Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Tapasbricka à la Kvarken – smaka på världsarvet

Recept på Kvarkens läckra råvaror.

Nystart 2020 – att äta mer vegetarisk kost är hållbart för både plånbok och miljö

Bara 14 procent av männen äter tillräckligt med grönt.

Chokladterrin med tre sorters choklad

Enkelt men lyxigt, serverat med havtornssås.

Gör din egen glass - två bäriga sorbeter

Frukt, vatten och socker, så enkelt gör du glass hemma.

Gör årets friska bål med havtorn och äpple på 5 minuter

Läs vidare hur du undviker att frukterna flyter på ytan.

Gör en nordisk chili con carne i kåltaco

Bondbönor, grönsaker och svamp med en fin bit nötkött.

Fritt fram för lek i nya Klockarparken i Lappträsk

Lappträsk får en park för alla sinnen.

Pampasveckan dag för dag för tre Vasastuderande

Tre Vasastuderande berättar om sina Pampasplaner.

Åbolands mathantverkare har flyt - medaljregn i FM i mathantverk

Åbolänningarna nappade femton medljer varav fyra guld.

Strömming räcker inte som lockbete för att fiska publik till marknaden

Marknaden med anor från1700-talet håller på att förändras.

Bakom varje äpple ligger mängder av pyssel

Årets äppelskörd ser än så länge ut att bli hyfsad.

Havtornsflugan kan äta upp hela skörden

Flugan har spritt sig till Finland.

Finska blåbär åt världen!

Vilka finska matvaror borde vi marknadsföra utomlands?

I Norden har vi många superfrukter - de är bara väldigt små och kallas bär

Nordiska bär står sig bra i jämförelse med exotiska frukter.

Plantskola för trädgårdsfantaster

I Lepplax kan man fynda ovanliga plantor.