Senaste artiklar
Är alla kondomer lika säkra?
Säkerhets skillnad på olika kondomer?
Ordnung muss sein - i tysk bastu
Det gäller att hålla sig till bastureglerna.
DN: Gapet mellan rika och fattiga har vuxit i Sverige
Rika drog ifrån efter finanskrisen 2008-2009.
Tyska återföreningen: De små och större skillnaderna
Tyska återföreningen firas - skillnaderna kvarstår.
Hur mår Åboborna?
Drygt 40 procent av Åboborna upplever att deras hälsa försämrats. Det visar en nationell utredning som genomförts av Institutet för hälsa och välfärd.
Middag i Europa
Hur har vi det med tidsuppfattning och sociala spelregler ute i Europa? Om man får en inbjudan till middag kl 19.00, när dyker man upp? Vi kollade med folk på Europas gator och torg.
Ungdomsgarantin blev ingen succé
Ungdomsgarantin blev ingen succé. Tvärtom, pengarna för verksamheten sinade och byråkratin ökade. Det fick finansminister Jutta Urpilainen höra vid sitt besök på After Eight på måndagen.
Stora skillnader i timresurs i de österbottniska gymnasierna
Timresursen styr gymnasiernas möjligheter att ordna undervisningen. I det kommunala gymnasiet i Vasa satsas inga extra kommunala medel i gymnasierna, i små gymnasier i Österbotten måste kommunen sträcka till extra medel för att få det hela att gå runt.
Helsingfors skolor på samma nivå som de i Azerbajdzjan
Segregering skapar inte enbart skillnader mellan bostadsområden utan också mellan skolor. Stora skillnader mellan skolor i Helsingfors beror oftast inte på utbildningsnivån utan på det område skolan ligger i.
"Reglerna slår hårt mot mindre"
Det säger Skärgårdssparbankens verkställande direktör Eugen Friman som är kritisk till Finansinspektionens regelverk.
Jennica forskar i den finländska svenskan
Hur tänkte de svenskspråkiga i Finland för över hundra år sedan? Skulle man följa den rikssvenska språkutvecklingen eller ville man gå egna vägar?
Åbobilister kör sämre än grannarna på landet
Enligt Svenska Yles kartläggning finns det stora skillnader i hur olika trafikskolors elever klarar sig i körprovet. Kartläggningen visar också att eleverna i Åbo klarar sig sämre än medeltalet.
Tågresor blev dyrare för studerande och pensionärer
Det har blivit dyrare för studerande och pensionärer att åka tåg, visar en undersökning som Yle gjort. Innan VR:s prisändring i juni fick de alltid betala halva priset för sina tågresor. Nu är rabatten flexibel.
Inkomstklyftorna mellan stadsdelar i Esbo har minskat
Under 2000-talet har inkomstskillnaderna mellan olika stadsdelar i Esbo minskat. Det här visar Yle Huvudstadsregionens utredning. Den högsta medelinkomsten har de som bor i Gäddvik-Westend-området.
"Teknik får inte ersätta barnmorskor"
Barnmorskestuderande, lärare och praktiserande barnmorskor från de nordiska och baltiska länderna samlas i Vasa den här veckan. Det är ett tillfälle för oss att lära oss av varandra, säger Monika Koskinen, lektor på Novia i Vasa. Bland annat har man diskuterat bruk och missbruk av teknologi vid förlossningar.
Stormossens kunder vill inte ha sopbilsrally
Majoriteten av Stormossens kunder vill inte att sopbilar från flera bolag kommer och hämtar kvarterets sopor på olika dagar.
Lokala hälsoskillnader inom Helsingfors
Helsingforsare är friskare än finländare i allmänhet. Men det finns lokala hälsoskillnader inom kommunen. Det här visar Fpa:s uträkningar enligt sjuklighetsindex.
Kostnaderna för läkartjänster har kartlagts i Karleby
En jämförelse i Karleby visar att det inte finns skillnader i hur dyra läkartjänsterna är beroende på om de sköts via köptjänster eller som egen verksamhet.
På Skatudden bland jugendvillor och uteliggare
Skatudden är kontrasternas stadsdel. Jugendhusen är sagolika, bostäderna har högt till tak och hav på tre sidor. Men på Skatudden samsas husen med fängelset, hamnarna och de hemlösa gubbarna. Elsa Boström och Ywe Jalander tar oss på en rundtur 1966. Vi får höra om Skatuddens historia, arkitekturen och invånarna där.