Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Beni Köhler: Midsommartjack, norra Korsholm (2011)

Om en person knarkar i skogen och ingen ser det, har det då hänt?

Utställningen Dysterbotten skildrar ett ruralt knarkande

telefon, penal, MAOL:s tabell och hand tillhörande tonårsflicka.

Direktsänd lektion via mobilen – möjlighet eller risk?

FSL: Skolorna borde ta ställning till trenden.

Den japanska klädkedjan Uniqlos butik i Peking.

Kina: Fem personer gripna på grund av sexvideo

Polisen utreder om en japansk klädkedja ligger bakom videon.

Lappträsk.

Lappträsk vill visa upp sina bästa sidor på video

Kommunen arrangerar en videotävling i juli och augusti.

Bild från Netflix.

Netflix gör entré på Kuba

Det amerikanska företaget Netflix börjar erbjuda sina tjänster på Kuba. Netflix blir därmed ett av de första amerikanska företagen som drar nytta av USA:s och Kubas upptinade relation.

"Vi vill bjuda Arnold på kaffe och gym"

En video som bjuder in skådespelaren och kroppsbyggaren Arnold Schwarzenegger till armébutiken Varusteleka har spridit sig på sociala medier under veckoslutet. Schwarzenegger kommer till Finland i oktober för att tala på seminariet Nordic Business Forum.

Arbetsgivaren Youtube

"Jag tror att vi i framtiden kommer att se en möjlighet att i till exempel yrkesskolor få en viss grads utbildning inom ”Youtube-branchen” och att det blir lättare att skaffa mera pengar på sina videor."

Videokampanj för syriska flyktingar intresserar många

Skådespelarna Pelle Heikkilä och Tobias Zilliacus är nöjda med sitt projekt för att lyfta fram de syriska flyktingarnas svåra situation. Människor vill verkligen diskutera problemet och hjälpa de drabbade, det krävdes bara att någon tar lite initiativ, säger Zilliacus.

Skådespelare lanserar videoprojekt för Syriens barn

"Vi vill lyfta fram medkänslan igen"

Ett gäng skådespelare tröttnade på känslan av vanmakt över bilder på hårt drabbade barn i krigets Syrien. De lanserar nu ett video- och webbprojekt med handfasta idéer och tips om vad man kan göra för att hjälpa barnen i Syrien. Vi vill återuppväcka den naturliga instinkten att hjälpa, säger de.

strandbastun på strömsö

Gör en egen bastufilm för Strömsös nationella bastukväll

I midsommarveckan i juni 2014 firas nationell bastukväll på Strömsö i Vasa under en 6 timmar lång direktsändning. I bastukvällen kommer det att visas korta videofilmer, ”levande bastuvykort”, från hela Finland och från världen. Skicka också du in din egen film till Strömsös bastukväll!

Eva Koch

Sociala landskap på Elverket i Ekenäs

Vad är ett socialt landskap? Enligt den italienska kuratorn och konstkritikern Lorella Scacco kännetecknas den nordiska videokonsten idag av ett starkt fokus på det som hon kallar för ”det sociala landskapet”, dvs. relationen mellan människan och samhället.

En vy över Paris

Protester mot Assad ökar i Frankrike

Efter François Hollande's uttalande på topmötet i Bryssel i fredags, där han uppmanade EU att stödja oppositionen i Syrien, ökar protesterna i Frankrike mot Assad regimen. Flera demonstrationer hålls mot regimen i Syrien.

Polisvåld i Sydafrika upprör

Ett nytt fall av polisvåld har lett till protester i Sydafrika. En videofilm visar hur en grupp poliser drar iväg en ung man, knyter fast hans händer vid sin polisbil och kör iväg så att mannen släpas efter bilen. Mannen avled senare av sina skador.

Pakistan blockerar You Tube-klipp om Mohammed

Pakistan har blockerat tillgången till en webbsida på You Tube som visar en kontroversiell antimuslimsk film där profeten Mohammed häcklas. Pakistanska myndigheter betecknar webbsidan som opassande.

börje hästbacka

Finns Satans budskap i rockmusiken?

Satan finns i heavyrocken.