Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Castrén med i täten efter öppningsdagen av LPGA-tävlingen i New Jersey

Golfaren Matilda Castrén genomförde en stark första runda i New Jersey när LPGA-touren fortsatte.

– Jag hade en fantastisk känsla på banan idag. Det är bra att kunna bygga vidare på det här, säger Castrén i ett pressmeddelande.

Hon lyckades undvika bogeys under rundan och avslutade på 68 slag, vilket är tre slag under par. Detta ger henne en stark position inför de kommande rundorna.

Svenskan Dani Holmqvist leder tävlingen med sju slag under par.

Det återstår två rundor av tävlingen.

Ny vändning i golfvärlden – PGA-touren, Europatouren och LIV-touren samlas under samma tak

Det har varit några konfliktfyllda år inom golfen sedan LIV-touren gjorde entré och lockade över flera stjärnspelare.

Men nu ser det ut att bli ett slut på alla bråk. De tre stora tourerna kommer framöver att ligga under samma organisation.

– Efter två år av slitningar är det här en historisk dag för sporten som vi alla känner och älskar, säger PGA-tourens chef Jay Monahan.

Avtalet gör att de tre tourernas kommersiella affärer och rättigheter slås ihop. Det kommer att bli möjlig för spelarna att delta i tävlingar på de olika tourerna.

– Vi tror att det finns möjligheter för sporten att utvecklas och samtidigt behålla sin historia och tradition, säger LIV-chefen Yasir Al-Rumayyan.

Tiger Woods missar US Open

Golfstjärnan Tiger Woods kommer att missa US Open som hålls i juni. Woods skadade sin fotled i en bilolycka 2021 och skadan krävde en ny operation i april.

– Han ska återhämta sig från sin senaste operation, skriver arrangörerna i ett uttalande.

Den 47-årige Woods var tvungen att avbryta Mastersturneringen som spelades i april på grund av stora smärtor i benet.

I februari 2021 skadades Woods i en bilolycka nära Los Angeles. Sedan dess har han bara deltagit i fem golfturneringar.

Woods har vunnit 15 gånger i golfens stora Majorturneringar under sin karriär. Han har vunnit US Open-mästerskapet 2000, 2002 och 2008.

US Open spelas 15-18 juni i Los Angeles.

En äldre man i röd kragskjorta står framför vita blommande äppelträd.

Internationell köpare sökes för hotelltomten vid Nevas stugby i Sibbo

Den tre hektar stora tomten kostar 2,5 miljoner euro.

LIV-spelaren Brooks Koepka vann PGA-mästerskapen i USA

Den amerikanska golfstjärnan Brooks Koepka spelar till vardags på den brittisk-saudiska LIV-touren, men det hindrade honom inte från att i söndags vinna PGA-mästerskapen för tredje gången.

Den 33-årige Koepka tvingades då och då höra publikens buanden men klarade pressen och vann med två slags marginal till landsmannen Scottie Scheffler och norrmannen Viktor Hovland.

Golfvärlden delades i tu ifjol när vissa av toppspelarna flyttade från PGA-touren till LIV-touren.

Sålunda ställer man sig frågan: hur fick Koepka delta? Detta eftersom golfens fyra majortävlingar – Masters, British Open, U.S. Open och PGA-mästerskapen – inte lyder under PGA-touren utan tävlingarna står själva för såväl arrangemang som regler.

Resultat, PGA-mästerskapen:
1) Brooks Koepka, USA, (72-66-66-67), 271
2) Scottie Scheffler, USA, (67-68-73-65), 273
2) Viktor Hovland, Norge, (68-67-70-68), 273

nyröjd plantskog

Avtal finns för ny golfbana och hotell i Sjundeå – politikerna sa ja och planeringen inleds

Ny golfbana planeras i närheten av den nuvarande i Pickala.

Castren på 28:e plats i årets första majorturening

Det finska golfproffset Matilda Castren spelade sig till en 28:e plats i årets första majorturnering Chevron Championship.

