Senaste artiklar
Flera restauranger i Västnyland prickas för brister
Sydspetsens miljöhälsonämnd har delat ut tvångsåtgärder till tre olika näringsidkare inom restaurangbranschen i Västnyland på grund av allvarliga brister.
Det är bland annat frågan om brister i kontroll när det gäller personalens hygienpass och hälsointyg.
Den här formen av egenkontroll är en förutsättning för restaurangverksamhet.
Bristerna handlar också om hur livsmedel förvaras och hanteras i restaurangen.
I ett fall handlar tvångsåtgärden om att näringsidkarens lokaler saknar avlopp vilket bland annat innebär att personalen inte kan tvätta händerna ordentligt.
Tvångsåtgärderna som Sydspetsens miljöhälsa nu utfärdat innebär att näringsidkarna måste åtgärda restaurangernas brister.
Sydspetsens miljöhälsa är en kommunal myndighet som ansvarar för bland annat livsmedelstillsyn i Ingå, Raseborg och Hangö.
Salmonella bekräftat i Karleby – smittan spårad till frysvara
30 personer insjuknade efter restaurangbesök.
Pålitligt, rent och exotiskt - finländsk mat lockar kräsna läckergommar i Hong Kong
Kinesiska matskandaler fördel för finländsk matexport.
Myndigheterna gör omfattande kontroller i restauranger i Gårdsbacka centrum
Kontroller kommer att göras också på andra håll.
Slut på kallrörning av mat vid Källans vårdhem i Hangö
Också ventilationen ska åtgärdas.
Vattenflaskan – en bakteriegömma
Diskar du din träningsflaska? Inte? Akta dig för bakterier!
Litet utekök i Ingå fixar äntligen problemen
Det tog fem år att uppfylla kraven i livsmedelslagen.
Fem fakta om reko-ringarna
Maten kan vara både billigare och dyrare i reko-ringar.
På eget ansvar inom reko-ringarna
Rekoförsäljningen ökar, men har ingen livsmedelsgranskning.
Varför klarar sig Reko-ringar utan livsmedelskontroll?
En tipsare oroar sig om livsmedelshygienen.
Utekök i Ingå hotas av tvångsåtgärder
Prickat café i Hangö har däremot skärpt sig.
Kebabpizzeria prickad för bristande hygien i Åbo
Staden har flera gånger bett restaurangen ätgärda bristerna.
Livsmedelsgranskningen i Åbo haltar
Flera objekt har inte granskats på flera år.
Tiotals misstänks ha drabbats av salmonella i huvudstadsregionen
Ett tiotal har insjuknat och över 40 har haft diarrésymptom.
Rinnande vatten och toalett krävs för torgförsäljare
Stora krav för att få sälja livsmedel på Fiskars torg.
40 år gammalt kött var på väg till de kinesiska matborden
Kinesiska myndigheter har beslagtagit över 100 000 ton kött.
Serendipity har inte fått köttfärsförbud
Städskrubben på cafét i Karis har däremot kritiserats.
Oiva-gubbarna säger för lite
De glada och sura gubbarna har dykt upp här och var i matbutiker och restauranger. Gubbarna visar hur väl företaget gjort ifrån sig i den senaste livsmedelsinspektionen. Men symbolerna visar inte vilka fel och brister gömmer sig bakom dem, tycker många.
Krögare: Oiva vilseleder konsumenterna
Eviras nya tillsynssatsning Oiva kritiseras av krögare. Problemet är att slutvitsordet ges utgående från det sämsta vitsordet och inte utgående från ett medeltal.
Oiva höjer standarden på livsmedelsföretag
Livsmedelstillsynens nya satsning Oivahymy har efter en litet trevande start kommit bra igång i Östnyland. Företagare tror att systemet höjer standarden på livsmedelsföretag.
Konsumenten får större insyn i den finska livsmedelshygienen
Livsmedelshygien är något som berör oss alla. Med Eviras Oivaprojekt får livsmedelstillsynen en helt ny genomskinlighet.
Oiva skrämmer inte kunderna
Kunder och köpmän verkar ta resultaten i Oiva-systemet med ro. Det visar åtminstone ett besök vid Hereks köttbod i Borgå.
Finlands första fall av galna ko-sjukan
Första fallet av galna kosjukan i Finland