Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

leksaker i daghemmet björnen i kyrkslätt

"Vi får väl lov att skriva barnen på annan ort"

Mörskom har planer på att sluta köpa svenskspråkig dagvård.

Leksakstraktor.

Straff biter inte på mobbare

Vuxna ska diskutera med barn som mobbar.

barn i Kyrkslätts kyrka

Liten är störst i församlingen

Dagklubbsverksamheten fyller 70

Bärtil och hans vänner hoppar

Alla får och alla kan!

Barn i daghemsåldern rör på sig för lite. Det vill BUU-klubben och Folkhälsan råda bot på med rörelsekampanjen Hoppa på som drar igång den 3 februari.

Dagisbarn sjunger i Lovisa.

573 barn sjunger i Lovisa

I dag ljuder sången skönt i Lovisa idrottshall då stadens alla dagisbarn med personal samlas för konserten Dagismusik.

Arkitekt Anders Höglund

Han utgår från barnens tankevärld

Vad är det som styr när en arkitekt ska planera ett daghem? Arkitekten Anders Höglund har planerat Trollebo Daghem i Närpes. Bygget är ungefär halvvägs och nu börjar också användarna få ett grepp om hur det verkligen kommer att bli.

Helena Hollmérus.

Nytt familjecafé startade i Ekenäs

Drop-In heter ett nytt familjecafé som Ekenäs församling har kört igång från och med september. Daglediga vuxna med småbarn eller till exempel dagvårdare kan träffa andra vuxna i samma situation onsdagar mellan klockan 10 och 12 i församlingens klubbrum på Larssonvägen i Ekenäs.

Clara Blomqvist, mödra- och barnrådgivare

Barnets utveckling från 0 till 15

Funderar du på ditt barns längd eller vikt, trotsande eller när vilket vaccin ges? Läs mödra- och barnrådgivare Clara Blomqvists sammanställning av barnets utveckling under de första 15 åren.

Lees raket i retrostil.

Raket – nattduksbord och rymdfärja

Med en pall och en träskiva bygger du enkelt en raket som barnen kan leka med, men som även fungerar som stol eller nattduksbord.

Yle Areena logo.

Miljövänliga dagisbarn – se video!

Från och med nu får dagisbarnen i Sedmigradskys småbarnsskola ta mat själv.

Stor efterfrågan på svensk dagvård i Åbo

Efterfrågan på svenska dagvårdsplatser i Åbo är fortsättningsvis hög. Tillräckligt med plats finns för alla som behöver, men utbudet av klubbverksamhet kunde vara större i Åbo.

Kvaliteten på svensk dagvård utreds

Ditt barn kan höra till forskningsmaterialet i den största dagvårdsundersökningen som gjorts på svenska i Finland. 600 dagisbarn är med i forskningsprojektet som kartlägger kvaliteten på svensk dagvård i Helsingfors.

Pellinge barncentrum får fortsätta

Pellinge barncentrum i Borgå får fortsätta sin verksamhet. Det beslöt Bildningsnämnden vid sitt möte på onsdag. Rösterna föll 9-1.

Arga fåglar i lekparkerna?

I Esbo väcker en ny lekpark med Angry Birds-tema debatt. Parken som byggts i samarbete med speltillverkaren Rovio blir en av de första avgiftsfria Angry Birds-parkerna i Finland. Är det ok med kommersiella varumärken, frågar man sig.

En man spelar piano

Jazzkatten får barnen att dansa

Jazzkatten är en ny barnskiva med tillhörande sångbok som ges ut i Borgå. Förutom svängiga låtar bjuder jazzkatten också på uppgifter och lektips speciellt för personal i daghem och skolor.