiskt euromynt med bild av en uggla.

Nedåt för Slovenien, uppåt för Grekland

Kreditvärderingsinstitutet Fitch har nedgraderat Sloveniens kreditvärdighet. Samtidigt visar EU-kommissionens nya rapport att Greklands sex år långa ekonomiska depression upphör år 2014.

STX: Potentiella varvsköpare har redan dykt upp

Den planerade försäljningen av sydkoreanska STX varv i Europa har redan väckt intresse bland potentiella köpare, uppger en talesman för STX i en intervju för nyhetsbyrån AFP.

Dokumentär om Cypern i kris

Cypern nere för räkning. Litet land, små människor, stor depression. Hur känns krisen för en vanlig cypriot som snart blir arbetslös? Och vad har 200 hundar att göra med saken?

Polisutredningen kring FN-steel tar lång tid

Det kommer att dröja länge innan polisutredningen kring stålföretaget FN-steel är klar. Orsaken är att fallet sträcker sig utanför Finlands gränser.

Raseborgs vapen på Pojo kommunhus

Underskottet i Raseborg tillbaka på ruta ett

Fjolåret blev ekonomiskt ett mycket svagt år för Raseborgs stad. Bokslutet visar ett minus på 7,3 miljoner euro. Det betyder att det kumulativa underskottet igen stiger till över 25 miljoner euro.

Rainer Malmberg

Direktören för Kristinestads näringslivscentral fick sparken

Rainer Malmberg har med omedelbar verkan avskedats från sin tjänst som verkställande direktör för Kristinestads näringslivscentral.

Försvarsminister Jyri Häkämies

Häkämies: Barmhärtigare villkor för skuldsanering

Näringsministern föreslår i tidningen Kauppalehti att företagare som misslyckats ska få sina skulder avskrivna efter två år jämfört med upp till fem år i dag. Skuldsanering hindrar företagare att försöka på nytt.

Nyberg väntar inga goda nyheter om Grekland

Det är ganska uppenbart att Grekland inter har lyckats med de planerade åtstramningarna, säger Peter Nyberg, tidigare överdirektör på Finansministeriet. Enligt Nyberg borde man ha gjort en skuldsanering för länge sedan.

Urpilainen med IMF-chefen Christine Lagarde i Luxemburg

Urpilainen: Finansunion löser inte dagens problem

Vid EU-finansministrarnas möte i Luxemburg har Finlands finansminister Jutta Urpilainen kommenterat kraven från IMF. Urpilainen vill hellre tala om den akuta krisen än långsiktig federalism i Europa.

Katainen motsätter sig gemensam skräpbank

Statsminister Jyrki Katainen (Saml) motsätter sig tanken på en gemensam EU-fond, som skulle överta ländernas skulder. I en intervju för Yles program A-studio i går kväll sade Katainen att EU-länderna hellre borde grunda egna skuldfonder.

RGLines färja RG1 trafikerar mellan Vasa och Umeå

RG Line trafikerar till hösten i konkursboets regi

RG Lines konkursbo fortsätter driva trafiken över Kvarken fram till hösten. Det kom man fram till under mötet med fodringsägarna som avslutades för på torsdagen.

Skuldbördan fördubblas i Korsholm

Skuldbördan i Korsholm kommer att mer än fördubblas de närmaste åren. Skulderna beräknas uppgå till ca 68 miljoner euro vid utgången av år 2014. Vid årsskiftet var skuldbördan 32,2 miljoner euro.

betalning, pengar, faktura

Tusentals betalningsanmärkningar stryks

Tusentals betalningsanmärkningar tas bort ur Suomen Asiakastietos register. Det handlar om indrivningsbolaget Arplys fordringar som innehåller oklarheter, säger Asiakastieto.

Fler unga fått betalningsproblem

Betalningsstörningar bland unga ökar. En orsak är lättillgängliga krediter och lån. I början av året steg antalet indrivningsdomar bland 18-29-åringar med ungefär 30 procent till drygt 30 000 fall jämfört med ifjol.