Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

färdiga bruna sojabönor i sina bönkälkar på en odling.

Matens klimatavtryck är större än du tror – så här äter du mera klimatsmart

"Maten är den största orsaken till klimatförändringen".

Grönsaker på ett bord i ett kök

Här hittar du Strömsös 10 tips på god och grön januarimat

Många vill äta lite grönare och lättare i början av året.

EN ung person tar mat på sin tallrik.

Mikaelskolan i Ekenäs är nominerad till nordiskt matpris

Priset delas ut i mitten av mars i Oslo.

Ritva Kylli , Markku Henriksson, Kristiina Markkanen och Leena Virtanen, Osmo Soininvaara, Julia Thuren samt Osmo Tapio Räihälä håller i sina respektive böcker som nominerats till Fack-Finlandia.

Böcker om USA, matkultur och konsumtion nominerade till Fack-Finlandia

Ingen svenskspråkig faktabok bland de nominerade.

En vacker smörgåstårta.

Ekenäsbo bakade Sveriges vackraste smörgåstårta

Regina Rehn segrade i tävlingen.

En hand lassar på mat på en tallrik vid en matbuffé.

På Åbo yrkesinstitut uppmärksammas matsvinn hela veckan

Utbildningsrestaurangen serverar svinn-buffé.

Olika maträtter som innehåller lakrits

Lakritstrio – en maträtt, en sötbit och en dryck

Recept på tomatsoppa, äppelcurd och cappuccino med lakrits.

Två män som ser in i kameran och är glada.

Micke Björklund och Matias Jungar fortsatte leta råvaror i huvudstadsregionen - här kan du läsa tisdagens händelser!

Gårdagens kålrötter, svartkål, svamp och pumpor är historia, och en ny dag är här. Äventyret med att hitta råvaror fortsätter.

Jenny Heinola, Micke Björklund och Axel Nars

Kocken Micke Björklund lär ungdomar hitta sin superkraft

Svagheter kan vändas till styrkor, säger Robinsonvinnaren.

Mat i en stekpanna som står i mossa i skogen. En person håller i stekpannan med ena handen och en slev full med mat med den andra.

Laga mat på ett stormkök – här får du två enkla recept och fyra snabba tips!

Kostvetare Silvia Englund ger dig inspiration i uteköket.

En hand håller upp en Eskimo-glass.

Nu är det officiellt: Eskimo-glassen får nytt namn

Ett namnbyte har varit aktuellt sedan länge.

En portion fish and chips på en vit tallrik på restaurangen Vltava i centrum av Helsingfors i oktober 2020.

Regeringen: Smittoläget och typen av restaurang avgör de nya coronabegränsningarna

De nya begränsningarna träder i kraft i början av november.

Portion med friterad brysselkål, kryddstekt griskotlett och brysselkålsdipp

Sätt färg på maten med en illgrön brysselkålsdipp

Den smakar precis så fräsch som den ser ut.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida