Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Två smoothies.

Nässelsmoothien – en riktig energikick

Mixade nässlor bränns inte.

Man mittemellan bananlådor

Bananen i din fruktkorg mognar i Sibbo: "Här finns Nordens största mognadshallar"

Finlands största bananmognadscentral finns i Bastukärr.

Författaren Anders Larsson

Glor hon på mig för att jag är känd?

Om att äta banan och drabbas av kändisskap.

Barn lär sig kocka raw food, 1990

Barnkalas med raw food

Barn lär sig kocka rå kost med groddar och nötter.

Finländarna köper mer rättvisemärkt

Försäljningen av rättvisemärkta produkter ökade i fjol.

Banana split deluxe med frusen mynta.

Läge för efterrätt!

För en hemmafixare i köket kan det gå lite hur som helst. Bättre eller sämre. Ibland lyckas man trots att man bytte timjan mot persilja och parmesan mot edamerost. Hur det var meningen att det skulle smaka blir fullständigt ointressant, eftersom det ju blev gott. Ibland lyckas man sämre - läge för efterrätt!

HJK

Rasism fick spelare att äta banan

På söndagen blev fotbollsspelaren Dani Alves utsatt för ett rasistiskt påhopp då en anhängare kastade en banan mot brasilienaren. Det här skapade en motkampanj bland fotbollsspelare på sociala medier.

Italiens premiärminister Matteo Renzi och Italiens landslagscoach Cesare Prandelli äter banan.

HJK och italienska höjdare kontrar rasismattacken på Dani Alves

HJK visar solidaritet med Barcelonas brasilianska back Dani Alves som råkade ut för en rasismattack på söndag. Det gör också Italiens premiärminister Matteo Renzi och Italiens landslagscoach Cesare Prandelli. Kolla bilderna!

Forskare: Världens bananer hotade

Världens banantillgångar hotas av skadedjur och -sjukdomar som ökar på grund av klimatförändringen, skriver tidningen Independent. Man är rädd för att en viss svampsjukdom nu ska nå Sydamerika som står för 80 procent av världens bananodlingar.

Karleby-Jakobstad flygplats

Kronoby flygplats återgår till det normala på eftermiddagen

Startbanan vid Kronoby flygplats är inte längre stängd. Flyget från Helsingfors landade enligt tidtabell och flyget till Helsingfors avgick klockan 15.03. Ovanligt hal is och starka vindar gjorde att inga plan kunde starta eller landa före klockan 14 på onsdag. Morgonens passagerare skjutsades med buss till Vasa flygstation.

Affär fick kokain istället för bananer

Anställda vid en dansk supermarketkedja fick sig en överraskning då de hittade kokain i en bananlåda. Upptäckten gjordes då personalen lade märke till att en av bananlådorna var tyngre än de andra lådorna

Deras by delas mitt itu

I Karleby kommer byn Vittsar snart att delas mitt itu. Järnvägen går genom byn och då banan blir dubbelspårig får invånarna i Vittsar inte längre korsa rälsen.

Tågen kör igen mellan Tammerfors och Björneborg

Persontågen går igen normalt mellan Tammerfors och Björneborg. Resan kan ta något längre än vanligt, eftersom tågen tvingas sakta in vid Vammala bangård där drygt ett dussin godsvagnar spårade ur för drygt ett dygn sedan.

Sean Banan besöker Norrvalla

Den svenska artisten Sean Banan kommer att uppträda under Vörådagsveckan på Norrvallaområdet den 4 juli. Anna Bertills, som är vd för Folkhälsan Utbildning Ab, säger att konserten är ett led i satsningen på barn och barnfamiljer.

Polisen undersöker dödsolyckan i Etseri

Polisen har börjat utreda dödsolyckan i Etseri där en funktionär dog vid FM i isracing på söndag. Under utredning är bland annat ansvarsfrågan och dessutom hör polisen flera ögonvittnen.

Funktionär avled under FM i isracing i Etseri

En funktionär avled efter att han blivit påkörd av en tävlingsbil under FM i isracing i Etseri på söndag eftermiddag. Två av tävlingsbilarna törnade med sidan mot varandra och den ena bilen gled av banan mot funktionären som övervakade tävlingen vid sidan av banan.

järnvägsräls i kaskö

Adress för bättre järnväg till Kaskö har öppnats

En adress för bättre järnväg mellan Seinäjoki och Kaskö har öppnats på adressit.com. Adressen kräver en grundförbättring av järnvägsbanan mellan städerna eftersom järnvägen spelar en stor roll för hela regionens utveckling.

ÖSK:S speakertorn i FSSM 2013.

Tävlingsledaren: Ansvaret är alltid hos skidaren

Ansvaret ligger alltid hos skidaren, oberoende vad som visas för tecken längs banan, säger Thomas Malmsten. Han fungerade som tävlingsledare under FSSM-veckoslutet i Västerby skidcentrum i Ekenäs.

Night Visions årets kulturgärning 2012

Night Visions tilldelas en prissumma på 5000 euro med motiveringen att festivalen redan i 15 år erbjudit en bred skala filmer, som annars inte hade visats i Finland. Också Banan och Städdagen premieras.

järnvägsräls i kaskö

Det brådskar med Kasköbanan

Det brådskar att rusta upp Kasköbanan. Det visar en färsk utredning. Banan är den svagaste länken i den planerade öst-västliga trafikkorridoren som sträcker sig från norska Atlantkusten till Ryssland. Barbro Westerberg rapporterar!

En oövervakad järnvägsövergång.

Hangö-Hyvingebanan elektrifieras tidigare än planerat?

Ledningen för Hangö stad hoppas nu på att Hangö-Hyvinge-banan kunde elektrifieras tidigare än planerat. Det här efter att Trafikverkets generaldirektör Juhani Tervala avbröt semestern för att träffa Hangö stads represententer på måndagen.

På sadeln mot Banan

Morgonöppet Landsväg är det bästa stället att cykla på, det tycker Markus Haakana som älskar att cykla. Men på tisdagkväll blir det nog ändå en åktur på nyinvigda Banan.

Minea Blomqvist i Tali 2009

Blomqvist-Kakko tia efter första rundan

Minea Blomqvist-Kakko golfar på en tionde plats vid europaturnén i Turkiet efter den första rundan.