Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Man sitter och tittar ut över en stad i solnedgången.

Relationspodden: Hur älskar man sig själv?

Hur lär man sig bli sin egen bästa vän?

gästerna vid kaffebordet

Kan du förändra dig själv?

Förändring kan kännas farligt, skriver Johanni Larjanko.

Mingel på Kreagalan i Academill.

Österbottniska kreatörer fick pris

Årets Kreagala gick av stapeln på lördagkväll och de österbottniska kreatörerna premierades. Juryns pris gick till kulturproducenten Johanna Stenback.

Luciasketch, 2006

”Men förstår du inte humor” – det bor en feminist i varje kvinna?

Tänkte att jag inte orkar skriva om feminism och humor.

Nutidskonsten inspirerar nya kuratorn

Juha-Heikki Tihinen tillträdde som kurator för konststiftelsen Pro Artibus vid årsskiftet.

Hans Heinrich stämmer orglar

Instängd i en orgel

Hans Heinrich har som orgelbyggare bland annat tvingats övernatta inne i en orgel.

Brittiska Mumford and Sons

Mumford, Miss Li, Janne nytt på Radio Vega

Här är de nya låtar som börjar rulla i Radio Vega från och med lördagen den 23 februari.

Tanja Poutiainen, Levi 2010.

Tanja Poutiainen jagar medalj

Tanja Poutiainen gör sitt nionde VM. På torsdagen står damernas storslalom på programmet. Under karriären har Poutiainen hittills vunnit tre VM-medaljer. Damernas storslalom klockan 10.40

Mindre mat på hussatimmen då Hangö sparar

Eleverna får lov att sudda ut det de skrivit i övningsböcker. På huslig ekonomi tillreds hälften mindre mat. Det tryter i kassakistan i Hangö och därför måste skolorna dra in rejält på materialkostnaderna.

Sara Jungersten

Spännande och skrämmande att ge ut en bok

Sara Jungersten andra bok " Lika delar liv och luft" har just kommit ut. Just den här torsdagen är speciellt spännande eftersom det är bokens recensionsdag.

Den hemliga bakterien

Den antibiotika resistenta bakterien MRSA CC 398 eller svinbakterien sprider sig en allt högre grad också till personer som inte har varit i kontakt med grisar. På tre år har antalet smittade danskar fördubblats och idag finns smittan på var sjätte svingård i landet. Tidigare var det anställda på svingårdar som kunde få smittan men nu är alla i farozonen på ett helt annat sätt än tidigare, det säger danska forskare i TV-programmet Bakom Fasaden – den hemliga bakterien.

Nytt jobb eller företag?

Få arbetslösa sökte information

Då företagskuvösen Novago och olika utbildningsenheter slöt upp för att presentera nya alternativ för arbetslösa i Västnyland var arrangörerna lika många som de arbetssökande.

Snöfall kan leda till förseningar i kollektivtrafiken

De kommande dagarnas snöfall kan leda till att lokalbussarna blir försenade på onsdag och på torsdag.

Missa inte det sista Må bra med Anne

Under mina år på Yle har jag fått göra väldigt många roliga saker, men det här programmet har helt klart varit det mest givade. Det har nästan känts som att komma hem. Jag är mycket glad över att så många har hittat det här programmet och dessutom vågat ställa frågor. I kvällens program är det era frågor som står i fokus.

Designern Erik Bruun 2012.

God energi skapar prisbelönt konst

Affisherna som föreställer Jaffaflaskorna, saimenvikaren som är symbol för naturskyddsförbundet och tusenmarkssedeln är välkända alster skapade av en och samma man.

Yle Areena logo.

Gud visar sitt ansikte – och hon är vacker!

Gud visar sitt ansikte – och hon är vacker!

Gränser, lamm och lejon

”Leffe höll på att gå under där just. Och när han såg Mickus´ (Bergdahls) tid fick han ett nytt anfall!” Ett sådant meddelande mottog en vän till mig i söndags från sin hustru hemma i Bennäs i Pedersöre och han kunde ju inte låta bli att delge mig det.

Anton och gräsklipparen

Morgonöppet 16-åriga Anton Nordlin har nog världens lättaste sommarjobb. Han ska nämligen vakta en robotgräsklippare under tre veckor utanför Musikhuset. Gräsklipparen sköter sig själv och Anton behöver bara se till att allt fungerar som det ska.

Sami Kallinen

Sami Kallinen på nytt toppjobb

Programchef Sami Kallinen har utsetts till utvecklingschef för Yles webbverksamhet. Sami inleder sitt nya jobb på den helt nya tjänsten i höst.

Pia Sundstedt.

En blick tillbaka

Jag ska ta och skruva tillbaka tiden lite. Det var hösten år 2010. Artären som löper längs högra sidan ner till benet blev opererat. Ungefär vid ljumsken så öppnades hela grejen och putsades till. Blodet kunde flyta fritt ner till musklerna i benet igen. Det skulle betyda två ben att cykla med igen.

Ovanligt många inbrott i skärgården i vår

Inbrotten i skärgården har ökat i år jämfört med samma tid i fjol. Men kriminalkommissarie Jan Storing vid Egentliga Finlands polisinrättning tror ändå att ökningen är tillfällig.

Finländska The 69 Eyes och ”LA Ink”-stjärnan och kändistatueraren Kat von D sjunger in en duett i Sverige

– Det är en vacker låt. Jag kunde relatera till den, jag är en hopplös romantiker så allt som är tragiskt och romantiskt dras jag till.

Är kolesterolpiller bra för oss?

Samtidigt som nästan 660 000 finländare äter medicin för att sänka sitt kolesterolvärde varnar läkare för att medicinen kan göra mer skada än nytta och att många finländare äter medicin i onödan. Kritikerna menar att läkemedelsföretagen endast är ute efter pengar medan medicinförsvararna varnar för faran med att sluta äta medicinen.

Valborg i Åbo

Valborg på Vårdberget i Åbo

Camilla Kivivuori gör sin debut som konferencier för valborgssändningen från Vårdberget i Åbo där Brahe Djäknar traditionsenligt sjunger in våren. Hon tar över efter Sixten Westerby som har varit konferencier för programmet i 21 år. Sändningen från Vårdberget kör igång kl. 18.00.

Minister vill reda ut ansvarsfrågan kring trygghetstelefonerna

Bostads- och kommunikationsminister Krista Kiuru besökte Kristinestad i går för att medverka vid invigningen av det nya familjecentret. Då kom frågan om problemen med trygghetstelefonerna upp, men hon kunde inte ge något konkret svar på vad som bör göras för att förbättra situationen.

Klotter mot finlandssvenskar

Hur mycket kan man hata ett språk?

Jag vet, jag vet.... Man borde inte läsa kommentarer på webbforum och artiklar. Men man gör det ändå, och så blir man förbluffad. Över hur folk tänker och hur de kan ösa ut en ilska, ja nästan ett hat.

J. Howard Millers affisch "We Can Do It!" från 1943.

Idas arkivblogg: Å-å-å tjejer, vi måste höja våra röster för att höras

Varför anses det löjligt att vilja förändra världen?

Pål Pressli får råd av Remu.

Pål Pressli får goda råd av Remu

Det går inte bra för Pål Pressli.