Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Fem kvinnor planterar ris för hand i Indien.

Rismarknaden håller andan: Indien har förbjudit export

Experter väntar sig en prisökning på 10–20 procent.

Staten delar ut företagsstöd för bättre datasäkerhet

Trafik- och kommunikationsministeriet ska under de närmaste månaderna bevilja företagsstöd för förbättringar i datasäkerheten till ett värde av sex miljoner euro.

Många företag blir dock utan; det har redan i detta skede ansökts om totalt 16 miljoner euro.

Stödet riktas till funktioner som är kritiska för samhället, bland annat företag inom livsmedelsförsörjningen, energiförsörjningen, finansbranschen, mediebranschen, hälsovården och avfallshanteringen.

Ministeriet vill att de kritiska företagen snabbt kan förbättra sin datasäkerhet med hjälp av dessa datasäkerhetssedlar.

Den främsta orsaken till att pengar delas ut är förändringarna i datasäkerhetsmiljön efter det ryska anfallet mot Ukraina.

Maj-Britt Sandvik

78 år och självhushållare

Maj-Britt Sandvik odlar det mesta av sin mat själv.

Ett efterugnsbröd.

Svält och övervikt tema för Romtoppmöte

Politiska ledare från hela världen har samlats i Rom för att diskutera livsmedelsproblemet i världen - ett problem där de två ytterligheterna framträder allt skarpare. Antalet svältande människor i världen sjunker långsamt, samtidigt som allt fler är överviktiga.

Anya von Bremzens bok "Det goda sovjetiska köket"

Det goda sovjetiska köket

Anya von Bremzens bok om minnen, mat och längtan.

Klocktornet i Vasa sockers fabrik.

Det var en gång - Vasa sockerfabrik

I serien "Det var en gång" besökte vi den här gången den gamla sockerfabriken på Vasklot i Vasa. Verksamheten lades ner i början av 1980-talet och bara en del av utrymmena är i användning.

En guldbagge i blomma. Två insekter på varandra.

FAO: Ätliga insekter kunde hålla hungern på avstånd

FN:s mat- och jordbruksorganisation FAO ser insekter som en ny form av mat för en hungrig värld. Insekter har högt näringsvärde och innehåller både proteiner, fetter och mineraler. Enligt FAO har man underskattat det värde som gräshoppor, myror, skalbaggar och larver kunde ha för matproduktionen.

Vi äter mest inhemsk mat

Den finländska maten är inhemsk till 75 procent, visar en utredning som har gjorts av Forskningscentralen för jordbruk och livsmedelsekonomi MTT. Det här betyder att en fjärdedel av pengarna som rör sig på livsmedelsmarknaden går utomlands.