Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Brandstationen i Karleby

Investerare vill bygga ny brandstation i Karleby

Staden ses som en säker hyresgäst.

Havskabel sjösätts.

Havskabeln blir verklighet i Hangö – lokala företag satsar miljoner

Intentionsavtalet undertecknades på fredagen.

Utebassäng på Skatudden

Utebassängen på Skatudden får klirr i kassan

Helsinki Allas ser ut att kunna öppna i maj som planerat.

Martin Paasi

Expert: ECB försöker starta euroekonomin med defibrillator

Europeiska centralbanken försöker starta euroekonomin med hjälp av en defribillator, såsom som man i sjukhusserier försöker starta ett stannat hjärta, säger ekonomen Martin Paasi Nordnet till Yle Nyheter.

Besökare på Slush 2014.

Kaotisk energi på Slush 2014

Med nästan 14 000 deltagare från 79 länder, är det ingen överraskning att det är trängsel inne på Mässcentrum i Helsingfors. I ett mer eller mindre organiserat kaos armbågar uppstartsföretagen sig fram på Slush för att synas och hitta de rätta kontakterna.

Karta över Gråbergs bostadsområde.

Lovisa vidare med Sågudden-projekt trots osålda lägenheter

Storprojektet på Sågudden i Lovisa är fortfarande aktuellt trots att det finns över hundra osålda lägenheter i staden.

Totals vd Christophe de Margerie presenterar oljebolaget resultat i Paris i februari 2012.

Fem personer omkom i flygolycka i Moskva

Fem personer har omkommit i en flygolycka på den internationella flygplatsen Vnukovo i Moskva. Franska oljebolaget Totals chef finns bland dödsoffren.

Eurosedlar och mynt.

Fixura växer kraftigt

Lånförmedlingsföretaget Fixura med bas i Vasa öppnar kontor i Helsingfors och i Sverige. I dagsläget har företaget 35 000 kunder.

Spotlight, Annette Magnusson

Ska företag kunna stämma stat?

Just nu pågår förhandlingar mellan EU och USA om ett frihandelsavtal. Det väcker starka känslor på grund av det så kallade investerarskyddet. Det betyder i praktiken att ett företag kan stämma en stat.

Tunisien häver undantagstillståndet

Tunisien har hävt undantagstillståndet som har varit i kraft ända sedan folkresningen som inledde den så kallade arabvåren för tre år sedan.

Salutorget med Helsingfors domkyrka

Helsingfors tvåa på lista av Europas bästa städer

Helsingfors placerade sig på andra plats i Financial Times rankning av Europas städer. Det är första gången som Helsingfors är med på listan över de 25 bästa städerna i Europa.

Indonesiska arbetare lastar palmolja

MINT – de framtida jättarna?

Glöm BRIC, nu är det MINT som gäller. För drygt tio år sedan lanserades BRIC-länderna (Brasilien, Ryssland, Indien, Kina) som de kommande ekonomiska stormakterna. Men intresset för BRIC håller på att svalna. Istället vänds blickarna mot MINT-länderna (Mexiko, Indonesien, Nigeria, Turkiet).

VBL: Prokon över 200 miljoner euro på minus

Det tyska vindkraftsbolaget Prokon har gått ett par hundra miljoner euro med förlust och måste eventuellt ansöka om konkurs innan månadens slut. Vasabladet skriver att företaget funderar på att betala ut lägre räntor till sina investerare för att rädda livhanken.

Kristina Cruises säljer fartyg - besättningen får gå

Kotkarederiet Kristina Cruises har sålt fartyget Kristina Katarina och säger upp hela den maritima personalen. Kristina Katarina säljs till en internationell grupp investerare. Fartyget har överlämnats till de nya ägarna i Las Palmas på Kanarieöarna.

Kristinestad vill locka dataföretag till stan

Yandex, Rysslands motsvarighet till Google, bygger i Mäntsälä. Facebook har byggt i Luleå i Sverige. Nu vill också Kristinestad locka datacentraler, typ Google, till stan.

JPMorgan betalar miljardersättningar

Den amerikanska bankjätten JPMorgan betalar 4,5 miljarder dollar, det vill säga 3,3 miljarder euro i ersättningar till 21 stora institutionella investerare. Förlikningen hänger samman med värdepappersaffärer under åren 2005 till 2008.

VBL: Prokon i blåsväder

Vindkraftsbolaget Prokon har stora planer för vindkraftsparker i Finland, bland annat i Karleby, Nykarleby, Vörå och Närpes. Men Vasabladet skriver idag att allt inte står rätt till med bolaget.

Lovisa, Sågudden

Tornhus och bad på Sågudden i Lovisa?

Två investerare är intresserade av att satsa på storprojekt på Sågudden i Lovisa, skriver Loviisan Sanomat.

Blandade Nokiareaktioner i USA

Beskedet om affären mellan Nokia och Microsoft väckte mycket olika reaktioner även i USA. Alla är inte övertygade om att Microsoft gjort ett bra köp. Den misstron syntes också på New York-börserna.

Det förlorade skatteparadiset

I slutet av juni inför furstendömet Andorra inkomstbeskattning för första gången i det lilla rikets historia.

Kineserna kommer

Stora löften från Kina

2006 kom kineserna till Småland i Sverige för att sätta Kalmar på världskartan. Av storstilade planer och miljoninvesteringar blev till slut ingenting. I dokumentären Kineserna kommer får vi veta vad som egentligen hände.

Västra hamnen i Helsingfors

Oklart vad tornhotellet kostat skattebetalarna

Ett stort antal utredningar om tornhotellets effekter på omgivningen och på näringslivet har gjorts under de senaste åren. Vad det kostat skattebetalarna vet staden inte.

Allt hänger på arbete, sa statsminister Katainen

Katainen understöder cypriotisk depositionsskatt

Statsminister Jyki Katainen och utrikeshandelsminister Alexander Stubb tror båda att Cypern kommer att godkänna en lösning stora bankkonton beskattas hårdast.

Finlandssvensk rekordsatsning i Jakobstad

Över 40 miljoner euro, närmare än så vill inte fastighetsdirektör Bill Anckar på Stiftelsen för Åbo Akademi precisera campusinvesteringen i Jakobstad. Campuset är den största satsningen i modern tid av Stiftelsen för Åbo Akademi.

Ett svenskspråkigt kvarter på Busholmen lär bli verklighet

Max Arhippainen som är ombudsman för kvarteret Victoria berättar att man håller på med de sista finansieringsförhandlingarna för kvarteret.

Rautava: Investerare intresserade av centrumtunneln

Centrumtunneln kan bli av med hjälp av privata investerare. Det säger Risto Rautava (Saml), som fått indikationer om att det finns intresse att investera i projektet.

Järnmalmsgruvan i Pajala

Pajalagruvan fick inte pengar

Gruvbolaget Northland har inte lyckats skaffa fram de pengar som behövs för att säkra driften av den nya gruvan Kaunisvaara i Pajala kommun. Den aktieemission som skulle lösa krisen har inte lyckats och emissionen avbryts, säger gruvbolaget i ett pressmeddelande.

It-företagare betalade 4 miljoner för Raseborgsinstitutet

Raseborgsinstitutets nya ägare är it-företagaren Arto Boman. Bomans nygrundade fastighetsföretag Kultainen Tammi Oy betalade i december fyra miljoner euro för Raseborgsinstitutet till fackförbundet JHL.

Bild på planerade nya bostäder

Stor efterfrågan höjer priset på lägenheter i Karleby

Efterfrågan på små lägenheter i Karleby är så stor att prisen i år har stigit till nästan samma nivå som i Vasa. I Jakobstad har prisutvecklingen varit en helt annan och där kan man få en lägenhet för hälften så mycket pengar som i Karleby.

Hotell planeras vid Västra Åstranden

Nu har det blivit fart på planerna på ett hotell vid Västra Åstranden i Borgå. Klart är också att Wilenius varv bevaras.

Elektronisk tryckpress på Ekenäs Tryckeri som inte behövs mera då tryckeriet går i konkurs och stänger.

Hårt tryck på Ekenäs Tryckeri

Ekenäs Tryckeri har haft ett ekonomiskt utmanande år. Det största problemet har varit att få pengarna att räcka till, då det inte funnits möjlighet att köpa på kredit.

Businessänglar ska få skattelindring

Regeringen planerar stora skattelättnader för så kallade businessänglar, det vill säga privata investerare som satsar pengar på småföretag. Skattelättnaderna skulle gälla dem som gör placeringar i företag med färre än 50 anställda och som har en omsättning på högst 10 miljoner euro.

Nokias vd Stephen Elop

Elop: Nu ska Lumia bli kändare

Nokia kommer att satsa på att göra Lumiatelefonerna kända. Enligt vd Stephen Elop kommer Nokia att använda betydligt mera pengar på att marknadsföra Lumia.

Aktiefonder inte längre intresserade av Nokia

Nokia har förlorat sin ställning som det betrodda företaget i aktiefondernas portfölj. Nokias andel har sjunkit rekordlågt i fonder som placerar i finländska börsbolag. Professionella placerare verkar att ha förlorat förtroendet för Nokia.

En ung dam med kaffemugg går på gatan i New York.

Facebook-aktien steg och sjönk

Världens största sociala nätverk Facebook har börslistats. Värdet på Facebook-aktien steg till 42 dollar när handeln inleddes på Nasdaqbörsen i USA. Som högst låg kursen på kring 45 dollar. Lyftet var ändå kortvarigt och aktien sjönk strax tillbaka till startpriset på 38 dollar. När börsen stängde låg priset på 38,23 dollar.