Senaste artiklar
Köket i Mikaelskolan i Ekenäs anpassar menyn för att rädda Östersjön - nöjd elev: "Godare, näringsrikare och på alla sätt bättre"
Har nominerats till nordiskt pris för sitt skolkök.
Fixa italiensk smakfest på rester – testa de frasiga vegetariska biffarna braciole och melanzanchini
Kokt potatis och torrt bröd piffas med örter och ost.
Sojabönor, avokado eller odlad lax från Norge – 15 frågor om klimatsmart mat
Ett quiz för dig som vill äta klimatsmart.
Pellingeföretagare erbjuder matupplevelser: "Det är inte bara trendigt – det är också rätt"
Pellinge meny ska bjuda på både smak och upplevelse.
Matens klimatavtryck är större än du tror – så här äter du mera klimatsmart
"Maten är den största orsaken till klimatförändringen".
Här hittar du Strömsös 10 tips på god och grön januarimat
Många vill äta lite grönare och lättare i början av året.
Mikaelskolan i Ekenäs är nominerad till nordiskt matpris
Priset delas ut i mitten av mars i Oslo.
Böcker om USA, matkultur och konsumtion nominerade till Fack-Finlandia
Ingen svenskspråkig faktabok bland de nominerade.
Havsbottnen är den nya svampskogen – alger är framtidens mat, säger diplombiolog Roosa Mikkola
Lär dig plocka och äta inhemska alger.
Föräldrar riktar kritik mot skolmaten i Sjundeå – elever: Vi får varm mat och den tar sällan slut
Rektor: Maten är varm varje dag.
Här har du hösten på en tallrik – testa Kenny Sundqvists stekta kassler med syrlig chutney och potatis- och palsternacksmos
Syra är en bra kompis till fet mat.
Konsumenterna blir allt mera medvetna om vad de stoppar i sig – men nya mattrender till trots är husmanskosten fortfarande storsäljare
Vi vill veta varifrån maten kommer och vad den innehåller.
Ekenäsbo bakade Sveriges vackraste smörgåstårta
Regina Rehn segrade i tävlingen.
Simon Selin är finalist i Årets kock – här bjuder han på nerskalad version av confiterad kyckling med kålknyten och kycklingskysås
Kocka som en av finalisterna i Årets kock.
På Åbo yrkesinstitut uppmärksammas matsvinn hela veckan
Utbildningsrestaurangen serverar svinn-buffé.
Vi slänger en miljon kilo mat om dagen – planering hemma och i skolköken minskar svinnet
Den här veckan firas den nationella Spillveckan.
Restaurang Finnjävel i Helsingfors får Michelinstjärna – Finlands sjunde stjärnrestaurang
Finnjävel får också Michelinguidens servicepris.
“Våra kasslerskivor blev helt råa och oätliga” – så här har ni missförstått sverigesvenska recept
De här ingredienserna har orsakat missförstånd.
Lakritstrio – en maträtt, en sötbit och en dryck
Recept på tomatsoppa, äppelcurd och cappuccino med lakrits.
Språkpodden Näst sista ordet frågar: Hur har obegripliga sverigesvenska ord i recept förstört din middag?
Berätta om hur du missförstått rikssvenska recept!
Micke Björklund och Matias Jungar fortsatte leta råvaror i huvudstadsregionen - här kan du läsa tisdagens händelser!
Gårdagens kålrötter, svartkål, svamp och pumpor är historia, och en ny dag är här. Äventyret med att hitta råvaror fortsätter.
Hur många sorter av ätbara insekter finns det i vår värld? Och hur många av oss äter insekter?
Testa hur bra koll du har på mat av insekter.
Öl av kiss, kött av människoceller och middag av alger – framtidens mat är här, är du redo?
Testa hur bra koll du har på framtidens mat.
Stort intresse för matlagningsläger – 16 lyckliga barn lagar mat av lokala ingredienser
4H-föreningar ordnar läger för barn runt om i landet.
Snart är fastemånaden över – den stora festen id al-fitr firas i Åbo med smarriga delikatesser som samosas och halva
Ramadan avslutas med den traditionella festen id al-fitr.
Utbudet på veganmat varierar i österbottniska skolor – i Vasa läggs veganalternativ på menyn till hösten
Vissa serverar vegansk mat, andra inte alls.
Morgonkollen: Restaurangerna fortsätter hålla stängt – och fyra andra nyheter att ha koll på
Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter.
Pedersöre köpte 8 000 mikroportioner och Petalax delar ut mat i sex byar – överraskande få tar ändå emot maten som erbjuds under distansundervisningen
I Jakobstad vill en av åtta ha maten, i Larsmo vill alla ha.
Nors, id och strömming - två projekt slår ett slag för att öka konsumtionen av lokalt fångad fisk
Målet är att få mer fisk bland annat i skolorna.
Kocken Micke Björklund lär ungdomar hitta sin superkraft
Svagheter kan vändas till styrkor, säger Robinsonvinnaren.
Gör söndagen till en mexikansk fest – enchiladas rojas enligt recept från Leticias mormor
Majs och chili är huvudingredienser i mexikansk enchilada.
Maletköttsås, sallad och ris - församlingarna hjälper barnfamiljer med mat i Borgå
Mat delas ut på tre ställen.
Laga mat på ett stormkök – här får du två enkla recept och fyra snabba tips!
Kostvetare Silvia Englund ger dig inspiration i uteköket.
Många kastar bort överbliven julmat efter helgen – så här minskar du på matsvinnet i jul
Minska på matsvinnet med Marthaförbundets tips.
Gillar du bullar? Då kanske kardemummapotatis är någonting för dig
En bubblare för julbordet.
I år griljeras Strömsös julskinka med pepparkaka – en smakrik blandning av sött och salt
Testa med bara några skivor av skinkan.
Hanna Olvenmark är snåljåpen som gjort billig vegetarisk mat till sin livsstil – här delar hon med sig av sina bästa tips
"Kom ihåg att krydda den vegetariska maten ordentligt".
Kokboken ”Tack för maten mamma” berättar om mattraditionerna som lever vidare på gården Marieberg i Ingå
Daniela Anderssons bok är mer än bara recept.
Statsrådet klubbade igenom förordning som inskränker på restaurangernas verksamhet i flera landskap
Strängare regler i landskap i allvarligaste epidemifasen.
Micke Björklund tipsar om det perfekta tilltugget till självständighetsdagsfesten
Regnbågstartar på bordet i år.
Flera skolor donerar överbliven mat till mathjälpen i Vasa: "Under hösten har skolmaten varit mycket viktig för oss"
Ofta är det vegetarisk skolmat som blir över i skolan.
Nu är det officiellt: Eskimo-glassen får nytt namn
Ett namnbyte har varit aktuellt sedan länge.
Tullen har hittat för stora mängder rester av bekämpningsmedel i flera livsmedel – bönor, tomater och dadlar finns på listan
Fler importpartier har stoppats i år än under hela fjolåret.
Regeringen: Smittoläget och typen av restaurang avgör de nya coronabegränsningarna
De nya begränsningarna träder i kraft i början av november.
Trattkantarellen är Hagar Johnssons favorit - här är hennes tips så du plockar rätt svamp
Trattkantarellen kan användas i många maträtter.
Sojakorven får forfarande kallas korv – EU förkastade förslaget om namnförbud för vegetariska köttliknande produkter
Däremot gick förslaget om vegetariska mjölkprodukter igenom.
Restaurangchef i Karis önskar att fler kunder tog restaurangernas coronaregler på allvar
I november gäller nya regler för restaurangerna igen.
Ilskan bubblar när pubarna i Liverpool måste stänga - bisarra diskussioner om vad som är en pub
Staden är placerad i den högsta riskkategorin.
Sätt färg på maten med en illgrön brysselkålsdipp
Den smakar precis så fräsch som den ser ut.
Vegetarisk kost för skol- och dagisbarn kräver i fortsättningen årliga intyg på Kimitoön
Vissa barn äter inte den specialkost de beställt.