– Det var kämpigt hela dagen och veckan. Resultatet uteblev då jag inte lyckades slå bollarna tillräckligt nära och därför kunde jag inte kämpa om toppositionerna, säger Castren.

Finländaren använde 71 slag i den första, 72 i den andra, 73 i den tredje och 73 i den fjärde omgången.

USA tog hem en trippelseger. Lilia Vu segrade framför Angel Yin och Nelly Korda. Vu och Yin hade ett resultat på tio slag under par.

Källa: STT

Matilda Castren behöll ställningarna i majorturneringen

Golfaren Matilda Castren ligger på 36:e plats i Chevron Championship efter tre rundor. Hon gick tredje rundan på +1 vilket betyder att hennes resultat i sammandraget är par.

USA:s Allisen Corpuz och Angel Yin hade –5 på tredje rundan och delar nu ledningen i tävlingen på tio slag under par inför den sista rundan.

Chevron Championship är årets första majorturnering i damgolf. Castren deltar för andra gången – i fjol placerade hon sig på 25:e plats. Hennes bästa placering i en majorturnering är 19:e plats i Evian Championship 2021.

Källa: STT

Matilda Castren klarade cutten i årets första majorturnering

Proffsgolfaren Matilda Castren är klar för de två sista rundorna i Chevron Championship i Houston. Castren spelade den andra rundan på par och hon ligger på -1, vilket ger en 36:e plats i sammandraget.

Den andra rundan stördes av ostadigt väder.

– Det var en lång dag. Jag fick vänta fyra timmar på att ens börja spela. Det kändes inte avslappnat i dag. Den känslan jagar jag under veckoslutet, säger hon.

Sydkoreanskan Kim A-lim leder tävlingen på åtta slag under par.

Chevron Championship är säsongens första majorturnering på damsidan.

Källa: STT

Golfaren Matilda Castren på 23:e plats i säsongens första majorturnering

Matilda Castren stod för en stabil prestation i mästerskapsturneringen Chevron. Efter den första rundan befinner sig Castren på en 23:e plats. Torsdagens öppningsrunda klarade Castren på 71 slag, det vill säga ett slag under par.

Chevron är damernas första majorturnering för säsongen. Under torsdagens tävling slog Castren fyra birdies och tre bogeys.

– Jag spelade inte jättebra, men jag hade några bra slag som resulterade i birdies. Ett par lätta bogeys grämde lite, säger Castren i ett pressmeddelande.

Peiyun Chien från Taiwan leder tävlingen med resultatet -5. Tävlingen fortsätter på fredag på eftermiddagen, finsk tid.

Jon Rahm tog hem US Masters – belönas med rekordsumma

Snacket inför Masters handlade om mötet mellan stjärnorna från PGA- och LIV-touren.

Och inför finalrundan på Augusta var det LIV i ledningen, då Brooks Koepka stod som etta med ett försprång på fyra slag. Men amerikanen pallade inte för trycket – och fick se sig passerad av en PGA-spelare.

Det blev nämligen spanskt segerjubel. Jon Rahm reste sig från andraplatsen och tog hem säsongens första major som fjärde spanjor.

Rahm vann med resultatet –12, trots sin sällsynt usla inledning på turneringen. Han började i torsdags med en dubbelbogey på första hålet – så dåligt hade inte en vinnare startat sedan 1952.

Att få fira i den klassiska gröna segerkavajen innebar också att en saftig prissumma väntade för Rahm. 28-åringen får 3,24 miljoner dollar för segern, vilket är klar mer än de 2,7 miljoner som vinnaren Scottie Scheffler fick i fjol.

Bakom Rahm landade Koepka och Phil Mickelson på åtta under par.

Golfaren Matilda Castren 25:e i Kalifornien

Den finländska golfaren Matilda Castren placerade sig på en fin 25:e plats i turneringen LA Open. Hennes sammanlagda resultat efter fyra omgångar var fyra slag under par. Castren gick andra varvet på 69 slag, vilket var hennes bästa. (70–69–71–70)

28-åringen öppnade starkt under gårdagens tävling och gjorde två birdies på de sex första hålen. Tre bogeys satte dock stopp för framfarten.

Tack vare ytterligare två birdies på slutet av rundan, gjorde att hon klättrade i resultatlistan och slutade på ett slag under par.

– Tre puttar rullade över i dag. Jag blev lite nervös på greenerna eftersom de var studsiga, sade Castren i ett pressmeddelande.

Segern gick till Ruoning Yin från Kina med resultatet -15.

Matilda Castren på 17:e plats på LPGA-touren i Thailand

Den första rundan golf har avklarats på LPGA-tourens deltävling i Thailand. Finlands Matilda Castren ligger på 17:e plats inför de återstående omgångarna.

Castren klarade sig igenom de 18 hålen med sammanlagt 68 slag, som är fyra under par. Fem damer delar på ledningen med resultatet sju under par.

– Slagen fungerade bra och det är en positiv sak. Några drives blev riktigt långa och i allmänhet höll just de första slagen hög nivå idag, säger Castren i ett pressmeddelande.

Det som däremot grämer henne är att hennes eagleputt på det sista hålet misslyckades fullständigt. Bollen rullade av greenen och istället fick hon nöja sig med en bogey.

– Det lämnade en lite dålig smak i munnen. Puttarna var inte värst bra i dag, säger Carsten.

Scottie Scheffler tillbaka som världsetta efter segern i Phoenix Open

Amerikanen Scottie Scheffler har återtagit sin plats som etta i golfens världsranking. Scheffler försvarade framgångsrikt sin seger i Phoenix Open på PGA-touren vilket räckte till för att föra honom upp som världsetta.

Scheffler passerade nordirländaren Rory McIlroy som fick behålla förstaplatsen på världsrankingen i 16 veckor. Det var i slutet av oktober som McIlroy passerade den dåvarande ettan på världsrankingen, Scottie Scheffler, efter att ha vunnit The CJ Cup i South Carolina.

I Phoenix Open vann Scheffler med två slag före kanadensaren Nick Taylor, och fem slag före spanjoren Jon Rahm.

Scheffler som förra året bland annat vann Masters har tagit totalt fem PGA-segrar i karriären.

Sami Välimäki

Sami Välimäki knep andraplatsen i Europatourens deltävling efter stark sista runda

Golfaren Sami Välimäki blev tvåa i herrarnas tävling i Singapore som är en del av Europatouren.

Sydafrikas Ockie Strydom segrade i tävlingen och använde 269 (71+68+67+63) slag.

Välimäki inledde sista rundan på fjärde plats, men lyckades ta sig upp två placeringar. Finländaren tog sig upp till tätstriden under finaldagen men fick till slut nöja sig med en andraplats. Välimäki använde totalt 270 (65+70+69+66) slag, vilket var 18 under par.

I och med vinsten, kammar Välimäki hem en saftig pott på 220 000 dollar.

Golfari Matilda Castren odottaa vuoroaan LPGA-kiertueen kisassa.

Fin öppningsrunda av Matilda Castrén i US Open – svensk amatör skrällde under öppningsdagen

Matilda Castrén delar åttonde platsen efter öppningsrundan.

Tiger Woods i Masters 2022.

Sagolik comeback av Tiger Woods efter den otäcka bilolyckan: "Stämningen var elektrisk"

Första tävlingen för legendaren sedan bilolyckan i fjol.

Kalle Samooja.

Kalle Samooja i tätstriden på Europatouren efter öppningsdagen

Samooja delar ledningen med resultatet -7.

Matilda Castren har slagit bollen.

Finländsk golfhistoria: Matilda Castrén uttagen till Solheim Cup

Den prestigefyllda lagtävlingen avgörs i september.

Porträtt av Annika Colérus och Henrik Sarajas som står bredvid varandra och ser in i kameran. De står på en golfbana, i bakgrudnen finns terränghinder.

Framtidens golfproffs möts i juniortävling i Ekenäs under helgen

Juniortävling i golf spelas på Eke Golf 21 och 22 augusti.

Matilda Castren har slagit ett golfslag.

Golf

Se hela programmet här.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida